Színpad helyett adventi koszorúkat készít. Kapócs Zsóka hihetetlen és sikeres váltása

-

A pandemia okozta bezártság és tétlenség sarkallta arra, hogy elővegye pár évvel ezelőtti hobbiját, a koszorú készítést. Kreációi olyan sikeresek lettek, hogy kisfia nevelése mellett mostanában a koszorú készítés teszi ki a napjai nagy részét. Berobbant az üzlet.

Zsóka négy évvel korábban kezdett koszorúkat készíteni, mindet el is adta, majd a lakberendezési szenvedélye került előtérbe. Luxuslakásokat rendezett be, ám ez az elmúlt hónapokban kissé megtorpant, így kényszerül vissza szeptember végén a karácsonyi díszekhez.

– Nem tudhatod soha, hogyan alakul az élet, mit hoz a világ. A pandémia elindított egy jó irányba, ami nem volt tudatos döntés. Nem bírom azt, hogy nincs mit csinálnom, és nem akartam hónapokig tétlenül otthon ülni. Megjött a kedvem az egykor már kipróbált és sikeres, ám egy időre háttérbe került koszorúkhoz. Kimentem a virágpiacra megvettem, ami megtetszett és neki láttam. Szépen nyugodtam leültem, hogy csinálok először egyet magamnak, majd feltettem a képet a közösségi oldalra. Lájkolgatták, de nem láttam azt a mozgolódást, amit korábban. Amikor kitettem az első darabokat a „Vegyél hazait” fb csoportba, hirtelen berobbant, négyezren lájkolták. Többen is javasolták, hogy csináljak egy saját oldalt, így megszületett a Decorarthome, ahol hat hét után tízezren lettünk.

Annyira kapósak lettek a termékei, hogy három hetes határidőre tudott újabb díszt vállalni. November vége óta nem is fogad több rendelést, igyekszik befejezni, amiket már kértek.

-Hosszú ideig tart egyet elkészíteni, nem azért, mert lassú vagyok, hanem mert nagyon aprólékos, nagyon kidolgozott darabok kerülnek ki a kezem alól.  Rengeteg munkaóra van bennük, néha két napig csinálom az óriás koszorúkat. Ezeknek majdnem fél méter az átmérője, és minden milliméter meg van rajta tervezve. Van, ahol 3 rétegben vannak feltéve a díszek, hogy mindenhol tökéletes legyen. Először felkerülnek a gyertyák, majd elkezdem ezeket körbe pakolni a kicsi díszekkel, amiket egyesével rakok fel. Tökéletesen kell minden darabnak illeszkednie, nem szeretem, ha hézag van köztük. Amikor kimegyek a virágpiacra beszerezni a kellékeket, úgy válogatok, hogy nekem melyik díszhez van épp kedvem, persze beleteszem azt is, amit rendelnek. Arra figyelek, van-e valami különleges kérés: például, ahol kisgyerek született, azt jelzem valamilyen módon. Mindig kitalálok egy témát, egy színt. Valahogy úgy működik a kreativitásom, mint a lakberendezés területén, csak itt ülve tudok játszani a színekkel. Szeretek valami extrémitást is vinni a koszorúkba, mondjuk egy skarabeusz bogarat illesztek rá. Olyan, mint egy türelemjáték.

Mire egy darab elkészül, a sok munkaóra alatt Zsóka szívéhez is nő. Néha nehéz is kiadnia a kezéből, legszívesebben mindet megtartaná.

-Olyan sok időt töltök némelyikkel, hogy végül olyan lesz, mintha a gyerekem lenne, egy kicsit beleszeretek. Csodálatos az érzés, amikor az utolsó díszt beteszem, megforgatom és megszületik. Gyakran nehezen is válok meg tőle. Szerencsére eddig mindig eljöttek érte személyesen, nem szívesen postázom, jobban szeretem, ha személyesen veszik át., hisz némelyik négy kilót is nyom. Már a második készült Ausztriába, de vittek Kanadába, Londonba, Svájcba, Írországba, Németországba. Hogy épségben mindenhova odaérjen, gyönyörű, kemény díszdobozt készíttettem, amire szinte rá lehet ülni. Ha valaki már ilyen sokat kifizet egy különleges darabért, akkor ajánlom hozzá ezt is, amiben el lehet tenni jövőre is. Egy jól eltalált koszorúban az ember évekig örömét lelheti. Az biztos, hogy azért nem kell megválni tőle, mert szétesik. Garanciát vállalok mindegyikre, ha valami leesett és visszahozzák, akkor megjavítom.

Két évvel ezelőtt költöztek Telkibe, ahol exkluzív otthonában kizárólag klasszikus díszítésű karácsonyfát tud elképzelni. A piros, fehér, zöld színekben pompázóra esküszik.

-A saját karácsonyfánkon még van mit fejleszteni, de majd jövőre talán sikerül tökéletesre megcsinálnom. Úgy tervezem, hogy nyitok egy üzletet, ahol feldíszített karácsonyfákat is szeretnék árulni. A lakberendezés pedig továbbra is a szenvedélyem marad, szeretem, amikor meg kell határozni, mi milyen színű lesz.  Az egyedi koszorúim ugyanakkor nagyon jó figyelemfelkeltő hatást érnek el a lakberendezési tevékenységemmel kapcsolatban, a webshopom felé irányítják az emberek figyelmét.

TE IS MEGPRÓBÁLNÁD?  Ne félj, sikerülni fog!

Te is tudsz adventi koszorút készíteni!

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!