Tamás után testvére, Lőrincz Viktor is a dobogón!

-

Lőrincz Viktor 87 kilogrammos súlycsoportban a döntőben az ukrán Zhan Beleniukkal mérkőzött, és nagy küzdelem után az ezüstérmet szerezte meg. 

Magyarország legújabb olimpiai ezüstérmese, Európa-bajnok, világbajnoki ezüst- és kétszeres világbajnoki bronzérmes Lőrincz Viktor nem csak a koronavírus fertőzésből és térdműtétjéből tudott remek formába kerülni, de mentálisan is tökéletesen felkészült. Minderre szüksége is volt, mert a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok és a rioi olimpián bronzérmet szerzett Belenyukot készült legyőzni, aki egyáltalán nem volt könnyű ellenfél.

Ahogy az elődöntőben Metwally ellen, Viktor most is végig higgadt és nyugodt tudott maradni. Az első pontot neki adták, és ezután a lenti birkózást választotta, de Beleniuk hamar felállt belőle. Viktor folyamatosan tolta előre ellenfelét, de nem nagyon tudott fogást találni rajta. A második menetben már kicsit hevesebb volt a küzdelem, Viktor nagyon jól bírta a nyomást. Az ellenfelek ismét a földön folytatták tovább, Beleniuknál volt a pont, aki sajnos meg tudta forgatni Viktort, ami plusz négy pontot ért neki. Az idő túl gyorsan szaladt, és Viktor a végén már nem tudott pontot szerezni, de Beleniuk elleni ezüstérme így is aranyat ér.

Viktor 17 éves korában indult először világversenyen, a varsói kadet Európa-bajnokságon bronzérmes lett, majd három évvel később már junior európa bajnoki címet szerzett. 2013. szeptemberében a Papp László Sportarénában megrendezett világbajnokságon a harmadik helyen végzett, és ezzel megszerezte első felnőtt világbajnoki érmet. 2017-ben az Európa-bajnokságon pedig már ő állhatott a dobogó tetejére.

Testvérével mindenben támogatják egymást, a fájdalmas rioi olimpia után tartották egymásban a lelket, és Viktor volt az, aki meggyőzte testvérét, hogy a kudarc után ne hagyja abba a birkózást.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!