Társadalmi mozgalom indul a pandémia okozta válság enyhítésére

-

Tudósok, művészek, sportolók, közgazdászok és vállalkozók csatlakoztak az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalomhoz, amely napjaink legégetőbb kérdéseiben kíván párbeszédet indítani és közös célok felállításával ígéretes jövőt építeni. Az első szakmai panelbeszélgetés témája a járványhelyzet utóhatásai lesznek társadalmunkra.

Többek között Fodor Rajmund kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok vízilabdázó, Kende-Hofherr Krisztina, a TMC Management cég alapítója, motivációs tréner, Krisán László, a KAVOSZ Zrt., a Széchenyi Kártya Program irányítását végző szervezet vezérigazgatója, Kitanics Márk pszichológus, igazságügyi orvosszakértő és Liptai Claudia médiaszemélyiség is úgy döntött, hogy tapasztalatával, tudásával gazdagítja a mozgalmat és részt vesz az első streamelt panelbeszélgetésen.

A koronavírus-járvány eddig soha nem tapasztalt kihívások elé állította a társadalmat, környezeti, mentális, gazdasági és morális válságot okozva szerte a világon. Az egyre nehezebb helyzetben szükség van olyan kezdeményezésekre, amelyek összefogásra ösztönözik a kor emberét. Az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom célja, hogy hiteles szakértők bevonásával segítse a társadalmat a felelősségteljes és környezettudatos kérdések megfogalmazásában és a döntések meghozatalában. A Mozgalom három fő témakörben szervez szakértői beszélgetéseket és tájékoztató kampányokat, konzultációkat. Szó esik majd társadalmi problémákról, a minőségi életvitel kérdéseiről és a környezetvédelemről. A Mozgalom elnöke és társalapítója Oláh Zsuzsanna közgazdász, több nagyszabású kulturális és gazdasági projekt kommunikációs és stratégiai vezetője, a Magyarok a Napi Testmozgásért mozgalom alapítója.  

Oláh Zsuzsanna

„Ez a járvány egészségileg és érzelmileg megterhelte a világ és hazánk lakosságát, rengetegen elvesztették a munkahelyüket és az addigi életüket is. Éppen ezért, az egyre nehezebbé váló hétköznapokban csak közös fellépéssel, közös célokkal és előre vivő tevékenységekkel tudunk egy élhetőbb világot teremteni” – mondta Oláh Zsuzsanna. 

„Erre a közös gondolkozásra és munkára évtizedek óta nem volt ilyen égető szükség, mint most, amikor minden bizonytalan körülöttünk. Nagyon jó társaságba kerültem, ezekkel a résztvevőkkel sok szemszögből meg tudjuk vitatni, hogy milyen akadályok állnak előttünk, és miként lehet azokat átlépni, legyen szó akár a testi, vagy mentális jóllétünkről. Kiszolgáltatottak vagyunk a körülményeknek. Nem könnyű “észnél” maradni, éppen ezért fontos tudatosítanunk magunkban, hogy ha azt nem is tudjuk mindig befolyásolni, ami velünk történik, azt viszont mindenképpen, hogy ezekre a változásokra, hogyan reagálunk” – mondta el Kende-Hofherr Krisztina, üzletasszony, motivációs tréner, a személyes márkaépítés szakértője.

Kende-Hoffher Krisztina

„Mindannyiunk életét felforgatta a járvány, és mivel még csak hasonlót sem élt át a mi generációnk, így az a tudás sincs a birtokunkban, hogy miként lehet túllendülni a nehézségeken. Ebben a helyzetben minden eddiginél fontosabb egy olyan összefogás, amely segít abban – és egyáltalán beszél arról -, hogyan lehetünk erősebbek a mindennapokban” – fogalmazott Liptai Claudia.

„Ebben az egy éve tartó megváltozott helyzetben a sport az, ami megtartja a vezérvonalat az egészséges élethez. Jobban kellene figyelnünk magunkra, fontos a sportolás a szabad levegőn, mert ez pozitív energiákat szabadít fel, és ellenállóbbakká válunk a mindennapi megpróbáltatásokkal szemben” – mondta el Fodor Rajmund vízilabdázó.

Fodor Rajmund

A Mozgalom az első nyilvános digitális beszélgetést március 26-án tartja. A téma a több mint egy éve tomboló koronavírus-járvány okozta utóhatások összessége lesz. Mit tehetünk azért, hogy ne bénítson meg bennünket a bizonytalanság és a félelem? Milyen módon őrizhetjük meg emberi kapcsolatainkat, és hogyan tekintsünk a gazdasági folyamatokra a megváltozott világunkban? A panelbeszélgetés ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a tudós, a vállalkozó, a művész és a gazdasági szakember szemszögéből.

A mozgalom sajtótájékoztatók, szakmai panelbeszélgetések, elemző podcastok, és lakossági fórumokon keresztül próbál majd összefogásra ösztönözni. Illetve, amint lehetőség nyílik rá, roadshowt indít szakértők és további partnerek bevonásával.

Kategória:
 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!