Szuper praktikus kellékek kisállatok hűtésére

-

Tombol a nyár, a hőmérők a 40 fok közelében, bundában pedig még nehezebb lehet elviselni ezt a forróságot. Szerencsére egyre több praktikus eszköz áll rendelkezésünkre, hogy a kisállatok számára is öröm legyen a napos évszak.

Hűtőmellény

Az egyik legjobb nyári hűtőtermék az állatorvosok szerint is. A mellény mindkét oldalát hideg vízzel jól át kell itatni, kirázni, majd ráadni a kisállatra. Nem fázhat meg, mivel a mellény nem jéghideg, hanem folyamatosan párologtatja a vizet magából, ezzel hűtve a kisállat testét.

Addig működik a hűtés, míg meg nem szárad a mellény, tehát nagy kánikulában mindig figyeljünk oda erre, és vizezzük újra a mellényt, ha szükséges. Rövidebb utazáshoz, sétáltatáshoz remek választás, alapból hevederrel együtt árulják. Méretben is széles a választék, biztosan megtaláljuk a kedvencünkhöz passzolót. Innen be is szerezhetünk egyet.

Kutya hűtőmellényben
Hűtőmellény | Fotó: Kutyubazár

Hűtőmatrac

Gyakran megesik nyáron, hogy kedvencünk elterül a lakásban található csempéken, nem véletlenül: sokkal hidegebbek, mint a szőnyegek. Ezt az elvet követve hozták létre a hűtőmatracot is. A leginkább elterjedt megoldás a kisállatok nyári felfrissülésére. Míg a hűtőmellény általában csak kutyáknak elérhető, a matracot bátran használhatják cicák, de akár törpenyuszik is. Általában zselés anyagból készül, tehát kényelmi faktora is csillagos ötös.

Nem kell hozzá áram, víz vagy hűtés, ha ráfekszik a kisállat ez a speciális zselé máris 10 fokkal csökkenti a hőérzetét. A nyomás aktiválja a hűtőfunkciót. A szakemberek szerint teljesen biztonságos, annyira hűti le a kisállatok testét, ami még nem okoz semmilyen egészségügyi problémát náluk. Millió szín, méret, forma elérhető, itt és itt is böngészhetünk –  a kedvencünk imádni fogja!

Kutya hűsölő matracon
Hűsölés level 100 | Fotó: www.hundeliebling.at

Kisállat medence

Igen, kisállatoknak is létezik medence, miért is ne? A csivaváktól kezdve a németjuhászig minden méretű pancsolni vágyóra gondoltak, többféle kialakítás közül választhatunk. Praktikus védőtakaró is jár a csomaghoz, így elkerülhetjük hogy bogarakkal teli vízben kelljen megmártóznia a kedvencünknek. Remek nyári szórakozás és frissítő hűsölés egyben! Innen beszerezhetjük a medencét és hozzá akár vízálló játékokat is.

Kutya a medencében
Nyár van a négylábú kedvenceinknek is! |Fotó: Envato Elements

Hűtőberendezés kutyaházba

Hőszigetelt kutyaházakat már régen lehet kapni, viszonylag újkeletű dolog a hűtőberendezés beszerelése az eb lakhelyére. Elég nehéz elképzelni, hogyan nézhet ki egy ilyen megoldás, úgyhogy beszéljen helyettünk a kép. Viszont jó alaposan a zsebünk mélyére kell nyúlnunk, ha ezzel a megoldással szeretnénk biztosítani kedvencünk számára a hűsölést: körülbelül kétszázezer forintot kell perkálnunk a berendezésért.

Kutya ház előtt
Hűsölésre fel! | Fotó: Cozywinters

Jót tesz a légkondi?

Általános szabály, hogy ha neked meleged van, szinte biztos, hogy kisállatod is így érez. Mi ilyenkor bekapcsoljuk a ventilátort vagy a klímát. Előbbit semmiképp nem javasoljuk felügyelet nélkül az kisállat közelében hagyni, mert könnyen baleset lehet a dologból.

A klíma bizonyos keretek között jó megoldás lehet, a kisállatoknak ideális hőmérséklet 23-24 fok körül van. Ennél hidegebbet semmiképp ne fújassunk a kedvencünkre, könnyen megfázhat, vagy akár fülgyulladást is kaphat. Ha odafigyelünk arra, hogy a klímaberendezés a javasolt hőmérsékleten legyen és nem fújatjuk nagy erősséggel a hideg levegőt, akkor a klímával is megóvhatjuk kedvencünket a hőgutától.

Forrás: Blokishop, The Loft, Az én kutyám

Ki vigyázzon a kisállatodra, amikor elutazol?

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!