spot_imgspot_img
spot_img

Tóth Dávid: „Igazán csak most kezdem felfedezni magamnak a Balatont”

-

Article Top Ad (AdSense)

Az egyre fokozódó nyári forróság kiváló alkalmat biztosít arra, hogy meglátogassuk a magyar tengert, a partján nagyot csobbanjunk, sütkérezzünk és kikapcsolódjunk. A jó idő azonban megnyitja a kaput olyan tevékenységek előtt, melyekre máskor nincs lehetőség.

A Balaton nem csak a nyaralók, hanem a vízisportok szerelmesei számára is kiváló terep – erre esküsznek többek közt olyan hírességek is, mint Nagy Adri énekesnő, Eke Angéla színésznő és Tóth Dávid olimpikon kajakozó.

 

Többféle út áll a Balatont meghódítani vágyók előtt: míg egyesek a parton élvezik a napsütést és a sajtos-tejfölös lángost, mások a vízen igyekeznek a habokat uralni, és aktív testmozgással kapcsolódnak ki. A víz maga a szabadság – ezt vallja többek közt Nagy Adri is, akit különleges viszony fűz az evezős sportokhoz, főleg, ha azt állva lehet végezni egy SUP deszka tetején.

„Nagy szerelem lett, amikor megszületett a kisfiam. Óriási szabadságot ad az, hogy néha kimehetek a vízre, egyedül lenni a gondolataimmal” – mesélte Adri, aki nem olyan régen fedezte fel magának ezt a hobbit. „Mindig csodáltam azokat, akik fenn tudnak maradni a vízen SUP-pal, de miután barátokkal kipróbáltam, egészen könnyen belejöttem. Nagyszerű érzés irányítani ezt az eszközt a nyílt vízen.”

Nagy Adri
Nagy Adri

Tóth Dávid számára az evezősportok szeretete természetesen nem újdonság. Bár olimpiai ezüstérmes kajakozónak kezdetben kevésbé volt bensőséges kapcsolata a Balatonnal, ez az évek során változott. „A Velencei-tó mellett nőttem fel, így a kamaszkori nyaraim kevés szabadidejét ott töltöttem el, ezért pár nyaraláson és kiránduláson kívül nem jelentett sokat számomra a magyar tenger. Igazán csak most kezdem felfedezni magamnak a Balatont és környékét” – mesélte Dávid, aki a kajak mellett a wakeboard, a vitorlázás, valamint a hatalmas partik és a gasztronómiai élmények miatt látogatja a tavat.

A sportoló kedvenc nyári programjai közt mindenképp szerepel a Balaton-átevezés, az aktív sportolói karrierje lezárása után ez egy kellemes időtöltés a semmihez nem fogható környezet és a kajakos seregek látványa miatt. „Számomra a vízen lenni egy életforma, nagyon sokat kaptam a sportágtól, és jól esik látni azt a rengeteg fiatalt, akiket pont egy ilyen esemény során szeretik meg az evezést. Sokan leszünk, és ez mindig egy igazi kajakünnep” – számolt be az olimpikon.

Tóth Dávid
Tóth Dávid

A július 10-i Red Bull Balaton-átevezés a táv teljesítésén túl a buliról is szól. Mivel nem kikötés a szervezők részéről, hogy csak kajakkal vagy kenuval keljenek át a résztvevők a tavon, így szóba jöhet bármilyen kézzel hajtható vízisport eszköz egyedül vagy csapattársakkal. A rendezvény persze komoly fizikai igénybevételt követel meg – de ez az igazán rátermetteket nem tántoríthatja el.

Ilyen többek közt Eke Angéla is, aki bevallottan adrenalinfüggő, és folyamatosan feszegeti saját határait. A színésznő igazi vízparti lánynak vallja magát. „Vácon születtem a Dunakanyarban, így nem kérdés, ha nyár, akkor víz, élővíz! Nincs számomra szebb zöldeskék szín, mint a Balatoné” – mesélte Angéla és elárulta, hogy a sok tervezgetés után idén megkísérel átjutni a túloldalra. „Szeretem feszegetni a határaimat, így az idei Red Bull Balaton-átevezésen részt fogok venni, az adrenalin és a teljesítmény utáni vágyam kellően motivál, ezért rettentően várom!”

Eke Angéla
Eke Angéla

Képek: Red Bull programja

A Red Bull Balaton-átevezés július 10-én várja a vízisportok kedvelőit és minden érdeklődőt, akik a partról szurkolnak a résztvevőknek, nevezni július 4-ig lehet. További információk a Red Bull weboldalán és a hivatalos Facebook-eseményen találhatók.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!