Top 5 Valentin-napi ajándék a fellegekben  

-

Az Emirates SkyCargo naponta több mint negyedmillió, különféle csomagot szállít az életmentő gyógyszerektől a friss és ízletes finomságokig a világ minden tájáról. A Valentin-nap csúcsidőszak a légi áruszállításban is, és a dubaji légitársaság most összeállította a legnépszerűbb ajándékok listáját.

  1. Virágok

Természetesen a virágok, különösen a rózsák messze a legnépszerűbb Valentin-napi ajándéknak számítanak. 2022 januárjában több mint 3 ezer tonna virágot szállított az Emirates SkyCargo, amelyet kenyai, ecuadori, kolumbiai, etiópiai és számos más ország farmjairól frissen szedtek. A virágok nagy részét először Hollandiába szállítják, ahol a világ legnagyobb virágaukciós piaca található, majd tovább szállítják más országokba.

  1. Csokoládé

A csokoládék szintén hatalmas kedvencek, melyek nemcsak Valentin-napra, hanem más ünnepekre is népszerű ajándékok. 2021 januárjában és februárjában az Emirates SkyCargo több mint 150 tonna prémium csokoládét szállított, és a Valentin-napot megelőző héten ugrásszerűen megnőtt az édességek forgalma. Európában főként Brüsszelben, Zürichben és Düsseldorfban pakolják fel a csokoládét az Emirates járataira Valentin-nap előtt. Emellett Bejrút is jelentős csokoládéexportőr, amely a közel-keleti piacokat látja el a közkedvelt édességgel. 

  1. Prémium parfümök

A parfümök szintén nagy keresletnek örvendenek a Valentin-napot megelőző hetekben. Csak január utolsó hetében az Emirates SkyCargo több mint 200 tonna luxus kategóriájú parfümöt szállított Franciaország, Spanyolország, Svájc és Hollandia városaiból a világ többi részébe, éppen időben ahhoz, hogy Valentin-nap előtt feltölthessék velük a bolti polcokat.

  1. Órák és ékszerek

A luxus minőségű órák, ékszerek és kiegészítők szintén kedvelt ajándékok különleges alkalmakra. Január közepe és február eleje között jelentősen megnő az Emirates járatain szállított luxus karórák és egyéb kiegészítők mennyisége. Az órák fő kiindulópontja Zürich, Genf és Hongkong. Tavaly ilyenkor például az Emirates SkyCargo több mint 1200 tonnányi minőségi karórát szállított. 

  1. Műszaki cikkek

Végül, de nem utolsó sorban a műszaki cikkek, különösen a mobiltelefonok is nagy keresletnek örvendő ajándéktárgyak, melyek iránt szintén megugrik a kereslet a Valentin-nap előtti utolsó napokban. Az elmúlt két hétben az Emirates SkyCargo több mint 1500 tonna műszaki cikkek szállított ázsiai gyártóhelyekről a világ fogyasztói piacaira.

Az Emirates SkyCargo az Emirates légi árufuvarozási részlege, amely hat kontinens több mint 140 célállomásából álló globális hálózatán keresztül biztosít teherszállítást az ügyfeleknek. 

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!