Tápai Szabina, Gianni és Tilla is nyeregbe pattantak

-

Május 6-án Magyarországról startol a 2022-es Giro d’Italia mezőnye! A Grande Partenza, azaz a Nagy Rajt előtt 100 nappal, a Rózsaszín Fények Éjszakáján a Giro teljes útvonalán, így Olaszországban és hazánkban is rózsaszínbe borultak az útvonal menti rajt- és célvárosok nevezetességei, köztük a budapesti Hősök tere is. A Millenniumi emlékműnél 100 spinning bicikli, valamint Valter Attila és Dina Márton országúti-kerékpárversenyzők várták a lelkes hobbisportolókat egy közös edzésre. A tekerésen a Nagy Rajt nagykövetei, Tápai Szabina, Gianni Annoni és Till Attila is részt vettek.

A visszaszámlálás elindult: 100 nap múlva, egészen pontosan május 6-8. között Magyarország ad otthont a 2022-es Giro d’Italia országúti kerékpáros-körverseny nyitószakaszainak. A Grande Partenza, azaz a Nagy Rajt során több vidéki városunk, illetve Budapest is a legendás sportesemény három etapjának helyszínéül szolgál.

100 nappal a start előtt, a Rózsaszín Fények Éjszakáján a Giro teljes útvonalán, így Olaszországban és hazánkban is rózsaszínbe borultak az útvonal menti rajt- és célvárosok nevezetességei. Országszerte 35 városunkban, a magyarországi versenyszakaszok összkilométer számát nézve közel 400 kilométer hosszan történelmi emlékhelyek, szobrok, közterek, középületek, parkok és templomok öltik magukra virtuálisan a Giro ikonikus rózsaszín trikóját. Többek között Balatonfüreden a Vaszary Galéria, Kaposváron a Nagyboldogasszony-székesegyház, Visegrádon a Fellegvár, Budapesten pedig a Szabadság-szobor, a Puskás Aréna, a Művészetek Palotája, a Duna Aréna épülete, valamint a Hősök tere is rózsaszín fényárban úszott.

A Millenniumi emlékműnél 100 spinning bicikli várta a kerékpársport szerelmeseit, akiket profi edzők invitáltak Valter Attila és Dina Márton országúti-kerékpárversenyzőkkel karöltve egy szabadtéri edzésre.

“Hihetetlenül motiváló volt ezen a közös tekerésen részt venni, illetve testközelből látni a hobbibringások elszántságát. Elképesztően jólesett, hogy az edzés utolsó kilométereit Marcinak és nekem ajánlották, az elkövetkező időszakban, a tavaszi-nyári versenyszezonra való felkészülésem során bizonyára sokszor eszembe fog még jutni ez a rengeteg lelki pluszt adó egy óra” – nyilatkozta Valter Attila, aki a tervek szerint ott lesz májusban a Giro d’Italia mezőnyében. 

A látványos eseményre ellátogatók találkozhattak Boronkay Péter kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok paratriatlonistával is, a Nagy Rajt kommunikációs vezetője, dr. Csisztu Zsuzsa pedig itt mutatta be először hivatalosan az esemény nagyköveteit, Tápai Szabinát, Gianni Annonit és Till Attilát. Ráadásul a trió a spinning edzésen is részt vett, különösen Szabina élvezte a tekerést.

“Csodás és felemelő volt a rózsaszín fényárban úszó Hősök terén egy ilyen nagyszabású közösségi esemény részesének lenni. Fantasztikusan éreztem magam az egyórás edzésen, bár bevallom őszintén, hogy kicsit kifulladtam, hiszen gyakorló kismamaként mostanában inkább babakocsi-tologatásban jeleskedtem. Büszke vagyok arra, hogy engem választottak a Nagy Rajt egyik nagykövetének, és ezáltal hírét vihetem annak, hogy idén hazánk ad otthont a Giro d’Italia nyitószakaszának” – mondta el Tápai Szabina.

Kategória:
 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!