spot_imgspot_img
spot_img

Újult erővel a következő téli szezonba

-

Article Top Ad (AdSense)

A téli szezon kezdete idén látványos lesz: #winterliebe mottóval indítja az Österreich Werbung partnereivel közösen az eddigi legnagyobb nemzetközi kampányát, ezzel világszerte maximális digitális figyelmet szerezve az osztrák télnek. „Első alkalommal kommunikálunk a tartományi turisztikai hivatalokkal közös, világos és átfogó üzenettel a téli időszakban. Szeretnénk újraéleszteni a vendégek tél iránti szeretetét és közvetíteni a vendéglátók tél iránti rajongását” – magyarázza Lisa Weddig, az ÖW ügyvezető igazgatója. „Az osztrák tél változatos kínálatával törzsvendégeink mellett természetesen új célcsoportokat is szeretnénk megszólítani.”

Ausztria kitűnik a téli tevékenységek sokféleségével

A síelés, snowboardozás vagy freeriding még mindig messze az első számú téli sporttevékenység, és Ausztria még mindig vitathatatlanul és egyértelműen piacvezető Európában, több mint 50 százalékos piaci részesedéssel. Ez az évszak azonban már régen nemcsak a téli sportokat jelenti a vendégeknek: ez lehet rekreáció és pihenés, sípályán kívüli havas üdülés, természetben töltött vagy akár városi üdülés is. „A vendégek szeretnének sétálni, élvezni Ausztria kulináris finomságait, megcsodálni a látnivalókat, ellátogatni az adventi piacokra, vagy egyszerűen csak pihenni egyet a termálfürdőben – mondja Weddig. –Legyen szó a barátokkal vagy a családdal töltött téli üdülésről, Ausztria sokrétű téli ajánlata a vendégek igényeinek megfelelő választ kínálja.”

„A nagyszabású kampány egyben válasz a koronavírus okozta válság aktuális fejleményeire és tendenciáira is” – magyarázza Weddig. Szerinte az emberek vágya a természet és a szabadtéri testmozgás iránt egyre nagyobb. Különösen a túrázás és a könnyed séta a természetben vált fontosabbá a koronavírus következtében. Az olyan témák, mint az egészség és a fenntarthatóság szintén egyre fontosabbak. Még ha biztonsági okokból az autóval való utazás részesülne is előnyben, mégis, a jövőben a vendégek nemcsak az Ausztriába és az Ausztriában való utazást szeretnék majd környezetetbarátabb módon megoldani, hanem tudatosabban is szeretnének élni, és a regionális ételeket és italokat is élvezni az üdülés során.

Fotó: Österreich Werbung/WEST4MEDIA

A tél iránti szerelem jelen van minden tartományban

Az ausztriai tél hihetetlen változatos. A téli sportok központi szerepet játszanak, de Ausztria ennél sokkal többet is kínál. A városok, mint Bécs, Graz és Salzburg elvarázsolnak adventi vásáraikkal, kávéházaikkal és kulturális kínálatukkal. Alsó-Ausztria, Stájerország és Burgenland arra invitálják vendégeiket, hogy a tél csendjét és csendes lassúságát fedezzék fel az állatvilággal együtt: itt a sítúrázás, a téli túrázás, a sífutás vagy akár az idilli tájakon való kényelmes havas séta áll a középpontban. Tirol, Vorarlberg és Salzburg tartomány nemcsak nagy síterepeivel, hanem szokásaival, kultúrájával és vendégszeretetével is kitűnik. Felső-Ausztria a családoknak szóló ajánlatokra összpontosít – családbarát síterületeivel és olyan tevékenységekkel, mint a téli lovaglás és a szánkózás. Stájerországban, Karintiában és Burgenlandban számos termálfürdő és a gazdag kulináris kínálat nyújt kikapcsolódást a sokféle aktivitás után.

Csak néhány példa a téli ajánlatok sokféleségére és az idei téli szezon számos újdonságára: 

  • Salzburg tartományban Európa egyik legnagyobb és legváltozatosabb téli sportrégiója jött létre az új Panorama Link felvonónak köszönhetően, amely Flachau/Wagrain és Flachauwinkl/Kleinarl télisport-központokat köti össze. 
  • A stájerországi Kreischberg síterepén a téli sportok kedvelői az idei évtől kezdve 161 ultramodern, 10 üléses felvonóval utazhatnak a völgyből a hegyállomásig vezető 3,8 km-es távon. 
  • Tirolban a Paznaunban található Silvretta Arena és a SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is díjat kapott a fenntarthatóság és a klímavédelem iránti elkötelezettségéért.
  • Alsó-Ausztria a sípályák nyüzsgésének ellenpontjaként kínál programot: jól bebugyolálva élvezheti a téli csodavilágot a számos téli túraútvonalon – akár hótalpakkal is.
  • Karintia sem csak síelésre, hanem más téli tevékenységekre is hívogat, például korcsolyázásra a Weissensee-n, Európa legnagyobb természetes jégfelületén.
  • A Winterliebe am Feuerkogel jó példája a felső-ausztriai üdülés sokszínűségének. Egyetlen jegy számos szabadidős tevékenység végzésére jogosít: legyen az síelés a Feuerkogelen vagy szörfözés a Riverwave hullámán.
  • Vorarlbergben egy Lech és Zug közötti téli túra során megtapasztalhatja, hogy bizonyos időpontokban különleges helyek színpadokká alakulnak át, ahol a Lech történetéhez kapcsolódó részleteket mutatják be. 
  • Bécsben az elmúlt hónapokban mintegy 10 új szálloda nyílt. A választék igen széles: a Hotel Motto az 1920-as évek elegáns hangulatát idézi, a Superbude trendi, a Jaz in the City pedig a zene életérzését tükrözi. 
  • Burgenlandban romantikus lovas szánhúzáson vehet részt a sztyeppén, megállhat a számos borász egyikénél, majd pihenhet egy termálfürdőben és meghallgathatja Haydn Évszakok című művét az Esterházy-kastélyban, amely pontosan tükrözi az tartomány hangulatát. 

A #winterliebe kampány a régiók jellegzetességeire, illetve az emberek, a pillanatok és az érzések összjátékára helyezi a hangsúlyt. Bármilyen sokszínű is a kínálat, a téli iránti szerelem mindig a középpontban áll. „Kampányunkkal a téli sportok kedvelőit és a tél más örömeit szerető vendégeket is meg akarjuk szólítani. A közös művészeti, kulturális és kulináris élményekről szól – röviden: az életörömről” – foglalja össze Weddig.

Fotó: Österreich Werbung/WEST4MEDIA

Töretlen utazási kedv – bizakodó hangulat a téli turisztikai szezonra vonatkozóan

Az Österreich Werbung által szeptember eleje és közepe között 7 oszágban (Ausztriában, Németországban, Svájcban, Hollandiában, Nagy-Britanniában, Csehországban és Lengyelországban) végzett friss felmérés eredményei is adnak egy plusz löketet a következő téli szezonra. Alapvetően az utazási kedv töretlen, a téli utazások iránti bizalom nagy, így már most konkrét utazási tervek készülnek.

Ha havas téli üdülésről van szó, akkor irány Ausztria! Ez tűnik ki a legjobb desztinációk eredményeit összehasonlításakor, aláhúzva ezzel Ausztria téli kompetenciáját. Ausztria az egyik legkedveltebb úti cél. A legnagyobb küldőországokban, mint Németország és Hollandia, Ausztria áll a rangsor első helyén. Svájcban, Csehországban és Lengyelországban a második helyen. A briteknél a negyedik, alig lemaradva a második és harmadik helyezettektől (Olaszország és Svájc).

Ami az utazások időzítését illeti, bizonyos fokú visszatérés tapasztalható a koronavírus előtti időszakhoz. A tervezés ismét hagyományosan, a szünidőkhöz igazodva történik – a legerősebb hónapok december, január, február. A tavaszi kilátások is optimisták. Abból indulhatunk ki, hogy a szezon egészét tekintve jó kihasználtságra lehet számítani, még akkor is, ha a foglalások általában még röviddel indulás előtt történnek.

Ha megnézzük a foglalási kritériumokat, világossá válik, hogy a vendégek legjobban a pénzvisszafizetési garanciákat és a rugalmas lemondási feltételeket keresik, ezt követi a higiéniai intézkedések megléte az adott szálláshelyen.

Fotó: Österreich Werbung/WEST4MEDIA

Meggyőző osztrák biztonsági koncepció

A felmérésből az is kiderült, hogy a be- és kiutazási szabályok nagyban befolyásolják az üdülési célpont kiválasztását. Ausztria volt az egyik első ország, amely 2021-ben az egyértelmű és átlátható biztonsági koncepcióra összpontosított. „Az Österreich Werbung az aktuális biztonsági intézkedésekről időben és átfogóan tájékoztatja nemzetközi vendégeit – ígéri Lisa Weddig –, mert az ausztriai gondtalan üdülés előfeltétele az utazók biztonsága, ezért számunkra is ez az elsődleges prioritás.”

Az Österreich Werbung ügyvezető igazgatója bizakodva tekint a következő téli szezon elé: „Minden idők legnagyobb téli kampányával, a partnereinkkel való sikeres együttműködéssel, valamint a széleskörű és vonzó üdülési kínálattal a lehető legtöbb vendéget szeretnénk inspirálni arra, hogy Ausztriában töltse a téli szabadságát.”

 

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!