Történelmi Kézműves Vásár és Hagyományőrző Találkozó

-

A tavalyi havas siker után idén is egy izgalmas, korokon átívelő utazásra invitálunk benneteket: április 1-jén és 2-án ismét az Aquincumi Múzeum a Történelmi Kézműves Vásár és Hagyományőrző Találkozó házigazdája.

Április első hétvégéjén ismét a változatos családi programoké, a színes vásári forgatagé és a hamisítatlan történelmi hangulaté lesz a főszerep. Autentikus ruhákba öltözött hagyományőrzők, megelevenedő történelmi tábori életképek és életmód bemutatók segítségével bepillantást nyerhettek különböző történelmi korszakok hétköznapjaiba a római kortól egészen a XIX. századig.

Ha érdekel a történelem vagy tartalmas kikapcsolódásra vágysz, akkor itt a helyed!

A már megszokott aquincumi tematikus séták mellett most rendhagyó tárlatvezetések keretében kicsit beleshettek a kulisszák mögé is. Szakavatott múzeumi kollégák megmutatják, hogy hogyan épül egy időszaki kiállítás vagy hogy hol “laknak” a kiállításra váró műtárgyak.

A kézművesség szerelmesei workshopjainkon belekóstolhatnak a nemezelésbe, a makraméba és a bőrművességbe. (Ezek a foglalkozások regisztrációhoz kötöttek.)

Szakmai programjainkon pedig a tudományos ismeretterjesztés mellett idén kiemelt szerepet kapnak a történelmi filmek is. Ha szereted a történelmi filmeket, vagy érdekel, hogy mi van a filmvásznon innen és túl akkor feltétlen itt a helyed!

A sportosabb kikapcsolódásra vágyók végig szurkolhatják a történelmi küzdősport versenyeink (TAP fight – viking viadal, Soft Buhurt) fordulóit.

Az apróságokat pedig mesemondással, kézműves foglalkozásokkal, valamint játékokkal várjuk.

Részletes programért és további információkért kövessetek minket az alábbi oldalon:

https://www.facebook.com/events/516214200712992

http://www.aquincum.hu/aktprogram/tortenelmi-vasar-aquincumban-2/

Gyere el és éld át velünk te is a történelmet!

Cím: Aquincumi Múzeum és Régészeti Park, bejárat a 1031 Budapest, Záhony utca 4. felől

Jegyek: https://t.ly/7FtM

Megnyílt a Salvador Dalí kiállítás

 

Magas sarkútól a baltáig: íme a Szakítások Múzeuma

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!