Unokáit viszi majd az új magyar családi film premierjére Zsurzs Kati

-

Zsurzs Kati számtalanszor játszott együtt gyerekekkel, most az El a kezekkel a Papámtól! című filmben forgatott a főszereplő kislánnyal. „A karakterem, Margó, házvezetőnő abban a házban, ahol a kicsi lány nevelkedik. Személyiségéből fakadóan megpróbál lojális lenni a ház urához, de látja azt a sok-sok hibát, amit elkövet a gyereknevelés kapcsán, s hogy érzelemmentesen neveli Dorkát. Az én és Nagypál Gábor karakterének – aki a filmben a kertészt alakítja – , feladata, hogy, megpróbálunk szeretetteljesebb légkört biztosítani a gyermeknek.” 

A mese, mint műfaj nem újdonság a művésznő számára, bár jó ideje nem volt rá alkalom, hogy mesében szerepeljen: „Fiatalabb koromban játszottam tévéjátékokban, amik mesék voltak, de már jó ideje nem készült hasonló családi mese.” Arra a kérdésre, hogy tartott-e a gyerekekkel való munkától, határozott nemmel felelt: „Nagyon sokat dolgoztam életem során gyerekekkel, számos gyerekelőadást készítettem, és sokat dolgoztam például szinkronban is kicsikkel. A munkabírásuk, a és a fegyelmük, engem mindig lenyűgözött. Úgyhogy én soha nem tartok attól, ha gyerekekkel kell dolgozni, hanem kifejezetten örülök neki!”

Arra a kérdésre, hogy mi volt a legnehezebb feladata a forgatás során, nevetve válaszol a csupa mosoly művésznő: „Egyáltalán nem volt nehéz! Én a házon belül mozgok, a ház körüli teendőket végzem, igazából úgy éreztem magam mint otthon, csak jelmezben!” Kellemes élményeiről viszont nagy lelkesedéssel mesélt: „Abban a kastélyban forgattam, ami ennek a családnak a lakása és elképesztően szépen volt berendezve.  Olyan gyönyörűen készítették el a berendezést, a tárgyakat, hogy öröm volt őket megfogni. Csodaszép szecessziós holmikat hoztak, csodálatos tapéta volt a falon – én egész nap, úgy gyönyörködtem és nézelődtem, mint egy múzeumban. Amikor olvastam a forgatókönyvet, természetesen elképzeltem a helyszíneket, de a megvalósult környezet és ruhák minden képzeletemet felülmúlták. Annyira szépek, színesek és fantáziadúsak, hogy már csupán a látvány miatt megéri megnézni a filmet!”

A film karakterei Zsurzs Katit is elvarázsolták: „Mindegyik kollégám, akivel játszottam meglepett: nem láttam még ilyen szerepben, ennyire karakteresen őket, például Pálmai Annát vagy Járai Mátét. Hát az fantasztikus, ahogy a Máté maszkja és ruhája kinéz! De akár a kislányt is mondhatnám, Marczinka Borit, aki az egész lényével lenyűgözött. Drukkolok neki, hogy ezt tudja folytatni egész életében – s hogy ezt az energiát és tehetséget sikerüljön továbbvinnie!” 

Nem kérdés, hogy kit visz majd magával a jövő évi premierre: „Egy lány és négy fiúunokám van, mivel a fiúk már nagyok, őket elviszem majd a vetítésre, várom, hogy mit fognak hozzá szólni. Ők már beleszülettek ebbe a helyzetbe, hogy a nagyi szerepel itt-ott, és teljesen természetesnek veszik, hogy például egy mozifilmben játszom. Én pedig büszkén mutatom meg nekik az újdonságokat.”

Dobó Katával nem először dolgoztak együtt. „Régóta ismerjük egymást a rendezővel, jóban vagyunk Katával. Mindig kihozta a jelenetekből a maximumot, nagyon felkészült volt. Egy kiváló stáb, profi munkát végez nap mint nap, aminek az eredményén a nézők ámulni fognak!”

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!