spot_imgspot_img
spot_img

Ünnepi hangulatban-könyvek karácsonyról, karácsonyra

-

Article Top Ad (AdSense)

Az ünnepvárás különleges, misztikus élmény, különösen gyerekkorban. A karácsonynak olyan varázsa lehet, amire felnőttként is nosztalgiával emlékezünk. Meghittség, szeretet és együttlét jegyében ünnepre hangoló karácsonyi könyveket gyűjtöttünk. A válogatásunkba került fontos üzeneteket közvetítő karácsonyi történetek közt felnőtteknek szóló csodálatos kötetek is vannak. 

 

Ünnepvárás Kosztolányival és Karinthyval 

A mi két nagy karácsonyi kedvencünk Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes köteteinek ünnepi, díszkiadása. A két Nyugatos, egymást sokszor heccelő jó barát, Kosztolányi és Karinthy a szépirodalomra éhes olvasóknak nyújt szövegeikkel feltöltődést és ünnepre hangolódást.

Az 1920-as, 30-as években a korszak legolvasottabb társasági lapjai, mint Az Est vagy a Színházi Élet év vége felé felkértek ismert művészeket, hogy írjanak a karácsonyi, szilveszteri számba. Ilyenkor sokszor remekművek születtek. Kosztolányi és Karinthy tollából is. A Libri és a Jaffa közös kiadásainak illusztrációi szépségesek.

karácsonyi könyvek
kép: R. Szabó Zsuzsa

A könyveket itt érheted el:

www.libri.hu-kosztolányi  

Kosztolányi karácsony
kép: Libri

www.libri-karinthy

Karinthy karácsony
kép: Libri

 

Kicsi Mimi karácsonya

Az érdeklődő, mindenre kíváncsi, kék szemű Mimi nyuszi a karácsonyra készül a családjával. Mimi meséje arra tanít meg, hogy a szeretet ünnepében nemcsak kapni öröm, hanem az ajándékozás is lélekemelő.  A nyuszi családja adakozik, a Távoli Erdő bajba jutott lakóinak segít. Mimi a hálózsákját küldi el egy ismeretlen állatkának, miközben azon töri a fejét, mivel lephetné meg az anyukáját. Egy másik történetet is rejt a könyvecske. Farsangkor újra elő lehet venni, mert Mimi beöltözős kalandjairól is olvashat a család benne.

Karácsonyi könyv
kép.Naphegy Kiadó

A könyv itt is elérhető: https://webshop.kello.hu/kicsi-mimi-karacsonya-103204

 

Anton és a karácsonyi csoda

Az Anton és a karácsonyi csoda a régi szép idők klasszikus karácsonyi mesekönyveit idézi. A nosztalgikus szépségű rajzokkal illusztrált, tradicionális értékeket tartalmazó történetekben hangsúlyt kap a képzelőerő, a kommunikáció és a kezdeményezőkészség fejlesztése, a barátkozás, társas viselkedés segítése, a szülői tisztelet és a könyvek iránti vonzalom kialakítása, miközben a szívmelengető téli történetek belopják magukat gyermek és szülő szívébe egyaránt. Téti István szerzővel mi is beszélgettünk a Karácsonyi csodáról. A cikket hamarosan olvashatod.

karácsonyi mese
kép:manfredanton.hu

A könyvet itt éred el: https://manfredanton.hu/

 

A karácsony nagy könyve

A klasszikusokra karácsonykor is szükség van, így válogatásunkból sem maradtak ki az ismert, régi mesék.

Vannak kalandok, figurák, motívumok, amiket több generáció is a szeretet ünnepével köt össze. Olyan mesék és történetek kaptak helyet ebben a vaskos könyvben, amiket a család idősebb tagjai is kicsi gyermekként hallhattak.

A karácsony nagy könyvében 24 ünnepváró mese közt ott van többek mellett Andersen A Hókirálynő meséje, Tolsztoj Panov apó különleges karácsonya, a Grimm testvérek A suszter manói is. A kötet illusztrátora, Tony Ross már rengeteg gyerekkönyvet írt és rajzolt. A könyv elejére írt kedvcsinálója személyes élményeket is rejt. A mesekönyv végén pedig a szerzőkről és a történetekről olvashatunk érdekességeket.

Megható A karácsonyi fegyverszünet című fejezet, amiben a New York Timesban 1914-ben megjelent különleges tudósítás olvasható. Ennek minden szavát az élet írta.

karácsonyi mesék
kép: Kolibri Kiadó

Az album itt is megtekinthető: https://kolibri.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/a-karacsony-nagy-konyve/

 

Szofi nagy képeskönyve

A szeleburdi kis Szofi vagány, cserfes kislány. Minden kalandjába teljes szívvel veti bele magát, legyen szó tüsszentésről, varázslásról, bújócskáról vagy szánkózásról. Néha krampuszként segít a Mikulásnak, vagy felébreszt egy egész vidámparkot, máskor átváltozósat játszik egy áruházban. Harcos Bálint cuki kis hőséről szóló meséket most  egy gyűjteményes könyvben veheted meg.  A Szofi szemszögéből megismert események segíthetnek a szülőknek is jobban megérteni gyerekük érzéseit, vágyait és céljait.

Ez a képes nagykönyv gyönyörű ajándék lehet minden Szofi-rajongónak. 

 

Szofi karácsonyi könyv
kép:Pagony Kiadó

A könyvet itt tudod megnézni, megvenni: https://www.pagony.hu/termekek/szofi-nagy-kepeskonyve

 

Garabonci Gréti és a karácsonyi meglepetés

Gréti izgatottan várja a karácsonyt, tele van lelkesedéssel és tervekkel. Imádja a karácsonyi dekorációkat, a karácsonyi sütit, de legfőképp a karácsonyi ajándékokat. Csak akkor romlik el a kedve, amikor elveszíti az anyukája különleges varázskarkötőjét, amin rengeteg kis emlékdísz is van. A régi karkötő Eszmei értéket képvisel.  A kislány bűbájhoz folyamodik, de  semmi sem sikerül. Lesz elég bátorsága Grétinek, hogy elmondja az igazságot az anyukájának? a szöveg direkt nagybetűs, könnyen olvasható, kezdő olvasóknak ajánlott.

Karácsonyi mese
kép. Naphegy Kiadó

A könyvet itt is beszerezheted: Naphegy Kiadó mesekönyve

A medve, aki a karácsonyfában lakott

Végül a Pagony Kiadó medvés meséjét ajánljuk, amiben a mackó a karácsonyfába bújva jutott be egy család otthonába és szívébe. Ebben a videóban Harcos Bálint meséjét hallhatod és láthatod is.

 

Kapcsolódó cikkek:

Csodaszép könyvek a karácsonyfa alá

Megható történet egy segítőkutyáról

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!