Ünnepeld a Tánc világnapját a Várkert Bazárban

-

Április 29-én  pénteken délután ingyenes szabadtéri eseménysorozattal ünnepli a tánc világnapját a Várkert Bazár az Öntőház udvarában.

A mozdulatművészet határterületeiről érkező alkotók közösségformáló köztéri, workshopból kifejlődő, itt és most spontán születő előadással készülnek, amely annyira erősen épít a közönség részvételére, hogy végül velük együtt alakul közös mozgás-jammé. Az előadók minden érdeklődőt részvételre hívnak, hogy kilépve a megszokott néző-előadó felállásból részesei legyenek a mozgásstílusok egybefonódásának, ahol a workshop, majd előadás közös flow élménnyel ér véget.
Mozdulatművészet és közösségformáló köztéri előadás, amely annyira erősen épít a közönség részvételére, hogy végül veletek alakul spontán partivá és közös jammé. Mozduljatok ki a megszokottból és tartsatok velünk az extrém sport és a kortárs művészet egybefonódásának különleges eseményen, ahol a workshop, majd előadás közös flow élménnyel ér véget!
A városi extrém sport, a parkour a maga akrobatikus és koreografált mozdulatsoraival könnyen képes kapcsolódni a legtágabb értelemben vett előadó-művészettel, a színházzal vagy a tánccal. S mivel természetes közege az utca, a nézők természetes módon válnak az előadás részeseivé, akár szereplőként is.
A Flying Bodies és a Collective Dope alkotóközösségeinek You are the Flow című produkciója olyan multidiszciplináris és aktív részvételre számító előadás és jam, amely az extrém sportolókat és a kortárs művészet közönségét ugyanúgy megszólítja, azzal a nem titkolt céllal, hogy mindkét csoportot kimozdítsa komfortzónájából. Az előadás a kortárs táncművészet eszközeivel, közösségi struktúrájával az úgynevezett flow-élmény előidézését hivatott szolgálni, ezt a természetesen generált, a belső gátak alól felszabadító, rendkívül szabad és elmélyült tudatállapotot a szereplők és nézők közösen élik meg.
Program:
16:00-18:00 workshop
18:30-19:30 előadás
20:00-22:00 buli
Előadók: Fügedi Balázs, Horváth Judit, Kancsó Luca, Kántor Mátyás,Kis Bálint, Pataki Zoltán, Takács László, Tillinger Alex, Till Jenevein, Oberfrank Réka, Varga Csaba Alkotók, koreográfusok: Csuzi Márton, Jenna Jalonen Zenei közreműködők: Csuzi Márton, Kovács Jeromos, Petróczki Ákos Produkciós asszisztens: Kárpáti Lili Melánia Videó: Szabó János Fotós: Szalai-Ballán Emőke
A Flying Bodies egy olyan előadó-művészeti szervezet, melynek kiemelt célja a kortárs és underground kulturális terület gazdagítása, valamint a művészeti produktumok közvetítése és szabadtéri események kínálata, a különböző szubkultúrák kapcsolatba hozása a parkour, a kortárstánc, a színház és a cirkusz fúziója által.
A Collective Dope kortárs tánc és előadó-művészeti kollektívát Jenna Jalonen és Horváth Nóra alapították, amely különböző művészeti területek alkotóival dolgozik együtt. Alkotásaikban az utcai, közösségi és kortárstánc által inspirált komplex struktúrákban rejlő egyszerű mozgásformákat kutatják a nyers, extrém fizikalitás, a test tudatos és tudattalan állapotain keresztül.
További információ: https://varkertbazar.hu/esemenyek/tanc-vilagnapja-veletek-flying-bodies-collective-dope-you-are-the-flow
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!