spot_imgspot_img
spot_img

Te a cukrászdát vagy a pasit választanád?

-

Article Top Ad (AdSense)

Dóri (Kerekes Vica) a reménytelen szerelemben hisz, legyen szó a filmekről, a cukrászdája különleges ajánlatairól – vagy éppen a saját életéről.

Igaz, utóbbi esetben mintha direkt sodorná magát ilyen helyzetekbe például egy olyan fiúval, aki mást jegyzett el, vagy egy macsóval, akit folyamatosan hívogatnak a nők.

Hab című film werkfotó
Hab című film werkfotó forrás: InterCom

A saját kis álomvilágában lebegő hősnőnkkel a valóság a könyvelő képében találkozik, aki közli vele, hogy hála a perfekcionizmusának a cukrászda bevételei nem fedezik a kiadásokat. A megoldást egy excentrikus üzletember (Szikszai Rémusz) 30 milliós támogatása jelentheti. Ezt azonban csak családi vállalkozások pályázhatják meg.

Dórinak sürgősen le kell akasztania valahonnan egy férjet és egy gyereket, hogy a milliomos birtokán folyó versenyben a családját alakítsák. 

Ekkor jelenik meg, mint fény az alagút végén, a macsó fogorvos, Marci (Mátray László), aki csak egy teáskanna eltörését szerette volna jóvátenni, de kicsit többre nevez be. Mátray orgánuma, magassága és karizmája egyaránt azt erősítik, hogy szeretnénk még őt hasonló szerepben látni. Ráadásul a vígjáték is jól áll neki. 

Jelenet a Hab című filmből
Jelenet a Hab című filmből – Kerekes Vica, Mátray László és Gyarmati Erik forrás: InterCom

A milliomos birtokán négy család versenyez a pénzért – köztük Dóri exe és a felesége.

Jelenet a Hab című filmből - Kerekes Vica,
Jelenet a Hab című filmből – Kerekes Vica, forrás: InterCom

Ahogy a különc milliomos módszeresen leleplezi a résztvevők rejtegetett titkait,

Dórinak is szembe kell néznie saját hazugságaival és mérlegelnie kell, mi mit ér meg? Mi is fontos igazán?

Kovács Lehel, Zsigmond Emőke, Elek Ferenc, Bányai Miklós, Láng Annamária, Pálfi Kata igazi jutalomjátéka a furcsa famíliák alakítása. Gyarmati Eriknek sikerül a koravén kisgyerek figurát klisémentesen és szerethetően hoznia. Kerekes Vica olyan éteri lénnyé változik a szerepben, hogy azt hihetjük, csak a kamera lencséje érzékeli, anyagi teste nincs is.

Jelenet a Hab című filmből
Jelenet a Hab című filmből – Kerekes Vica, Mátray László és Gyarmati Erik forrás: InterCom

A gyönyörűen fényképezett moziba még az olyan, lírai és a történet szempontjából teljesen felesleges felvételek is beleférnek, amik már „kimentek a divatból” – mint az, hogyan lebben a hősnő ruhája a rakparti szellőben, hogy száll a liszt, vagy gurulnak lassított felvételben a sárgabarackok.

A film a magyar gasztromantikus alkotások nem túl népes táborát erősíti.

Igazi felüdülés, amit végig lehet nevetni, hogy utána a részletek a homályba vesszenek és csak a kellemes, könnyű érzés maradjon.

A hősnő – a film címét is adó – cukrászdáját követeljük, hogy nyissák meg a valóságban is. Illetve, ha ilyen egy filmes díszlettervező által megálmodott süteményező, akkor alkalmazzák többször ennek a szakmának a képviselőit a cukrászati belsőépítészet világába!

Hab
magyar romantikus vígjáték , 89 perc, 2020
Bemutató dátuma: 2020. szeptember 10.
Forgalmazó: InterCom

A legjobb, munkáról szóló filmek

 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!