spot_imgspot_img
spot_img

Szűcs Gabi: Alapvetően egy harmóniára törekvő, normális nő vagyok, nem pedig a végzet asszonya

-

Article Top Ad (AdSense)

Szűcs Gabi a La Femme fatale című koncertjén elhangzó dalok azt a kérdést járják körbe, hogy a nőben egyszerre meglévő femme fatale, a végzet asszonya és a szerelemre, hűségre vágyó feleség vajon két különböző nő-e?

A kérdésre az énekesnő Ónodi Eszter Jászai Mari-díjas színésznő közreműködésével próbál választ adni. A műsor a nőiesség, a szerelem, a kapcsolatok két arcát mutatja be a dalokon keresztül.
– Az augusztus 29-én a Müpában megrendezésre kerülő koncert a Femme fatale címet kapta. Miért ezt a címet választottad?
– Megpróbáljuk ezeket az ikonikus nőket és a hozzájuk köthető dalokat egy kicsit alaposabban megvizsgálni. Megnézni, hogy végzet asszonyainak számító nők magánéletékben mennyire áll meg a femme fatalság, hisz ők  valójában sokszor magányos, vagy elhagyott feleségek.
– Tanultál valamit tőlük, miközben az életüket tanulmányoztad?
– Sokat kaptam attól, hogy rajongtam is pár ilyen művésznőért. A színpadon több mindent is  tudtam hasznosítani abból, amit ellestem tőlük, péládául a nőiesség számos fortélyát. . Alapvetően egy harmóniára törekvő, normális nő vagyok, nem pedig a végzet asszonya.
– A színpadon viszont előbújik egy másik arcod is…
 – A színpadon magamhoz képest inkább vagyok díva, ez ott, könnyen jön, a közeg kihozza belőlem. Ám nem a klasszikus femme fatale, a férfiak életét felforgató nő, én ilyen szituációban nem szívesen mentem volna bele. Nem konszolidált vagyok, inkább az a generáció, aki szeret normálisan élni. Akármilyen státuszban van az ember, a másiknak nincs joga a másik fölé helyezni magát. Próbálok nem egy én központú, önző nő lenni. A klasszikus femme fatalok a boldogságot keresik, és ezért egészen sebezhetővé válnak. Általában ezek a nők nagyon szépek, ez a privilégiumuk. Én sosem voltam annyira szép.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Szűcs Gabi (@szucsgabi) által megosztott bejegyzés

– Marilyn Monroe, Karády Katalin vagy Marlene Dietrich, ki áll hozzád közelebb? Elolvastad az életüket, hogy jobban megértsd őket? Mindegyikük más karakter…
– Sokat olvastam róluk,  tanulmányoztam az önéletrajzaikat, és rájöttem, hogy egyikhez sem tudom magam hasonlítani. Sokáig azt gondoltam, hogy a Marlene Dietrich féle hűvösség tetszik, de valószínűleg csak azért, mert én nem vagyok olyan. Én inkább a szertelenebb Marilyn Monroe vagyok, kicsit ez az ösztönlény, ám ő annyira sebzett volt, amennyire én sosem voltam és remélem nem is leszek. A szívem ezért felé húz egy kicsit jobban. Marlene Dietrich nagy művész volt, de ezt a felvett, hideg nő szerepet az élete végéig eljátszotta. Válogattam a dalaikból, néhányat már énekeltem korábban is, például pár Karády számot bevettem a műsoraimba. Ám ezen az estén nem csak dalokat hallhat a közönség, egy -két tőlük vagy róluk kortársak által megfogalmazott gondolatot is belecsempészünk. Picit megismertetjük a korszakot és magát a nőt is, akinek a dalait énekeljük. Én Marlene Dietrich naplójából veszek ki részleteket, igyekezve őt közelebb hozni a nézőhöz.
– Ónodi Eszterrel milyen együtt dolgozni, ő színésznő és nem énekesnő?
– Nem véletlenül az ország egyik legjobb színésznője a partnerem, aki Marilyn Monroet fog énekelni. Miután ő színésznő, életre is fogja kelteni a dívát. Én énekesnőként csak megpróbálom a dalokat  úgy átadni, hogy az is rájöjjön kiről van szó, aki az adott dalt nem ismeri. Már dolgoztunk együtt, így róla tudtam, hogy nagyon muzikális, jól énekel. Könnyű vele, mert nagyon profi és könnyűvé teszi a közös munkát. Több szólamban is énekelünk, van egy duettünk is. Mivel a témából kifolyólag ez inkább egy előadói est, nagyon jó, hogy egy színésznő áll mellettem a színpadon.
– A Cotton Club Singer együttessel jubileumi koncertet adtatok a hétvégén a VeszprémFesten.
– Nehezen jött össze a covid miatt, több mint egy év után. Megható volt a 25 éves jubileumi koncert, úgy éreztem egy család vagyunk. A városhoz is nagyon kötődünk, sokat dolgoztunk ott. A koncert a nagy helyszín ellenére mégis családias tudott lenni. Kiordítottunk magunkból mindent.Hogy lesz-e folytatás? Mi nem mondtuk azt, hogy soha többet nem lépünk együtt fel, hanem úgy gondoltuk, hogy mindenki a saját karrierjére koncentrál. Mindegyikünk csodás szólókarriert futott be. Ám ahogy lesz igény arra, hogy minket hallgassanak, akik ezen nőttek fel, és méltó körülmények között tudunk zenélni, akkor megyünk és csináljuk.

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!