spot_imgspot_img
spot_img

Ezekre a helyekre el kell látogatnod, ha itt a tavasz

-

Article Top Ad (AdSense)
Érdemes már jó előre megtervezni az úticélt. A tavasz még nincs közel és csak néhány derűs nap jelzi a közeledtét. A rügyek egyelőre csak gondolkodnak azon, hogy kipattanjanak és csodálatos pompával ünnepeljék a tavasz eljövetelét. Pontosan ezért van most itt az idő megtervezni kirándulásainkat, melyekkel lelket, szívet melengető élményekhez juttatjuk magunkat. Szerencsére hazánk bővelkedik olyan gyönyörű helyekben, melyeket érdemes látni, érezni, megélni. Így talán még akár a bőség zavarában is érezhetjük magunkat, ezért most elhoztunk néhány hihetetlen élménnyel kecsegtető helyet, amit felvehetsz a listádra.
hóvirág
Fotó: Pixabay

Hóvirág a tavasz hírnöke

A legelső hírmondói a tavasznak a hóvirágok. Akik szeretnék megcsodálni a végtelen mezőben fehérlő csodaszép látványt, azoknak feltétlenül el kell látogatniuk az Alcsúti Arborétumba. A látványos hóvirágmező mellett kellemes kikapcsolódást is jelenthet, barangolást a természet csodái között. A hóvirágünnep kezdési időpontja február 14-től, mely minden nap 10-17 óráig látogatható.
tőzike
Fotó: Pixabay A tavaszi tőzike

Tőzike tanösvény

A tavaszi tőzike (Leucojum vernum). A tavaszi tőzike eredeti elterjedési területe a Pireneusoktól Belgiumig, keletre pedig, egészen Ukrajnáig tart. Közép-Európában is őshonos, a Magas-Alpok kivételével. Dél- Olaszország középső részéig lehet megtalálni. Más kontinensekre is betelepítették. Sok helyen termesztik a tavaszi tőzikét. A Csáfordi erdő fenséges természetes környezetében érdemes ellátogatni és megcsodálni virágzását.
Fotó: Pixabay

Badacsony környéki tanúhegyek

Az északi parton emelkedő bazalthegyek hangulatának nem lehet ellenállni. A tavasz beköszöntével minden zöldbe borul, és Badacsony 434 méteres magasságából az egész környék felejthetetlen látképpel örvendezteti meg az ide látogatókat. A különféle turista útvonalakon bandukolva- főleg a tavasz színpompás élményének eljövetelkor- csodálatos élmény.
Fotó: Pixabay Szalajka Fátyol vízesés

Szalajka-völgy, Szilvásvárad

Méltán Magyarország egyik legszebb helye! A Bükkben, Egertől nem messze fekvő Szilvásvárad kihagyhatatlan tavaszi kirándulás. Itt található az egyik legismertebb vízesésünk, a Fátyol-vízesés. Az itt található látványosság része a Szikla-forrás vagy az Istállós-kői-barlang is. Az kétségtelen, hogy az egyik legszebb hely hazánkban azoknak, akik szeretnek a természet szépségeiben megmártózni.
hortobágy
Fotó: Pixabay Hortobágy

Hortobágy

Hortobágyot mindenki a Kilenclyukú híddal azonosítja, és igaza is van. Viszont ez nem csak az Alföld, hanem hazánk egyik legszebb és legmérvadóbb helye. Érdemes hosszabb időt, akár egy egész hétvégét eltölteni ezen a szívünknek kedves tájon. Petőfi Sándor: „Hortobágy, dicső rónaság, te vagy az Isten homloka.” A természet, a élővilág különleges pusztasága ez, ahol az ember a végtelenben oly közel érezheti magát a természethez mint életében sohasem. A csend, a nyugalom és az élet rezdülése várja az idelátogatókat.

Szigetköz

A Szigetköz a Győri-medence része, mely az öreg Duna pompáját viseli magán. A Dunából kiágazó sok szerteágazó holt- és mellékág, igazi vadregényes környezet. Kétségtelen, hogy vizitúrázóknak a legalkalmasabb, de a part mentén sétálva rengeteg különösen ritka növény- és állat fajt fedezhetünk fel. Igazi kuriózum, hazánkban máshol nem fordul elő ilyen egyedi élővilággal rendelkező táj. Ha itt a tavasz- kihagyhatatlan élményt nyújthat mindenki számára.
krókuszvirág
Fotó: Pixabay Krókuszvirág

Kámoni Arborétum Krókusz Virágzás

Ha tavasz, akkor virágzik a sáfrány, az az a krókusz virág. A Kámoni Arborétumban -a hóvirág mellett- szinte véget nem látható szőnyegként teríti le a talaj. 27 hektáron, a park hazánk legnagyobb kaktusz gyűjteményével rendelkezik. Emellett több mint 500 féle rózsafajta csodálható meg.

Szerző: Budafoki Tamás

Fotó: Pixabay

Opatija a világ egyik legromantikusabb úti célja

Így túráznak a magyar nők

5 szuper könyv utazáshoz, nyaraláshoz

 

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!