Tej-, glutén-, szójamentes, proteindús süti? Van ilyen!

-

Egyre többen keresnek „mentes” süteményeket. Valakit életallergiája, valakit az újszerű táplálkozási trendek, mint a paleo vagy keto étrendek követése késztetnek erre.

A legtöbben a tejtermékektől, búzaliszttől és szójától mentes édességeket keresik. Azok, akik ezen összetevők kerülése mellett a magas fehérje-tartalmú és az alacsony szénhidrát-tartalmú sütiket is előnyben részesítik, lehetnek kiváló megoldások a ToTu-s sütemények.

– A ToTu-s süteményekben a tejszínt, túrót, tejet tojásfehérje-alapú tejtermék-alternatívákkal helyettesítik, amelyek zsírt, szénhidrátot nem tartalmaznak. Tökéletes választások diétázók, sportolók számára is. Ezek a sütemények, torták ráadásul kiválóan fagyaszthatóak, így akár 9 hónapig is megőrzik minőségüket a mélyhűtőben. Sőt, felengedés után is 5 napig tárolhatóak hűtőszekrényben. Így cukrászdáknak is remek választások lehetnek a „mentes” termékek kínálatbővítéshez – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.

A fagyasztott ToTu-s sütemények külföldön is egyre nagyobb sikert aratnak, hiszen csak a nem kívánt összetevőktől mentesek, de a gasztronómiai élvezetektől korántsem azok. Mind egyszeletes, mind nagyobb kiszerelésbe csomagolva egyre több ország mélyhűtött árukínálatában találkozhatunk velük, ha külföldön járunk.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek

Gluténmentesen étkezni – Kohári Éva gasztroblogger receptjei

Ez az almás recept tarol most a neten: egy finom minipalacsinta

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!