Brutális íz orgiával rukkoltak elő

-

Kétségtelenül ki vagyunk éhezve a gasztronómiai újításokra. A hosszú ínséges idők után, végre magához térhetett a vendéglátás. Ugyan a külföldi vendégek, turisták megjelenése még szórványos, a biztató jelek- az elmúlt évekhez képest- bőséges szezont irányoznak elő. Ebből kifolyólag megmozdult a piac, és bár még szembesülünk bezárt éttermekkel, mégis vannak olyan fanatikusok, akik viszont- dacolva a nehézségekkel- rányitnak a szezonra!

Fotó: UMO

Mi kell ahhoz, hogy menő legyen egy koncepció

Ha egyszerűen akarunk fogalmazni, akkor elhivatottság. Persze ez még kevés lenne hozzá, de kifejezetten fontos tényező. Molnár Attila azok közé a hazai vendéglátósok közé tartozik, akik már „régi motorosok” a pályán, és megvan a megfelelő tudásuk, lehetőségük arra, hogy nagyot alkossanak. Ez meg is történt! Megalkották Buda új, multikulturális izgalmakkal teli találkozó helyét. Olyan koncepció mezsgyéjén építkeztek, ami első hallásra megszokottnak tűnik. Grill, és koktél. De amit náluk tapasztalhatunk az sokkal több ennél, hiszen nem mindegy milyen grill, milyen koktél, és pláne, hogy milyen alapanyag!

Május 14-én egy igazi örömünnep keretein belül megnyílt a Budai Vár tövében az UMO kertje, ahol a vendégek számára az étteremtől megszokott izgalmas ételek és koktélok mellé, live Dj set-tel teremtenek kifogástalan hangulatot. Az már alapvetően jól hangzik, hogy a legmenőbb egyedi, csakis náluk kapható koktélokkal várják a vendégeket.

Füst a lelke mindennek

Az étterem elnevezése, (h)umo azt jelenti füst. Gasztrokoncepciójuk szerint előtérbe kerülnek a faszenes grillen készített ételek, a füstös ízek. A füst az ételekben és a kifejezetten erre a helyre kifejlesztett koktélokban is egyaránt megjelenik. Az UMO ablak a világra, ahol az alapanyagok és a gasztronómiai technikák összjátéka ad nem mindennapi élményt. A tűz, mint fő elem, a füst, mint fő hatás- összefogja, megeleveníti a koncepciót. Ehhez még hozzá adhatunk egy kifejezetten könnyen megközelíthető, laza eleganciával megspékelt teraszt, mely magában hordozza a nyár, és a felhőtlen szórakozás élményét- és kész is van a nyár egyik legmenőbb helye.

Fotó: UMO

Multikulturalizmus

Az Arany Kaviár Étterem egyik tulajdonosa, Molnár Attila, valamint a kolumbiai fejlesztő-kutató séf, José Guerrero nemzetközi konyhát álmodtak meg. Több kultúra, több tájegység találkozik egy étteremben és egy tányéron. Olyan élményeket csempésztek bele az általuk kínált gasztronómiába, ami egyediséggel ajándékozza meg a vendégeket.

A konyhát Molnár Szilárd Balázs vezeti, aki Puerto Banús, Málaga és London után kifejezetten az UMO kedvéért tért vissza Budapestre. A multikulturalizmus ihlette gasztronómiai koncepciót egészítik ki, Nagy Zoltán (Boutiq Bar) által kreált koktélok, míg a speciality kávé kínálat a One Eleven Roastery-s Molnár Attila nevéhez fűződik. A fentiek összehangolásáért és a tökéletes UMO élményért pedig Turák Imre éttermi vezető felel.

Fotó: UMO

Mindig van miért az UMO-ba látogatni

Az UMO további izgalmas események helyszíne is lesz. Ilyen lesz a fúziós yoga brunch sorozat, ahol újabb lehetőséget kínálnak a világgal és önmagunkkal történő kapcsolódásra; az élményt a Mexikóból behozott füstölőik teszik majd teljessé. Havonta megrendezésre kerül majd egy UMO Session, ahol a hangulaton, a live Dj set-eken és a koktélokon lesz a hangsúly. Az UMO Kitchen Takeover keretében pedig egy-egy estére, hétvégére, külföldi vendég séfek veszik át az UMO konyháját. Ezeken az estéken ültetett vacsorával várják majd a gasztronómia szerelmeseit.

Fotó: UMO

Tippek, hogy milyen gyümölcsöket és zöldségeket fogyassz

Gyönyörű lett a Matild Café & Cabaret

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!