Küldd szabadságra a farmeredet, mert ma van a Nemzetközi Öltözz ki nap!

-

Ha nagy Így jártam anyátokkal rajongó vagy, biztos mond neked valamit az a név, hogy Barney Stinson, és akkor te már tudod, milyen jelentőséggel bír az Öltözz ki viágnap!

Október 13-a a Nemzetközi Öltözz ki nap. Ma az a szokás, hogy csinosba vágod magad. Ezen a napon az emberek Barney Stinson előtt tisztelegnek, akit Neil Patrick Harris alakított Az Így jártam anyátokkal című vígjáték sorozatban, amely 2005-től 2014-ig futott. Stinson nemcsak mindig visel öltönyt, hanem igazi “öltönyös” is. Egyik mottója az „Öltözz ki!”, ezért ma a férfiak öltönyt viselnek, a nők pedig kosztümöt, bárhová is mennek.

Hogyan tartsuk meg a Nemzetközi Öltözz ki napot?

A következő szokások vannak érvényben a mai nappal kapcsolatban:

 1. Viselj öltönyt az iskolában!
 2. Viselj öltönyt a munkához!
 3. Bárhová is mész: öltönyt viselj!
 4. Vegyél egy öltönyt!
 5. Aludj öltönyben!
 6. Igyál öltönyben!
 7. Bulizz öltönyben!
 8. Nézz meg legalább egy Így jártam anyátokkal részt!
 9. Ha látsz valakit öltöny nélkül, mondd meg neki, hogy menjen haza és öltözzön át, vagy győzd meg, hogy nézze meg az Így jártam anyátokkal sorozatot!
 10. Menj el lézerharcolni öltönyben!
 11. Öltöztesd a kutyádat öltönybe!

 

Emberek szerte a világon évről-évre megosztják magukról az öltönyben készült fotókat közösségi oldalaikon. Voltak olyan hírességek is, akik meghívták követőiket ennek a napnak a megünneplésére, vagy egyszerűen azért tették, mert hűséges rajongói a sorozatnak, és úgy vélték: az öltönyviselés nemzetközi napja szent!

Miért jó az öltöny viselése?

A sorozat ötödik évad 12. epizódjában Barney Stinson (Neil Patrick Harris) elénekli a „Nothing fits me like a suit” című öltöny dalt, ahol elmagyarázza az öltöny viselésének előnyeit. Fogadd szeretettel:

Az öltöny viselése melletti érvelés az, „hogy megkülönböztessük magunkat a milliónyi pólóstól és farmerestől. Ha szeretnéd megérteni, mi állhat Barney rajongása mögött az öltönyök iránt, ez az 5 ok segíthet, ami egyben azt is elárulja, milyen pozitív hatásai lehetnek az öltönyviselésnek:

1. Komolyabban vesznek majd a munkahelyeden

Még ha nincs is olyan karriered, amely megköveteli, hogy minden nap elegánsan öltözz, ez nem jelenti azt, hogy nem is teheted meg. Ez olyan egyszerű ruhadarab, mint egy öltönynadrág a farmer helyett, vagy egy blézer a cipzáras pulóver helyett azt a benyomást kelti: egy úriember/úrinő vagy.

2. Növeli az önbizalmadat

Férfiakra és nőkre egyaránt vonatkozik, ha valami szépet viselsz, kívánatosnak és vonzónak érzed magad. Akár edzel, akár nem, nem kell elrejteni az alakodat, nyugodtan mutasd meg a világnak!

3. Soha nem tudhatod, kivel fogsz összefutni

Lehet egy tehetségkutató, üzletember, valaki, aki felfedez téged, vagy a főnököd, kollégád, az exed, esetleg Scarlett Johansson, netán Jason Momoa. Ha nem érzed magadat elég hívogatónak, akár feltűnőnek, akkor úgy fogod érezni, hogy elszalasztottál egy jó lehetőséget! Valószínűleg jobb benyomást fogsz kelteni egy öltönyben, kosztümben, semmint mackónadrágban.

4. Az öltöny mágnesként vonzza az ellenkező nemet

Úgy tartják, hogy sok nő rajong az öltönyös férfiakért. Van valami vonzó abban, ha egy férfi egy szépen szabott öltönyt visel. Jó benyomást kelt, mert egy felelősségteljes, megbízható, akár jó egzisztenciával rendelkező, ambiciózus férfiról árulkodik. De akár még a pasik szemében is hasonló benyomást kelthet egy kosztümös nő!

5. Tedd meg magadért!

Bár a fenti okok mindegyike fontos, az egyetlen ok, amiért érdemes komolyan megfontolni az elegáns öltözködést az, hogy te jól érezd magad! Egy ilyen öltözet néha csakugyan erőt, motivációt, magabiztosságot adhat és sikeressé teheti az embert. Próbáld ki, utána még mindig visszaveheted a melegítődet!

Beszélj úgy, mint egy kalóz – mert ez is világnap

Csokoládé Világnapja

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!