spot_imgspot_img
spot_img

Újra itt a Borvíkend!

-

Article Top Ad (AdSense)

Jubileumi évéhez érkezett az egyre népszerűbb Újpesti BorVíkend, mely idén minden eddiginél gazdagabb kiállítói portfolióval jelentkezik. A szeptember 9. és 11. közötti rendezvényen a magyar borgasztronómiában immár mértékadónak számító kiállítók mellett újra helyet kapnak a kisebb méretű, de kiváló minőséget produkáló pincék is. Emellett a szervezők színes családi programokkal és élőzenével is készülnek.  

Bármilyen meglepő, már nem kell nagyunkba venni az országot ha baráti körben minőségi, hazai bort vágyunk kóstolni, melyet maga a borász kínál. Elég csak kimetrózni vagy éppen kocsival ellátogatni az újpesti Szent István térre, hisz minden évben egyszer a negyedik kerületbe költözik a hazai borvilág.  

A szervezők ígérete szerint idén minden eddiginél nagyobb, nívósabb, és színesebb lesz az ötödik Újpesti BorVíkend. Míg 2018-ban csupán 10 borászat érkezett a Szent István térre, mára közel 30 kiállító vesz részt a rendezvényen, akik közül jónéhány immár hazajár Újpestre. Ráadásul mindhárom napon kibővült streetfood udvar és kézműves utca is várja a látogatókat. 

Borkostoló
„Fotó: Envato Elements”

Hogy el ne vesszünk a bőség zavarában, egyéni ízlésre szabott, gondosan összeállított kóstoló sorokkal fesztivál sommelierek készülnek erősíteni a tökéletes bor-élményt. Aki pedig más italra vágyik, a Pannonhalmi Bencések csapolt sörei vagy a Gin Tonic Bár specialitásai közt egészen biztosan talál kedvére valót. 

A kiváló italokhoz és street food ételekhez persze zene is dukál. A BorVíkend minden napján élő jazz zene és válogatott hazai slágerek gondoskodnak az igazi hangulatról. Pénteken és szombaton egészen éjjel 2-ig tart a város legnagyobb szabadtéri házibulija. Szabad táncolni! 

borozás
„Fotó: Envato Elements”

Ha pedig mindez még nem lenne elég: Fortunát is megkísérthetjük csupán azzal, hogy azt tesszük, amit egy borfesztiválon egyébként szokás: kóstolunk. Idén is kiválasztják ugyanis  Újpest Város Borát – a szavazók között pedig értékes nyereményeket sorsolnak ki. Tehát mi sem egyszerűbb: kóstolunk, voksolunk, és ha minden jól megy, nyerünk! 

Az utolsó nap a családoké. Színes, interaktív gyerekprogramokkal, koncertekkel, gólyalábasokkal, az elmaradhatatlan mini-szürettel, ingyenes arcfestéssel, ugrálóval, légvárral és vízihengerrel várják a kicsiket és a kicsit nagyobbakat. 

Merüljünk el együtt a borok csodálatos világában, víkendezzünk együtt Újpesten az ősz második hétvégéjén! Vár mindenkit a családias, exkluzív helyszínen rendezett, kiváló hangulatú Újpesti BorVíkend! 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!