spot_imgspot_img
spot_img

Tatár Csilla új kollekcióval és podcast-sorozattal hódít

-

Article Top Ad (AdSense)

Vágó Réka cipőtervező és Tatár Csilla szerkesztő-producer immár több, mint egy évtizede ismerik egymást.

Tatár Csilla, 40. születésnapja közeledtével azzal szembesült – miközben számot vetett azzal, hol tart az élete –, hogy az elmúlt idő meghatározó nagy pillanatainál szinte kivétel nélkül Réka által tervezett cipőkben állt: a szeretett Nagymama elvesztése, az esküvő vagy az első terhességi tesztek mind-mind olyan élethelyzetek, amelyek meghatározóan formálják egy nő életét. A megtett út szimbóluma a cipő – amiből Csillának szép számmal van a gyűjteményében –, a cipő pedig tökéletesen szimbolizálja azt, amit ez az út jelent egy nő életében. Így született meg az ötlet, hogy a további út megtételéhez közösen készítenek egy kollekciót, amihez egyben egy podcast műsor is kapcsolódik.

A REKAVAGO Special Edition by Tatár Csilla kollekció darabjai kitörnek a keretek közül. Mind a cipők, mind a táskák színválasztásánál illetve a dizájn kialakításánál fontos volt, hogy legyenek újradefiniált részletek, amitől inspiráló modellek születnek. Réka a kollekció tervezésénél Csilla kedvenc színeit használta: púderrózsaszín, Tiffany-kék, fekete, málna pink – mind-mind olyan színárnyalatok, amelyek aszerint változtatják üzenetüket, hogy a nők éppen milyen ruhát viselnek hozzájuk. Vágó Réka a fazonoknál a rá jellemző apró finom kigondolt megoldásokkal gazdagította az egyes darabok megjelenését, ilyen például a futócipőkről ismert fényvisszaverő kiegészítők, vagy a sportcipő füzők használata bokapántként. Mindebből egy nagyon kompakt, egyszerre nőies és sportos kollekció született. Ha akarod elegáns, ha akarod szexi, ha pedig ahhoz van kedved, akkor sportos. Ez a Te döntésed, mint ahogyan az is, hogy hogyan vívod ki magadnak a jogot, a saját utad megtételére!”- vallják együtt.

Hosszas előkészületi munka és tervezési fázisok után, végül 2023. május 8-án debütált a REKAVAGO Special edition by Tatár Csilla cipő- és táskakollekció mellett egy vadonatúj ötleten alapuló 8 részből álló videós podcast-sorozat, a KIRAKÓS is.

KIRAKÓS podcast-sorozat

A Tatár Csilla Youtube oldalán látható KIRAKÓS podcast vendégei olyan sikeres és szakmájukban elismert nők, akikre példaként lehet tekinteni. Minden epizód elején Vágó Réka ismeretlenül, az aktuális vendégek cipőjén keresztül ad róluk egy jellemrajzot, kitalálja mivel foglalkozhat az adott riportalany. A cipő pedig annak a megtett útnak a szimbolikája, amin ezek a nők végigmentek. Vajon mit várt el tőlük a világ, mi volt velük kapcsolatban a legnagyobb félreértés, hogyan taposták ki maguknak a saját útjukat? Ezeket a sorsfordító történeteknek rakják ki az asztalra ismert és sikeres nők. A beszélgetések 2023. május 8-tól, hetente új részekkel lesznek láthatóak Tatár Csilla Youtube oldalán.

A KIRAKÓS podcast vendégei Borbély Alexandra, Farkas Franciska, Gombos Cintia – azaz Cinthya Dictator, Jakupcsek Gabriella, Juhász Anna – a Remény Farm tiktokere, Mérő Vera, Nyári Dia és Stohl Luca.

A KIRAKÓS podcastot nem stúdióban rögzítették, hanem Vágó Réka nagymamájának, a múlt egy darabkáját idéző, gyakorlatilag érintetlen lakásában. Minden pontosan úgy van benne, ahogy annak idején a Nagyi hagyta. A helyszínválasztás sem véletlen, hiszen azt, hogy hogyan döntünk, miképpen reagálunk bizonyos helyzetekre, alapjaiban határozza meg az, hogy kik voltak múltunk fontos női szereplői. A vendégek, abban a pillanatban, ahogy beléptek a lakásba, nosztalgikus hangulatba kerültek és sorra jöttek elő a gyerekkori emlékek.

Nagyon régóta szerettünk volna Rékával közösen alkotni, hiszen hasonló értékek alapján éljük az életünket. Mindkettőnk számára fontos, hogy valós és magas nívójú produktumokat hozzunk létre. Azt már elég régóta terveztük, hogy lesz egy közös projektünk, mivel Vágó Réka rajongó vagyok, a cipő pedig annyi mindennek a szimbóluma egy nő életében. Ezért álmodtuk meg a REKAVAGO Special edition by Tatár Csilla nevet viselő kollekciót, aminek egyébként a 40. születésnapom, ami ebben a hónapban lesz, nagyon szép keretet adott.  Az első évadban 8 interjút vettünk fel, és ami azt illeti az elmúlt 7 évben, rengeteg portré beszélgetést készítettem, de a mai napig meglep, hogy sikeres, saját területükün megbecsült nők, mennyire óvatosan bánnak önmaguk dicséretével és azt is nehezen fogadják be, ha őket éri elismerés. A KIRAKÓS projecter, ami nemcsak egy műsor, hanem esemény és egy komplett kollekció alapja is, szakmailag a legbüszkébb vagyok, hiszen mind műsorkészítőként, mind pedig producerként ez az a produktum, ami a legkomplexebb munkám volt az elmúlt években.– mondja Tatár Csilla

„Csillával nagyon sokszor találkoztunk már cipők miatt. Vagy egyedileg készült neki cipő a tévés munkáihoz, vagy magánemberként vásárolt tőlem cipőt a kollekciókból. Ez a mostani együttműködés több szempontból izgalmas és újszerű. Egyrészt most mi együtt készítettünk egy minket nőket, és a döntéseinket ünneplő kollekciót. Másrészt a kollekcióhoz szervesen kapcsolódik egy podcast/videocast sorozat, amely a minket inspiráló üzeneteket hangosítja ki. Ez az eddigi legszemélyesebb együttműködésem a REKAVAGO márkával, mert itt Csillával személyesen is sokszor jelenek meg. A podcast részeiben sok személyes történet is előkerül.

A REKAVAGO Special edition by Tatár Csilla kollekció tervezése során a színeket abszolút Csilla határozta meg, a fazonokat és a kiegészítőket pedig az ő személyiségére és személyes történeteire reflektálva én terveztem meg. Így készült például a futócipős részletekkel rendelkező nyári szandál, vagy a mindkét kezet szabadon hagyó, de könnyen használható telefontartó minitáska levehető napszemüvegtartó tokkal. A koncepciónkhoz kapcsolódó KIRAKÓS podcastba is beletettük az eddigi történeteinket, a családunk történeteit és ezért számomra nagyon izgalams volt hallgatni, ahogy a vendégeink is megnyíltak és megosztották az ő történeteiket. Számomra ez az együttműködés kimozdulás volt az eddig megszokott pályáról.” – teszi hozzá Vágó Réka

A KIRAKÓS podcast premierjét és a REKAVAGO Special edition by Tatár Csilla kollekció debütálását nagyszabású eseményen mutatták be a podcast vendégei és a sajtó jelenlétében a Hello Budában.

A REKAVAGO Special edition by Tatár Csilla kollekció darabjai a www.rekavago.com oldalon található webshopban vásárolhatók meg.

REKAVAGO

www.rekavago.com

KIRAKÓS

www.youtube.com/tatarcsillavlog

Meglepő, hogy ki lett a divatmárka magyar kampányarca

Divattippek a Coachella Fesztiválról

Rendezvényfotók: Posztos János

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!