spot_imgspot_img
spot_img

Te tudod, hogy milyen ruha illik a testalkatodhoz?

-

Article Top Ad (AdSense)

Elsétálsz egy üzlet előtt és a kirakatból egy csodaszép ruha kacsint rád. Lelki szemeid előtt megjelenik egy kép, és már látod is magad előtt, hogy hová és mivel fogod felvenni. Nem bírod megállni, beviharzol az üzletbe, megragadod a ruhát és már bent is vagy a próbafülkében. Aztán jön a csalódás, mert a ruha finoman szólva is borzalmasan mutat felvéve…

…pedig az égvilágon semmi baja, mindössze arról van szó, hogy az a ruha nem a te testalkatodra való. De valahol vár rád egy másik csodaszép darab, amelyet viszont neked találtak ki. Ha figyelembe veszed az alkati sajátosságaidat, akkor mindig meg fogod találni, és nem kell többet a fenti problémával szembenézned.

 

Alma-típus:

Ennek a típusnak a felsőteste lényegesen hangsúlyosabb az alsótestnél, amelyhez egy minimális derékvonal társul. Széles válla és erősebb melle következtében olyan érzetet kelt, mintha minden súly középtájékon gyűlne össze. Ezért az alma-típus esetében az a feladat, hogy elvonjuk a figyelmet az erősebb részekről. A láb hangsúlyozásával, egy V-kivágású felsővel vagy ruhával könnyen egy hosszúkás felsőtest illúzióját tudjuk kelteni. Ideálisak számára az A-vonalú ruhák, a sötét színek, a ¾-es ujjú ruhák, és a virágos felsők. Mivel ennek az alkatnak szélesek a vállai, amelyhez valószínűleg nagyobb mellek  is társulnak, mindig figyelni kell arra is, hogy a megfelelő melltartót viselje.

Amit ne viselj: Kerüld a testre simuló ruhákat és a testre simuló felsőrészeket szűk nadrággal, mert ezek kihangsúlyozzák az erős felsőtestet. Az övet érdemes egy kissé feljebb tenni, hogy kiegyensúlyozza a testalkatot.

Homokóra:

A legkiegyensúlyozottabb testalkat az összes közül és minden nő álma. A homokóra típusra az arányos alsó és felsőtest jellemző jól meghatározott derékvonallal. Ha valakit ilyen testtípussal áldott meg a sors, érdemes kihasználnia ezt a lehetőséget. Azok a ruhák a legideálisabbak, amelyek a derékrésznél illeszkednek, illetve azok a ruhák vagy felsőrészek, amelyeknek V-kivágásuk van, mert kihangsúlyozzák a felsőtestet. A testre simuló ruhákat is a homokóra típusnak találták ki, de rajtuk az A-vonalú ruhák is nagyon jól mutatnak.

Amit ne viselj: Tulajdonképpen ilyen nincs, csak arra figyelj, hogy ne kombináld a laza felsőrészt laza nadrággal.

Körte:

Ennél a testalkatnál az alsó rész a hangsúlyos, vagyis a csípő és a fenék lényegesen nagyobb, mint a felsőtest. Kim Kardashiannak hála, tudjuk, hogy mennyi mindent ki lehet hozni ebből az alkatból is. Mivel keskenyek a vállak és széles a csípő, ezért ezeket a részeket kell kiegyensúlyozni. Nagy előnye, hogy optikailag a homokóra-alkat illúzióját lehet kelteni. Számára a legideálisabb viselet a szélesszárú nadrág, az A-vonalú szoknya vagy ruha, illetve a mintás vagy fodros felsőrészek, amelyek kiemelik a felsőtestet. Egy skinny farmer laza felsővel szintén a homokóra illúzióját kelti, de nagyon jól áll ennek a típusnak egy rövid felső vagy a csónaknyak, amely egyensúlyba hozza a felső és az alsótestet.

Ami ne viselj: Ha csak nem vagy szerelmes abba a bizonyos ruhadarabba, akkor inkább kerüld a szűk felsőket laza nadrággal.

Téglalap:

A téglalap alakú test a vállaktól a csípőig nagyon jól kiegyensúlyozott és nagyjából hasonlít a homokóra alkatra, mindössze a karcsú derék hiányzik. Megfelelő választás számára az A-vonalú szoknya, a fodros vagy többrétegű felső, az olyan ruhák, amelyek az alsótestre helyezik a fókuszt, illetve a hangúlyosabb nyakkivágások, amelyek lágyítják a felsőtestet. Ehhez a testalkathoz illenek legjobban az ujjatlan és a vállnélküli darabok, míg a blézerek és a hosszú kabátok egy kis drámai hatást kölcsönöznek neki.

Amit ne viselj: Kerüld az egész alakot eltakaró ruhákat, mert teljesen elvész benne a tested.

Fordított háromszög:

Ez a legatlétikusabb testalkat, amelynél a vállak szélesebbek, mint a csípő. A fő feladat az, hogy a vállakat és a karokat amennyire csak lehet korrigáljuk, és az egyensúly megteremtése érdekében mindig a csípőt hangsúlyozzuk. Egy egyenesszárú nadrág vagy egy olyan ruha, amelynek háromszög szabása van csodákra lehet képes. Mivel a csípő keskenyebb, mint a váll, a ceruza szoknya vagy egy skinny nadrág ideális választás lehet, amely bármilyen felsővel jól mutat majd. Amire figyelni kell, hogy a felsőtesten ne legyen túl sok rétegből álló ruhadarab, mert az optikailag még tovább erősíti a vállat. A V-nyakú felsők vagy ruhák a keskenyebb felsőtest illúzióját keltik, ezért ezeket érdemes előnyben részesíteni.

Amit ne viselj: Felejtsd el az összes mintás és fodros felsőruházatot, mert ezek csak túlhangsúlyozzák azt, amit nem kellene. Főszabály, hogy a felsőtestnél mindig a minimumra törekedj.

Ha tetszett ez a cikk, olvasd el ezt is:

Így lehetsz még csinosabb idén ősszel és télen

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!