Szorongásoldó, oktató vírusmesék

-

A koronavírus-járvány miatt egy új műfaj, a vírusmese is megjelent a könyvesboltok polcain és a virtuális térben is.

A világjárvány ihlette ezeket a tanító, okító, feszültségoldó meséket. Ilyen meséket szeretnénk bemutatni.

 

Minden, amit a koronavírusról el kell mesélned a gyerekeknek

Ez az ingyenesen letölthető gyerekkönyv jelent meg a koronavírus-járványról a Pagony Kiadó gondozásában még az első hullámkor. A 4-10 éves korosztályt megcélzó kiadvány a koronavírussal kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre ad választ, színes illusztrációkkal gazdagítva a gyerekek ismereteit a témáról.

Többek közt ezekre a kérdésekre találnak a gyerkőcök választ: Mit jelent a vírus, hogyan terjed, mi történik, ha valaki megfertőződik, mit tehetek, hogy segítsek?

A könyvet itt tudod letölteni a Pagony Kiadó oldaláról: https://www.pagony.hu/resources/public/koronavirus_0415_2.pdf

Itt videó formájában is elérhető az anyag:

Egy életmentő maszk kalandjai

Mire gondolhat egy hétköznapi maszk a gyógyszertár polcán? Talán arra, hogy a sorban álló vásárlók között csak lesz valaki, aki őt választja. Ki is választják, ám sok öröme nem telik az új otthonában és az új gazdájában. Kimondani is szörnyű, de megtörténik vele minden maszk rémálma: nem használják! Pedig mi más lenne egy orvosi maszk életének a célja? Kézről kézre adják, elismerik, hogy milyen hatékony, milyen fontos, mennyire nélkülözhetetlen vírus idején, azután elfelejtik. Nincs hát rá egyetlen embernek sem szüksége? Már hogyne lenne! Eljön az idő, amikor annak segíthet, akinek a legnagyobb szüksége van rá.

A könyvet a Kossuth Kiadó honlapjáról tudod beszerezni: www.kossuth.hu

14 játékos nap a nagypapával vírus idején

Mit lehet csinálni a bezárt lakásban tizennégy hosszú napon át? Miért kell egyáltalán bent maradni a négy fal között? Ebben a mesében a Nagypapa jól szeret és jól vigasztal: a kislány, akinek a szülei orvosként-nővérként másokon segítenek, minden nap új szerepet játszhat. Egyszer orvos, mint az apukája, azután festőművész, majd tudós, rendőr, katona és önkéntes segítő – ahogy a felnőttektől látja. Az utolsó napon pedig íróvá válik, hogy beszámolhasson a cseppet sem félelmetes karanténról és az emberek segítőkészségéről. Na és arról, hogy anya és apa hamarosan hazatér!

A könyvet a Kossuth Kiadó honlapjáról tudod beszerezni: www.kossuth.hu

Gyerekeknek a koronavírusról!

A kisfilm készítői azt vallják, hogy gyerekek elől nem kell elhallgatni a tényeket, inkább beszélgessünk velük, mondjuk el nekik, ők hogyan védekezhetnek, hallgassuk meg őket, figyeljünk rájuk! Ebben nyújt segítséget ez a rövid videó is.

 

Hasonló témában még cikkeink:

5 kihagyhatatlan könyv, amit a koronavírus ihletett

Extrém és meghökkentő dizájner maszkok

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!