spot_imgspot_img
spot_img

Tejmentes, paleo finomság gáz és áramfelhasználás mentesen

-

Article Top Ad (AdSense)

A nagy meleg miatt vagy az elektromos áram, gáz spórolásához jól a jöhet egy sütés nélküli édesség receptje, ami ráadásul paleosok, diétázók, sportolók igényeit is figyelembe veszi.

Szabó Anita „ToTu-s paleo kókusz tekercse” a tejmentesen, cukormentesen táplálkozók számára ideális választás lehet.

A ToTu termékek gyártói, akik az innovációt különösen fontosnak tartják, nem csak fogyasztóiknak igyekeznek kedveskedni hasonló célzott receptekkel, de saját energiafelhasználásukat is igyekeznek fenntarthatóbbá tenni az energiaválság, méghozzá egy igazán környezettudatos megoldással.

„Szigetcsépi üzemeink hőszükségletének egyre nagyobb részét egy speciális megújuló energiaforrásból, méghozzá a hozzánk beérkezett használt papírtálcákból nyerjük. A felhasznált tálcák többsége, amiken a tojások hozzánk érkeznek, már sokszorosan újrahasznosított papírból készül, további újrafeldolgozásuk nagyon körülményes. Mi ahelyett, hogy hulladéktelepre vitetnénk a tálcákat, papírpelletet készítünk belőlük. A pellet-kazánok jól szabályozhatóan, automatikusan tudják a megfelelő hőmérsékletet biztosítani számos technológiai lépéshez, illetve az üzem tisztításához” – mondta Dr. Németh Csaba, a cég kutatás-fejlesztési vezetője.

A ToTu-s paleo kókusz tekercs receptje:

Hozzávalók:

a barna részhez:
30 dkg puha datolya
30 dkg őrölt mandula (vagy más csonthéjas)
4 dkg holland kakaó

a fehér részhez:
20 dkg ToTu rögös
10 dkg kókuszreszelék
1 kezeletlen citrom héja és leve
1 vaníliarúd kikapart magjai
5 dkg eritrit
10 dkg olvasztott kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
1 dl víz

a díszítéshez:
4 evőkanál kókuszreszelék

A barna rész valamennyi hozzávalóját turmixgépben vagy késes aprítóban sima masszává dolgozzuk. Két sütőpapír közé téve a masszát 40×25 centis téglalappá nyújtjuk. Rásimítjuk a fehér részt, amihez szintén valamennyi hozzávalóját turmixgépbe vagy késes aprítóba téve krémesítjük. Szorosan feltekerjük (az alatta lévő sütőpapír segítségünkre lehet a tekerésnél). Belegörgetjük a kókuszba, és 3-4 órára, még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, mielőtt szeletelnénk.

További információ idekattintva érhető el.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!