spot_imgspot_img
spot_img

Legyél kedves a szomszéddal

-

Article Top Ad (AdSense)

Már biztosan volt mindenkinek problémás szomszédja, és ugyan úgy kedves is. Hogy melyikből van a több, azon lehet vitatkozni. Mivel nem vagyunk egyformák, más az értékrendünk, ennek következtében különbözőképpen is viselkedünk az élő környezetünkben. A lényeg csak annyi, hogy ezt ne mások rovására tegyük, inkább segítsük és toleráljuk egymást mosolygósan.

Fotó: Pixabay

Kedvesnek lenni érdemes

A kedvesség egy szívhez szóló üzenet. Ha mi kedvesek vagyunk, akkor mások is azok lesznek velünk, még akkor is ha ez sokáig tart. Mindenkiben ott lakik a megértés, a melegség, nagylelkűség és ha megpróbáljuk ezt mindenki másban meglátni, észrevehetjük majd, hogy saját szívünk is rezonál erre.

Fotó: Pixabay

Legyél kedves a szomszéddal

Szeptember 26 -án ünnepeljük ezt a bájos napot. Arra hívja fel a figyelmet, hogy a kedvesség nagyon fontos a mindennapokban. Igazi közösség, akár egy családi házas környéken, akár egy lakóparkban, csak akkor jöhet létre, ha az emberek „szeretik” egymást. Fontos, hogy ezt ne befolyásolja se vallás, se társadalmi helyzet, vagy politikai nézet. Ha mindenki arra törekszik, hogy Ő legyen a környéken a legjobb szomszéd, és ezzel létrehozzon egy élhető boldog helyzetet, akkor mindenkinek jobb lesz az élete.

Fotó: Pixabay

Legyen a kedvesség a fegyverünk

Szomszédok akik…

Egy szóban mindenféle. Vicces mémek tömkelege kering a neten erről. Vannak a zenészek, akik a nap bármely szakában képesek hangszerükön gyakorolni, próbáljuk meg átadni magunkat a zene szeretetének. Aztán léteznek az aranykezű ezermester félék. Ők azok, akik ugyan már húsz éve is ugyan ott laknak, nekik muszáj mindig fúrni, kopácsolni, reszelni, ne legyünk rájuk mérgesek csak szépítgetik otthonukat. Ki tudja, lehet egyszer szükségünk lesz rájuk. A kedves kisgyermekes családok, az imádnivaló egyfolytában bömbölő csecsemővel, rohangászó sikítozó gyermekekkel, ne aggódjunk, felnőnek. Azért figyeljük a szomszéd hölgy pocakját, jön e még meglepetés. És léteznek azok a párok, akik soha nem értenek egyet semmiben, ezért harsány veszekedéseket produkálnak, szinte mindig. Tőlük csak tanulni lehet, hogy mi ne tegyük ezt. Aztán a mosónők, a régi zakatoló, zötyögő, dübörgő gépükkel, vegyünk róluk példát, hisz tuti, hogy mindig tiszta ruhában vannak. Elmaradhatatlan szomszéd kellék a film mániákus. Képes hajnalig akciófilmeket nézni, lövöldözősös, robbanásosos, üvőltősösös általában. Nyugodjunk meg legalább megismerhetünk egy csomó jó filmet, a probléma csak a spoiler. Ezek természetesen csak az alaptípusok, bőven lehet cifrázni a dolgot.

Fotó: Pixabay

A nehéz esetek

A legnehezebb szomszéd típusok: a nonkommunikatív, az antiszociális, és a gonosz. Ezekkel nagyon nehéz mit kezdeni. Az első kettő még hagyján, talán még jó is így, semmi dolgunk nincs velük, hacsak a fentebb felsoroltak közé nem tartoznak. A gonosz viszont roppant nehéz eset. Ezek az egyedek önzőek, panaszkodók, elégedetlenek a világgal. Folyamatosan vitáznak a telekhatárokon, az átlógó ágakon, valójában mindenen. Képesek pereskedni bagatell dolgokon, és egy fikarcnyi toleranciát sem tanúsítanak. Sajnos ezekben az esetben kénytelenek vagyunk felvenni a kesztyűt. Amúgy meg sajnálni kell őket és pontosan ezért kedvesnek lenni velük, mert az esetek túlnyomó többségében nem velünk, hanem tudat alatt magukkal van a bajuk.

Fotó: Pixabay

A kedvesek szomszédok

Ezek a típusok jó, hogy vannak. Abban biztosak lehetünk, hogy nem tudunk elmenni mellettük csak úgy. Mindent tudnak, mindenre kíváncsiak, és mindent elmesélnek…hosszan. De őket csak a jószándék vezérli. Bármikor számíthatunk rájuk, általában az idősebb korosztályból kerülnek ki, hiszen szinte folyamatosan ráérnek. A kedves szomszédok persze néha túlsegítenek, felmosnak a folyosón, levágják nálunk is a füvet, és kihúzzák a mi kukánkat is. Egy ideig még örömteli is a dolog aztán…már nem. Fordítsuk ezt át, és kezdjünk kérni tőlük szívességeket, adjunk nekik feladatokat. Népi megfigyelés alapján, ha ezt sokáig csináljuk, előbb utóbb már el fognak kerülni minket.

Fotó: Pixabay

Ez a világnap céljaival, törekvéseivel rámutat arra, ha kedvesek vagyunk, akkor meg tudjuk változtatni a környezetünket. Persze ez sokszor nehéz, és fárasztó, de legyünk erősek, és kitartóak. Kedvességgel, odafigyeléssel sok problémát, nehézséget megoldhatunk, és elkerülhetjük a perpatvart. Legalább ma próbálja ki MINDENKI, és legyen kedves a szomszéddal!

Hála – a bennünk létező eredendő

A szív világnapja

 

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!