spot_imgspot_img
spot_img

Több százan úszták át a fűzfői öblöt

-

Article Top Ad (AdSense)

Több száz sportember tette próbára a képességeit szombaton Balatonfűzfő és Balatonalmádi között az Open Water Tournament (OWT) nyíltvízi úszóbajnokság első futamán. Az amatőrök és profik 3 és 9 kilométeres táv között választhattak, biztonságukról 35 hajó gondoskodott. Az éjszakai vihar miatt a szervezők a meteorológiai szolgálattal és hatóságokkal folyamatosan egyeztetve az indulást reggelről délre halasztották, ekkor már kellemes időjárási körülmények fogadták az úszókat. 

Elsőként az eseményt megnyitó Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó ugrott a vízbe. „A 3 kilométeres távot teljesítettem. Ideális viszonyok fogadtak bennünket, kis hullámok tették még izgalmasabbá az úszást és a hőmérsékletre se lehetett panasz. Örülök, hogy ilyen sokan eljöttek, fantasztikus volt a hangulat és rengetegen bevállalták a 9 kilométeres távot is, pedig az igazán embert próbáló feladat” – mondta Kiss Gergely. „A tavalyi nehéz év mindannyiunkat ráébresztett, hogy lehet a szabadban is sportolni, legyen szó futásról, túrázásról, vagy éppen úszásról. Utóbbihoz szerencsére csodálatos tavaink és folyóink vannak az országban” – tette hozzá a bajnok. 

Az OWT-t a Budapest Urban Games-t 2014-ben életre hozó csapat indította útjára. Az Open Water Tournament célja, hogy profi versenykörülményeket biztosítson Magyarország vizeiben – nemcsak a profik számára. „A fűzfői öböl a megfelelő szélviszonyok miatt is ideális helyszín az úszáshoz, a pályát pedig úgy alakítottuk ki, hogy a versenyzőknek csak az úszásra és a környezetre kelljen koncentrálni. Nagyszerű strandhangulat alakult ki, látszik, hogy egyre többen szeretik a sportot az utazással, vakációzással összekötni” – mondta Mezős Balázs főszervező.  

Július 17-én az OWT Paksra, augusztus 21-én pedig Gyékényesre látogat el, mindkét helyszínre várják a vadvízi úszás szépsége iránt érdeklődő profik és amatőrök jelentkezését.  

Regisztráció itt: http://openwater.hu/regisztracio

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!