TE MIT VÁRSZ EGY HIDRATÁLÓ KRÉMTŐL?

-

A 21. század legújabb tudományos eredményeit felvonultató kozmetikai márkák között nehéz a tájékozódás. Nézzük, hogy melyek azok a hatóanyagok, melyek nem hiányozhatnak egy valóban jó nappali krémből.

A hidratáló krém nevében is benne van, hogy elsődleges feladata a bőr nedvességtartalmának megőrzése és pótlása. Hidratációra minden bőrtípusnak szüksége van, függetlenül attól, hogy a faggyútermelése milyen. Az olajosan fénylő, szeborreás bőrűek megfeledkeznek erről, pedig egy könnyű, zsírmentes gél az ő bőrükkel is csodát tesz.

A legismertebb hidratáló, azaz nedvességet megkötni képes és természetes hatóanyag a hialuronsav.  Ebből a kedvelt hatóanyagból létezik nagy molekulatömegű és alacsony molekula tömegű változat is.  A nagy molekulatömegű hilauronsav a bőr felszínén, ún. passzív hidratációt biztosít, azaz megakadályozza a bőr vízvesztését és ezáltal javítja a bőr állagát. Az alacsony molekulatömegű hialuronsav képes a mélyebb bőrrétegekbe is felszívódni és sok vizet megkötni.

Nem mindegy azonban, hogy a megkötött víz hasznosul e, azaz eljut e a szomjazó sejtekhez a bőrben. A sejtmembránon ún. akvaporin csatornák nyílnak meg és ezeken át jut be a sejtekbe a víz.

A jó hidratáló krémben vagy szérumban elengedhetetlen, hogy legyen olyan hatóanyag, amely ezeket az akvaporin csatornákat aktiválja, azaz a hiluronsav által megkötött víz valóban sejt szinten hasznosuljon. Ilyen pl. a Viola Tricolor Extract (Háromszínű árvácska kivonat), az Aquaphylene®, ami egy oligoszacharidokban gazdag növényi kivonat és serkenti az akvaporin csatornák szintézisét, hozzájárul az irha és hámréteg között a víz áramlásához. Ez az aktív hidratáció.

Az eredményes nedvességmegkötés mellett ma már azt is jogosan elvárhatjuk a hidratáló krémünktől, hogy valamilyen antioxidánst, kollagén szintézist támogató hatóanyagot is tartalmazzon.  Ezek közül a legjelentősebb a C-vitamin. Mivel a C-vitamin levegő és fény hatására könnyen bomlik, ezért a kozmetikumokban stabil C-vitamin származékokat alkalmaznak. Ilyen az Ascorbyl Glucoside. Ez a bőrben C vitaminra és glükózzá bomló stabil vegyület semlegesíti a bőrben képződő szabad gyököket, fékezi a tirozináz enzimet, amely a sötét pigmentfoltok kialakulásáért felelős és támogatja a kollagén termelődését.  Tehát valódi Jolly Joker alapanyag: csökkenti a pigment foltokat, a napkárosodást, segíti a kollagén termelést, tehát rugalmasan tartja a bőrt. A bőr állapotának megfelelően érdemes a napi bőrápolás során még E vitamin, niacinamid, béta karotin, likopin, Q10, ázsiai gázló, bio retinol, bambusz kivonat tartalmú készítményeket keresni.

A nappali ápolás nem lehet teljes, ha nem fordítunk figyelmet a megfelelő fényvédelemre! A nap ugyan fantasztikus energia forrása és elengedhetetlenül szükséges a D vitamin természetes szintéziséhez, azonban a bőr öregedéséért is nagy mértékben felelős. Meg kell találni azt a nappali krémet bőrünk típusának és bőrünk állapotának megfelelően, amely legalább SPF30-as fényvédelmet biztosít.

A SKINTSUGI dermokozmetikai termékcsalád nagy hangsúlyt fektet a bőr egészséges funkcióinak megőrzésére és védelmére. A WATER LIGHT RAGYOGÁST FOKOZÓ HIDRATÁLÓ KRÉM könnyű textúrának köszönhetően hamar felszívódik, nem hagy csillogó, nehéz érzetet a bőrön és SPF 30 faktoros fényvédelemt biztosít. Klinikailag és bőrgyógyászatilag tesztelt, várandósság alatt is biztonsággal használható.

Ha szeretnél játszani velünk, kattint ide:

Játékszabályzat és adatvédelmi tájékoztató

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!