spot_imgspot_img
spot_img

Urbán fesztivált rendeznek áprilisban Sopronba

-

Article Top Ad (AdSense)

Április végén igazi különlegességgel indul a 2023-as fesztiválszezon, miután a hűség városa egy új formátumú programsorozattal nyitja meg a hazai események sorát. Az első SopronFest valódi kulturális csemegének ígérkezik, hiszen az egyhetes urbán fesztivál április 22-30. között több helyszínen koncertekkel, neves előadókkal, sokszínű kulturális programmal várja a látogatókat.

SopronFest számokban

30 zenekar

20 helyszín

10 kiállítóhely

10 színházi előadás

9 fesztiválnap

8 irodalmi program

8 vezetett túra

6 szálláshely

Számtalan gasztroélmény

1 szlogen: A tavasz az új nyár!

 

Idén először új típusú, az egész várost megmozgató fesztivált rendeznek Sopronban április 22-30. között. A SopronFesten koncertek, kiállítások, színházi előadások, irodalmi estek közel 20 helyszínen várják majd az érdeklődőket ikonikus soproni klubokban, hangulatos kávézókban és éttermekben, történelmi épületekben és szabadtéren. Felvonulnak a hazai könnyűzene ismert előadói, koncertezik például Azahriah, Beton.Hofi, Quimby és Majka, a gasztronómiai kínálatot pedig ismert séfek erősítik.

Fotó: Flickr

Sopron vonattal és autóval is már közel két óra alatt elérhető Budapestről, ezért a szervezők egynapos kirándulásra is várják a látogatókat. Az egyhetes urbán fesztivált azonban leginkább azok tudják majd kihasználni, akik több napra érkeznek, és ennek megfelelően a helyi szálláshelyek is készülnek az eseményre. Sopron egyik legnagyobb szállodájában, a tavaly felújított és újranyitott Fagus Hotelben is várják a vendégeket. Gelecsényi Irén, a szálloda igazgatója elmondta, hogy a fesztivál hetére megnövekedett érdeklődést tapasztalnak, a SopronFest hétvégéjére pedig a foglalások száma is megugrott.

Fotó: Flickr

Mint a soproni régió turizmusának fejlesztése iránt elkötelezett turisztikai szereplő, a Fagus Hotel fontosnak tartja, hogy programhelyszínként is részese legyen az eseményeknek. A szálloda a fesztivál hétvégéjén így street food, grill- és fröccsterasszal, valamint különböző zenei előadásokkal várja a vendégeket, akik néhány perces sétával a nagyszínpadot is könnyen elérhetik, ahol olyan fellépők követik egymást, mint a Wellhello, a Halott Pénz, a Valmar vagy a Tankcsapda. Akik pedig szívesen ismerik meg Sopron és a környék nevezetességeit, vezetett túrákon vehetnek részt, Trabanttal járhatják be a rendszerváltás legfontosabb helyszíneit, vagy sétálhatnak a Soproni Egyetem százéves botanikus kertjében.

Holland soul díva lesz a VéNégy Fesztivál sztárja

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!