spot_imgspot_img
spot_img

Új rekordot döntött a korházba jutottak száma Amerikában

-

Article Top Ad (AdSense)

Az Egyesült Államokban tombol a koronavírus omikron-változata. A betegek száma rohamosan növekedik, a héten 145 982 embert szállítottak korházba, ezzel új rekordot döntött Amerikában a fertőzöttek száma.

A betegek jelenleg a korházak intenzív osztályos ágyainak több mint 30 százalékát foglalják el. Az amerikai közszolgálati rádió tudósítása szerint ez eddig a legmagasabb szám 2021. január óta. A magas számok kétségkívül az omikron-variáns gyors terjedését mutatják, több mint 700 ezer új fertőzés jelenik meg naponta, amely egy újabb rekordnak számít.

A kutatók szerint a korházak túlzsúfoltsága növelheti a halálesetek számát is, a tagállamok és a korházban dolgozók egyre szigorúbb figyelmeztetéseket adnak ki. Dr. John Lynnch, a Washingtoni Egyetem orvoskarának munkatársa azt nyilatkozta, hogy Amerika közelebb van egy válsághelyzethez, mint bármikor korábban. Lary Hogan a Maryland állam kormányzója kijelentette, hogy az elkövetkezendő hetek a legnehezebb időszakot fogják jelenteni a vírus megjelenése óta.

Az Egyesült Államok adatai azt mutatják, hogy a vírus omikron-változata nem olyan veszélyes, mint a delta-variáns, tünetei kevésbé súlyosak. Az NPR megállapította, hogy néhány amerikai korházban már kevesebb azoknak a betegeknek a száma, akiknek lélegeztetőgépre van szükségük.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!