spot_imgspot_img
spot_img

Új vakcinát fejlesztett ki az amerikai hadsereg

-

Article Top Ad (AdSense)

Az amerikai hadsereg kifejlesztette a saját oltását az SpFN-t, amely az új variáns, variánsok elleni védelmet ígér.

Sokszor halljuk és sajnos tapasztaljuk, hogy a covid-19 elleni oltás hatékonysága nem tökéletes. A védelem nem teljeskörű, hiszen egyre többen kapják el a vírust a második vagy harmadik vakcina beadatása ellenére is. Valamint azt sem tudjuk pontosan, hogy nyújt-e védelmet az oltás újabb variánsok jelentkezésekor. Az amerikai hadsereg erre a problémára dolgozta ki az új vakcinát az SpFn-t.

Azt állítják ebből az oltásból csak egy beadatása szükséges és a már meglevő, valamint a későbbi mutálódott variáns ellen is védeni fog. Ezt a speciális vakcinát nem gyógyszeripari vállalat kísérletezte ki, hanem Washingtonban a Walter Reed Intézet kutatócsoportja.

új vakcina
Új, amerikai vakcinát fejlesztettek ki
Forrás: WiR-Pixs/pixabay.com

Az amerikai hadsereg kutatói egészen más módszert alkalmaztak, mint a többi oltás kifejlesztésekor a más gyógyszeripari cégek.  A hadsereg vakcinája a Spike Ferritin Nanoparticle (SpFN) nevet kapta, amely a covid-19 ártalmatlan alkotórészét tartalmazza, amely hosszabb távú védelmet biztosíthat.

A Moderna, valamint a Pfizer oltásoknak pontos, precíz tárolási és kezelési kritériumai vannak, azonban a Walter Reed Intézet tudósai azt állítják, hogy vakcinájuk az általuk javasolt (2,2 és 7,7 fok közötti) hőmérsékleten 6 hónapig, szobahőmérsékleten pedig 1 hónapig tárolható.

A preklinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy az SpFN erősen reagál az alanyok szervezetében.

A tesztelést 18 és 55 éves kor közötti személyeknél végezték, egyelőre nincs arról információ, hogy milyen hatással lenne a többi korosztályra. Habár az oltóanyag a tesztelés fázisán már túl van, a hadsereg szakemberei a legújabb variánson, közvetlenül az omikron változaton nem tesztelték a vakcina hatékonyságát.

 

 

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!