Új Reszkessetek, betörők! készült

-

Évtizedek óta a legkarácsonyibb karácsonyi film a Reszkessetek, betörők! A Macaulay Culkin főszereplésével készült film örök klasszikus, és fix helye van a szentesti programok közt. Ezért is furcsa, hogy újraforgatták minden idők egyik legsikeresebb és legnépszerűbb karácsonyi családi filmjét. Új szereplőkkel elkészült ugyanis a Disney újragondolt verziója.

Nincs karácsony Kevin nélkül!

Minden decemberben ezt halljuk, és tényleg nincs. Kevin (Macaulay Culkin) ott van velünk a beigli evése közben, a kicsomagolt ajándékok közt. Arcszesztől csípő pofikájával ott kiabál sokunk otthonában. Szeretjük, ahogy őrjöngve élvezi az egyedüllétet, ahogy felkészül a betörők kikészítésére, ahogy leamortizálja őket (és a lakást is, de azt majd szépen helyrehozza), s ahogy végül édesanyja ölébe szalad.

Reszkessetek,betörők! újra
Macaulay Culkin Kevinként a Reszkessetek, betörők! filmben kép: Jelenet a filmből

Kell új Kevin?

A Disney húzása, a klasszikus sikerfilmnek az újragondolása meglehetősen megosztó. Sokan már most, az előzetesek láttán is ellenszenvesnek tartják az új Kevint.

Tényleg felmerülhet a kérdés, hogy szükség volt-e arra, hogy más szereplőkkel újraforgassák a McCallister család legvagányabb srácának betörőelüldöző akcióit? Chris Columbus rendező filmje baromi jól működik már több mint 30 éve. (Amerikában 1990-ben, itthon 1991-ben mutatták be) Egyébként is, annyi bőrt lehúztak már róla, készült több folytatása a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején.

A Reszkessetek, betörők! 2 – Elveszve New Yorkban még az első részhez kapcsolódott, a szereplőgárda, és persze Kevin is ugyanaz benne!

Reszkessetek, betörők! új
kép: Jelenet a Reszkessetek, betörők! 2. részéből. Kevint itt is Macaulay Culkin alakítja.

Nemrégiben írtunk a Több mint testőr újraforgatásáról is, ebben a cikkünkben olvashatsz erről: Újraforgatják a Több mint testőr filmet

Egy régi szereplő azért visszatér

A “Home Sweet Home Alone” (magyarul: Otthon, édes otthon egyedül) című film az 1990-es első rész rebootja, vagyis újragondolása lesz. (A Reszkessetek betörők! eredeti címe Home Alone) A forgatókönyvet az idén 31 éves történet alapján készítették a Saturday Night Live írói, Streeter Seidell és Mikey Day.

Az alapsztori ugyanaz: a népes család távoli vakációra indul az ünnepekre, és nem veszik észre, hogy az egyik gyerek otthon maradt egyedül. A hatalmas házban a gyerkőc felügyelet nélkül van. Ráadásul betörőkkel is fel kell vennie a harcot a maga sajátos eszközeivel. Egy régi szereplő azért felbukkan a filmben! Az eredeti vígjátékban a kis Kevint piszkáló utálatos tesó, Buzz McCallister ezúttal felnőttként, rendőrként tér vissza.

Itt az előzetes:

A karácsonyi film nem a mozikban, hanem a Disney+-on fog debütálni, jóval az ünnepi időszak kezdete előtt, november 12-én.

 

Ezeket a cikkeinket is Neked ajánljuk:

Az Oscar-díjas Walter Matthau 4 vicces jelenete a Dennis, a komisz filmből

4 emlékezetes film az Oscar-díjas Kate Winslet főszereplésével

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!