Megnyitott a Tokaji My Love- mely elhozta Tokajt a fővárosba.

-

Alig egy évvel azután, hogy a Magyarországon egyedülálló kezdeményezés- a Tokaji My Love projekt elindult. Újabb mérföldkövet lépett át a borvidék népszerűsítését célul tűző platform. Budapest egyik legszebb utcájában nyitott meg az apró, de annál izgalmasabb választékú Tokaji My Love borkereskedés- és borbár. Megvásárolhatók, sőt, meg is kóstolhatók a kizárólag a Tokaji borvidékről származó különleges finomságok! 

Fotó: TokajiMyLove Budapesten nyitott meg Tokaj

Tokaji My Love

A Cél teljesen természetes. Eddig valahogy elfeledett gyermekként ténfergett, az emberek és a szakma tudatában az, hogy Tokaj-Hegyalja megfelelőképp legyen reprezentálva az emberek szívében. Ennek első lépéseként megnyitották a webshopot tavaly tavasszal és most egy évre rá sikerült megfelelő helyet találni az üzletnek is. A Lánchíd budai hídfőjénél nyitottak delikáteszt 2021 nyarán, Budapest szívében, a Budai vár alatt, a Tokaji My Love üzletét, mely alapvetően reprezentálni tudja a régiót. A választékba kerülő prémium borok, valamint lekvárok, szörpök, csokoládék, borecetek, mézek, sajtok, mangalica húskészítmények, Tokajban pörkölt kávé, sör és könyvek is megtalálhatóak.

Budapest szívében

A helyválasztás nyilvánvalóan épít a turisztikára, de tudjuk azzal most mi a helyzet, ezért a törekvések inkább a magyar közönségre lettek kihegyezve. Mindenkinek ismerősen cseng a Tokaj szó és mindenki mögé tudja képzelni a palackokba zárt élményeket, viszont igazából keveset tud róla a nagyközönség. Itt és most megvalósították azt a nemzeti öntudatot, mely értelmezni tudja a kultúránk ezen szegletét és büszke méltósággal tárja elénk azt, amit a világ is kuriózumként ismer.

Fotó: TokajiMyLove Minden mi Tokajban megtalálható, itt elérhető a főváros egyik legszebb utcájában.

„Pár négyzetméternyi Hegyalja-életérzést nyújtunk a fővárosban”

Összefogtak tizenegy borászattal és a régió tizenegy kistermelőjével. Kizárólagos magyarországi forgalmazóhelyként elérhetőek a Demetervin Pincészet dűlőszelektált, nagyaranyat nyert Király Aszú borai is. Ez a tétel valódi műalkotás, minden egyes palackot egyedi gravírozás díszít. A Royal Tokaji különleges esszenciája szintén az üzlet legexkluzívabb tételei közé tartozik, a Szepsy és Árvay szelekciók, valamint a Disznókő borok teszik teljessé a kínálatot.

Ha valahova be kéne sorolni, akkor a Delikátesz lenne a megfelelő aposztrofálás, hiszen vásárolni, kóstolni egyaránt lehet náluk. A megtalált élmények persze a kóstolás után átcsapnak értékesítésbe is. A kolbászok többek között Mádi Sándortól származnak, a húsok a Tokaj Vicinitas Mangalica, Megyaszón lévő húsüzemét méltatják. Nemcsak a borvidék sajátságos ismert nedűit, de a régióban megtalálható összes értéket képviselik.

Fotó: TokajiMyLove Tóbiás Adrienn- a project édesanyaja kinek könyve is arról árulkodik, hogy a szíve is ott van.

Tóbiás Adrienn- a project édesanyaja

Az elhivatottság és a töretlen lelkesedés jellemzi, hiszen szívén viseli e régió kincseit. Kétségtelenül fontos, hogy olyan ember dédelgesse a projectet, akinek nem csak a tudása, hanem a szíve is benne van. Az Adrienn által jegyzett és által komoly munkával elkészített könyven, mihez az üzletben is hozzá lehet jutni, meg tudja mutatni azt, amit Tokaj képvisel. „Útravaló: a Tokaji borvidék” Érzésekkel és élmennyekkel teli tudásteret hozott létre, mely nem csak az alapjait mutatja meg a régiónak. Az üzletet Karod Gáborral és Butella Lászlóval együtt hozták életre és az általuk képviselt tokaji- érzést közvetítik mindazoknak, akik betérnek hozzájuk.

Termékek és termelők

A Tokaji My Love-ban 11 borászat képviselteti magát és az alapvető cél az volt, hogy kisebb termelők, kézműves termékek, de nagyobb gyártók is tudják magukat képviseltetni. Az együttműködési hajlandóság, rugalmasság és természetesen a minőség volt az első szempont. Ezeken túl persze az összefogás is, ami motiválta a delikátesz létrejöttét, de a folyamatos bővítés is kétségtelenül cél. Nem csak egy üzletet hoztak létre, hanem egy Tokaj kulturális központot, ami által a nagyközönség is átfogóbb képet kaphat arról, milyen kincseket rejt a régió. Tartozik hozzá egy blog- ami Tóbiás Adrienn tolmácsolásában átfogó képet nyújt. 2020 tavaszán indult el a webshop, így országszerte megrendelhetővé váltak a máshonnan nem beszerezhető helyi finomságok és számos kispincészet termékei is.

Fotó: TokajiMyLove Útravaló ami már Budapesten is elérhető.

Látogass el és ámulj Tokajban

A Tokaji My Love a budapesti közönséghez elhozta mindazt a kulináriát, amit Tokaj megmutat magából és nem kell elutazni ahhoz, hogy megízlelhessük a különleges borokat, sajtokat, húsokat. Nagyon sok olyan termelő termékei elérhetőek, amik egyáltalán nem ismertek és nem tudják megmutatni magukat, pedig abszolút magas minőséget képviselnek. Egy hiánypótló hely cseperedett fel a vár alatt, bájosan és szakmailag hitelesen prezentálva értékeinket. Budapesten a Lánchíd utca 11 alatt egy kis Tokaj található!

Forrás: Airchef

Képek Tokajy MyLove

Olvass tovább

Közzétették a Michelin-csillagos éttermek listáját

Köszöntsük az őszt Budapest legújabb boréttermében!

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!