Tobozokra lehet licitálni a Down-világnap alkalmából

-

A Down-szindróma világnapja alkalmából két impozáns méretű, az Arborétum óriástobozú fenyőjéről (Pinus coulteri) szüretelt tobozt ajánl fel jótékonysági árverésre a Folly. A befolyó összeget idén egy olyan XI. kerületi óvodának adományozzák, amely integráltan neveli a speciális nevelési igényű gyermekeket. A licit másodlagos célja, hogy felhívják a figyelmet az ilyen típusú intézmények fontosságára.

A Folly Arborétum és Borászat életében évek óta fontos dátum március 21-e, a Down-szindróma világnapja, ugyanis Folly Judit harmadik gyermeke Down-szindrómával született: Miklós már 6 éves, fejlesztésében elsősorban a család, az otthoni légkör és a korban közeli testvérei segítenek. Közvetlenül ezután azonban a legtöbbet annak az integráló óvodának köszönhet, ahova jár, és ahol befogadták. „Intézményünkben integrált nevelés folyik, így is segítjük a speciális nevelési igényű gyerekek épek közé való beilleszkedését, fejlesztését. Ennek köszönhetően csökkenthetők a hátrányok, javítható az életminőség, miközben az ép gyerekek is elfogadóbbá válnak, természetessé válik számukra a tolerancia és a segítségnyújtás” –mondta el Dózsa-Szedlacsek Éva, a XI. kerületi Gazdagréti Óvoda intézményvezetője

„Megtapasztalva Miklós születésekor a teljes kétségbeesést, úgy gondoljuk, történetünket elmesélve reményt tudunk adni a hasonló helyzetben lévő várandós vagy szülés után álló édesanyáknak, édesapáknak, családoknak. Ezért tartjuk fontosnak, hogy időről időre valamilyen jótékonysági akcióval hívjuk fel a figyelmet a témára. Idén azért választottuk ki kifejezetten ezt az óvodát, mert az az integrált nevelés, amely ebben az intézményben folyik, és a nevelők munkája példaértékű” – fejtette ki Folly Réka, negyedik generációs tulajdonos, a Folly Arborétum és Borászat ügyvezetője a jótékonysági kampány kapcsán. 

A jótékonysági aukción két toboz kerül árverésre arról az órástobozú fenyőről, amelyet még Folly Gyula, Réka és Judit édesapja ültetett. A 60 éves fa ma már több, mint tíz méter magas, érett tobozai elérhetik a 30–40 cm magasságot, nedves súlyuk megközelíti a 3-4 kg-ot. Legutóbb tavaly novemberben volt tobozszüret az Arborétumban, az árverésre felajánlott tobozokat is ekkor takarították be. A két óriástobozra licitálni az erre készült Facebook esemény alatt lehet majd itt. A licit eseményre a részvételi szándékot március 2-tól be lehet jelölni, így az érdeklődök biztosan nem maradnak le az aukcióról. Az óriástobozokra licitálni március 17-én 10.00 órától lehet, a jótékonysági árverés 03.18-án 14.00 órakor zárul. 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!