spot_imgspot_img
spot_img

Tudod már, mit csinálsz jövő héten? – Segítünk!

-

Article Top Ad (AdSense)

Sörfesztivál, színházi előadás, esetleg jazzkoncert vagy egy jó film? Te mivel zárnád a nyarat? Remek programokat ajánlunk a jövő hétre!

Koncert

Lakatos Mónika és a Cigány Hangok koncert és táncház

Lakatos Mónika énekét hallani igazi élmény.

Az átható hangú énekesnő mély átéléssel, letisztultan tolmácsolja az oláh cigány dallamokat, amelyek a mai napig a közösség életének fontos részei.

Ezúttal a Romengo zenészeivel és a Cigány hangok formáció énekeseivel ad elő ritmikus dalokat. Lakatos Mónika 2018-ban megjelent szólólemeze, a Romanimo, a World Music Charts Europe listáján a negyedik helyig jutott, nemzetközi közönség előtt is megmutatva a cigány hallgatók világát. A Romengo zenéjét a kulturális gyökerek tisztelete és a megújulás jellemzi. Amellett, hogy előszeretettel használják az olyan hagyományos hangszereket, mint a kanna,teknő és kanál, nem idegenkednek az új hangzásoktól sem.

Időpont: szeptember 2., 20:00
Helyszín: Benczúr Ház Kulturális Központ, Benczúr u. 27., Budapest, 1068

Cotton Club Singers: Negyedszáz! 25 éves jubileumi koncert

A Cotton Club Singers idén ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Az április 28-ra, a Műpába meghirdetett jubileumi koncert az ismert okok miatt elmaradt – így a rendhagyó születésnapi bulira új időpontban, szeptember 6-án és új helyszínen, az Erkel Színházban kerül sor.

Érdekes egybeesés, hogy az együttes negyedszázada éppen szeptember 6-án lépett fel először nagyközönség előtt a Budai Parkszínpadon.

Ott vették fel az első, Négy gengszter című nagylemezt, mely országos ismertséget hozott számukra. Tíz éve, az akkor már külön utakon járó tagok már tartottak egy korszakzáró búcsúkoncertet. Most ismét összeáll a Cotton Club Singers közel másfél évtizedes történetének öt legmeghatározóbb embere (a három hölgy, Szűcs Gabi, Zsédenyi Adrienn, s az őt váltó Kozma Orsi, valamint a két férfiénekes, Fehér Gábor és László Boldizsár), és az eredeti repertoár továbbgondolt változatával pótolják a meghiúsult Műpa-koncertet.

Időpont: 2020. szeptember 06. (vasárnap) 20:00
Helyszín: Erkel Színház

Cotton Club Singers, Sound of America

1999 februárjában felidéztük milyen is volt az Amerika hangja. Nagy vállalkozás volt. A Budapest Kongresszusi Központban 2000 ember előtt egy ócska régi mikrofonba énekeltünk… Az eredményt itt láthatjátok. Hangszerelte, Körmendi VilmosA Szeptember 6-i koncertünkön ilyen élmények is várni fognak!#negyedszáz #erkelszínház #szeptember6

Közzétette: Cotton Club Singers – 2020. augusztus 7., péntek

VAN filmzenekar

A VAN filmzenekar 2014-ben alakult Reisz Gábor első filmjének, a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan-nak egyik szuper „hozadékaként”.

Az együttes a rendező következő filmjének, a 2018-as Rossz versek világának is elengedhetetlen részét képeztek. Időközben az is kiderült, hogy a filmekhez írt dalok önmagukban is megállják a helyüket: a zenekar a tavalyi évben is számos sikeres koncertet adott és két videóklippel is előálltak. A mozgalmas időszak több változást is hozott, a zenekarból – baráti légkört maguk után hagyva – kiszállt Csorba Lóci és Burucs Szabolcs, így télen már egy új taggal, a Bozo dobosaként ismert Vincenzo Pellecchiával folytatták a közös munkát. Ekkorra már javában dolgoztak egy olyan kislemezen, amely ezúttal nem kötődik filmhez. A szeptemberre várható kislemez címe EZ, amelyről elsőként a Szőke lettél című dal debütált, a hozzá készült klip főszerepében Jakab Julival és a zenekar tagjaival. A videót – ahogy korábban is – Becsey Kristóf operatőrrel közösen készítette a zenekar.

Időpont: 2020. szeptember 03. (csütörtök) 20:00
Helyszín: Pontoon – 1052 Budapest, Antall József rakpart 1
belépés ingyenes
Mozi

A saját mítoszában élő és azt épp megjelenő önéletrajzi könyvében is továbbépítő egykori mozicsillagot, Catherine Deneuve-t a könyv apropóján meglátogatja forgatókönyvíró lánya, Juliette Binoche. Az amerikai színész férjével, Ethan Hawke-kal és kislányával érkező lány hamar szembesíti anyját, hogy a könyvben szereplő állítások némelyike nem pontosan fedi a valóságot. A helyzet nem tesz jót a két nő amúgy is terhelt kapcsolatának, ahogy az sem, hogy a színésznő nem hajlandó szembenézni sem az élete valóságával sem az öregedéssel.

Régi sérelmek, családi titkok, méltatlan mellőzés, féltékeny rivalizálás bukkan fel a múltból, amibe anya és lánya mellett az amerikai férj is belekeveredik.

A filmet rendezőként Koreeda Hirokazu, a kortárs japán mozi legjelesebb rendezője jegyzi, aki a Bolti tolvajok című filmjével 2018-ban a Cannes-i Filmfesztiválon a legjobb filmnek járó Arany Pálmát érdemelte ki, és Oscar-díjra is jelölték az idegen nyelvű film kategóriában. A film világpremierjét a 76. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon tartották, ahol ez volt a fesztivál nyitófilmje.

francia-japán filmdráma, 108 perc, 2019
Bemutató dátuma: 2020. augusztus 27.
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

 

Masha és a Medve

A kicsiknek is ajánlunk filmet a vakáció utolsó pillanataira. A Masha és a Medve világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő orosz rajzfilmsorozat, melyet a kisgyerekes családoknak nem is kell bemutatni. A sorozat első epizódja 2009-ben jelent meg, azóta 25 nyelvre lefordították és több mint 100 országba jutott el. Most egy zenés, egészestés epizódfüzér érkezik a mozikba a sorozatból. A Masha, a kedves, okos és csintalan kislány, a kalandokban társa és védelmezője az aranyszívű cirkuszi Medve. Utóbbi erdei kunyhójában

megelevenedik a napsütötte Olaszország, eljönnek a brémai muzsikusok, Robin Hood és a Vadnyugat farkasai, beszökik a párizsi stílus, a varázslatos India,

a szenvedélyes spanyol gitárzene vagy éppen beköszönt a kínai Újév, és a legnagyobb hidegben melengetnek a mexikói ritmusok.

orosz animációs film, 88 perc, 2020
Bemutató dátuma: 2020. augusztus 27.
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

 

Inkább lennék özvegy

A Londonban élő Jamie hazautazik a szüleihez hétvégére a hangulatos angol tengerparti kisvárosba. Az események azonban drámai fordulatot vesznek, amikor apja váratlanul bejelenti, hogy elhagyja anyját. A 29 év után egyedül maradó asszony viharos fájdalommal fogadja a váratlan csapást, de hamar megtalálja a megfelelő visszacsapást: a kezdeti kétségbeesés helyét támadó szurkálódás veszi át. Jamie lesz egyetlen támasza, és a fiú egyre tehetetlenebbnek érzi magát az elszabaduló indulatok között.

Régi sérelmek és elfojtott érzelmek kerülnek napvilágra, az egyre keserűbb vádaskodások azonban nem nélkülözik a nosztalgikus visszaemlékezéseket – és a híres angol fekete humor legjavát.

angol romantikus dráma, 100 perc, 2019
Bemutató: 2020. szeptember 3.
Forgalmazza a Cirko Film

 

Fesztivál

Belvárosi Sörfesztivál

A Szabadság tér egy hétre idén is újra megtelik a legkiválóbb hazai sörfőzdék kézműves különlegességeivel, vagány FoodTruck-okkal, zenével és sok-sok jó fej emberrel!

A tavalyi látogatottság rekordokat döntött, ezért köszönetül idén még magasabb minőségű szolgáltatásokkal, prémium kézműves sörválasztékkal, széles ételkínálattal és szuper koncertekkel várnak Benneteket a Belváros szívében! A rendezvényen több, mint 250 sörkülönlegességgel, köztük rengeteg újdonsággal várják a látogatókat. A minőségi sörkínálat mellett kiemelkedő gasztro-felhozatalra is számíthatunk az év legnagyobb sörös eseményén.

Időpont: 2020. szeptember 1. (kedd) 11:30 – 2020. szeptember 6. (vasárnap) 23:55
Helyszín: 1054 Budapest, V. kerület Szabadság tér

A rendezvényre a belépés INGYENES, de a sörfogyasztáshoz egyedi fesztiválüvegpoharat kell vásárolni!

egy pohár sör és falatkák
Kézműves sörök legjava a Belvárosban

16. BuSho Rövidfilm Fesztivál – Budapest Short

A BuSho név egy szójáték eredménye (Budapest Short – budapesti rövid), mely egyúttal a télűző Busójárásra utal.

Fikciós, animációs és kísérleti rövidfilmek a nagyvilágból. Európai Film Akadémia jelölések vetítése.

Szeptember első hetében 16. alkalommal kerül megrendezésre a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál, amelyen az idei bizonytalan viszonyok ellenére rengeteg programmal várják majd a közönséget. A versenyprogramok központi helyszíne a Puskin mozi lesz, az esti ismétlő vetítéseké pedig az Art+ Cinema, a keddi megnyitó és a szombati díjkiosztó ezúttal az Olasz Kultúrintézetben kerül megrendezésre, ahol hét közben a házigazda olasz est mellett portugál és skót filmbemutatókkal is várják majd a közönséget. A fesztivál a bevált menetrendet követi: a kedd esti megnyitó után 3 nap leforgása alatt 15 egyórás blokkba szerkesztve mutatja be az érdeklődőknek a versenyprogramot, de lesznek magyar és nemzetközi panoráma vetítések, egyéb fesztivál és workshop bemutatók valamint koncertek a szombat esti díjkiosztót megelőzően.
Az öttagú elő-zsűri a mintegy ezer benevezett rövidfilmből választotta ki a bekerülő hatvanhatot. 23 országból, 45 fikciós, 16 animációs és 5 kísérleti alkotás látható a programban. A magyar panoráma napon a versenybe nem jutott valamennyi magyar alkotást levetítik az érdeklődőknek, és amelyre ingyenes belépőt lehet váltani.

Időpont: 2020. szeptember 1. (kedd) 20:00 – 2020. szeptember 6. (vasárnap) 23:00
Helyszín: Puskin mozi (Amarcord terem), Art+ Cinema (Lugosi terem), Olasz Kultúrintézet

8. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál

Március 23-án kezdődött volna a magyar filmesek egyik legfontosabb eseménye, a 2013 óta létező Friss Hús, amelyet a járványhelyzet miatt elhalasztottak. A fesztiválon a korábban meghirdetett válogatást vetítik majd, a line-up és a blokkok nem változtak. A legtöbb szakmai programot is megtartják, továbbá várhatóan az elmúlt hónapokban kialakult, korábban ismeretlen helyzet okozta kihívásokra reflektáló beszélgetések, előadások is bekerülnek majd a programba. A külföldről érkező szakértők részvétele a szeptemberben érvényes utazási szabályozástól függ majd.

A Friss Húson debütáló magyar filmek világszerte eredményesen szerepelnek: évről évre bekerülnek Cannes, Berlin, Szarajevó, illetve egyéb A kategóriás nemzetközi fesztiválok versenyprogramjába is. Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje az 2016-os fesztivál különdíjának nyertese volt mielőtt Oscar-díjat nyert.

A fesztiválon felfedezett rövidfilmes rendezők közül azóta többen bemutatták már egész estés televíziós vagy mozifilmjüket is,

többek között Deák Kristóf (Foglyok), Hartung Attila (FOMO), Kárpáti György Mór (Guerilla), Szőcs Petra (Déva), Tóth Barnabás (Akik maradtak) és Zomborácz Virág (Utóélet).

Időpont: szeptember 10. és 16. között
Helyszín: Toldi mozi

Színház

Idegenek a vonaton

Ki a tökéletes gyilkos? Olyan, akinek nincs motivációja, mert nem is ismeri áldozatát. Guy és Charles egy vonatúton találkoznak. Mindketten szívesen megszabadulnának egy családtagjuktól: Guy Haines építész a feleségétől, akitől nem tud elválni, Charles Bruno az apjától, akit gyűlöl. Charles felveti, hogy cseréljenek gyilkosságot – ő megöli Guy feleségét, az építész pedig végezzen az apjával –, senki nem fog gyanakodni rájuk, hisz nem ismerik egymást. A két idegen közötti teoretikus beszélgetés azonban hamar a véres valósággá válik, amikor Guy feleségét meggyilkolják. A darab Patricia Highsmith Két idegen a vonaton című regényéből készült, ami már Alfred Hitchcockot is megihlette, a rendező 1951-ben forgatott filmet belőle.

Bemutató időpontja: 2020. augusztus 31.,
Helyszín: Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, 

Kaktuszvirág

Julian, a fogorvos és vidáman éli az agglegények gondtalan és kalandokban gazdag életét, amíg össze nem találkozik a jócskán fiatalabb, de nagyon csinos Tonival. Hogy megelőzze a bonyodalmakat, már megismerkedésükkor közli, hogy felesége és gyerekei vannak. A kitalált család azonban hamarosan nagyon is valós problémává alakul, amikor Julien rájön, hogy szerelmes a lányba és feleségül is venné, Toni azonban nem akarja szétdúlni a nemlétező otthont. Szorult helyzetében Juliannek prezentálnia kell egy válni hajlandó, megbocsátó ál-feleséget. Választása – jobb híján – a tökéletes asszisztensére, a szigorú és fegyelmezett Stephanie-ra esik. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy kiderül, Stephanie csak ránézésre szúrós és szigorú, megfelelő körülmények közt szinte kivirágzik, illetve, hogy az asszisztens már régóta érez valamit főnöke iránt. Most először látható Magyarországon darab a Broadway-változata, amely alapján nagy sikerű film készült Walter Matthau, Ingrid Bergman és Goldie Hawn főszereplésével.

Bemutató időpontja: 2019. december 3., 
Helyszín: Belvárosi Színház

NT Live – William Shakespeare: Hamlet

Az Uránia mozi biztosít lehetőséget arra, hogy a hazai nézők is eljuthassanak a londoni színházak rangos előadásaira mindössze egy mozijegy áráért. A National Theatre Live sorozat keretében korábban csak a vászonról ismert színészek színpadi alakításait láthatjuk. Szeptember elején Shakespeare klasszikus tragédiáját a sorozatbéli Sherlock Holmes, vagyis Benedict Cumberbatch főszereplésével tekinthetjük meg a londoni Barbican színház előadásában. A főszereplő személye mellett a gyönyörű színpadkép és a színház technikai megoldások is figyelemreméltóak!

Időpont: Szeptember 3.
Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház

 

Ha tetszett a cikk, olvasd el további programajánlóinkat:

Hűsítő bor alapú koktélok a nyár végére

Nyomtasd ki a városodat! Hulladékból csodás utcabútorok

5 kihagyhatatlan könyv, amit a koronavírus ihletett

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!