Az új televíziók egészen különleges játékélményt kínálnak

-

Az LG Electronics (LG) bemutatta a világ első NVIDIA® GeForce RTX™ 30 szériás grafikai processzorait teljes mértékben támogató 8K tévéit. A vállalat harmadik generációs α (Alpha) 9 mesterséges intelligencia-processzorával felszerelt  8K OLED televíziók a lehető legteljesebb játékélményt kínálják több mint 33 millió önálló fénykibocsátásra képes pixelből álló, elképesztő kijelzőiken.

 Az  OLED készülékeket régóta a világ legfejlettebb játékra szánt televíziói között tartják számon önálló fénykibocsátásra képes pixeltechnológiájuk és az olyan legfrissebb HDMI specifikációk támogatása miatt, mint a változó képfrissítési ráta (Variable Refresh Rate, VRR), az ultragyors válaszidő vagy az automatikus alacsony késleltetési mód (automatic low latency mode, ALLM). Mivel az LG OLED televíziói NVIDIA G-SYNC® kompatibilisek, a felhasználók eddig is a GeForce RTX 20 és GTX 16 szériás grafikai processzorainak támogatásával élvezhették kedvenc játékaikat, amely egyenletes játékélményt garantál a legtöbb hagyományos kijelzőre jellemző villódzás, szakadás vagy akadozás nélkül.

Az  OLED és Nanocellás 8K televízióiba épített, harmadik generációs α (Alpha) 9 AI processzor új szintre emeli a valós idejű sugárkövetést (ray-tracing), valamint a játékra optimalizált képmegjelenítést és teljesítményt. Mivel a  8K OLED televíziók 60 képkocka per másodperc sebességgel képesek megjeleníteni a 8K tartalmakat és megdöbbentő 48 Gbps sebességet kezelnek, a 8K játékok még sosem mutattak ilyen jól az cég OLED televízióin vagy az NVIDIA® GeForce RTX™ 30 szériás grafikai processzorával.

„Izgatottak vagyunk, hogy a GeForce RTX 30 szériás grafikai processzor képességeivel egészíthetjük ki az LG 2020-as 8K OLED televízióinak tudását” mondta Matt Wuebbling, az NVIDIA GeForce globális marketingjéért felelős alelnöke. „A játékosok el lesznek ragadtatva a tévék teljesítményétől a legújabb 8K-s PC játékok használatakor, amelyet a GeForce RTX 3090 grafikai processzora által kínált valósághű sugárkövetés és élvonalbeli AI-technológia tesz teljessé.”

Hogy a felhasználók teljesen elmerülhessenek a játékban, a 8K OLED tévék a Dolby Atmos hangtechnológiáját és az LG mélytanulás-alapú, mesterséges intelligenciát alkalmazó akusztikai megoldását (AI Acoustic Tuning) is megkapták utóbbi az akusztikai környezet felmérésével maga állítja be a hangképet a lehető legpontosabb hangzásért. A televíziókkal Bluetooth-alapú audiorendszert is kialakíthatnak a felhasználók: egyszerre akár több  Bluetooth hangszórót is csatlakoztathatnak egy készülékhez. Az így létrejövő virtuális 4.0 csatornás hangzással még teljesebbé válik a játékélmény. A beépített  ThinQ rendszer révén a felhasználók hangvezérléssel is irányíthatják a tévéket még akkor is, amikor a távirányítót éppen nem tudják használni.

„Az LG OLED televízióinak elképesztő képminősége az NVIDIA technológiai megoldásaival új szintű játékélményt kínál, méghozzá hihetetlen 8K képminőségben” mondta S.P. Baik, az LG szórakoztató elektronikai üzletágának televíziós terméktervezésért felelős alelnöke. „Az elmúlt év sikeres közös munkája alapján várakozással tekintünk együttműködésünk bővítésére a világ legkiemelkedőbb hardvermárkájával.”

Kategória:
 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!