spot_imgspot_img
spot_img

A legütősebb szilveszteri sminkek Dévényi Kathy tippjeivel

-

Article Top Ad (AdSense)

„Már ott tartunk, hogy bármi lehet divatos.” Akkor mégis hogyan válasszuk ki a számunkra tökéletes szilveszteri sminket? Szerencsére Magyarország egyik legismertebb, 30 éves tapasztalattal rendelkező sminkmestere, Dévényi Kathy segítségünkre sietett! Eligazított minket a trendek között, ráadásul a saját trükkjeit és tippjeit is megosztotta velünk, amiket bárki elsajátíthat otthon!

Vissza a múltba

A történelem mindig megismétli önmagát, ez a divattal sincs másképp. Idén a ’70-es, ’80-as évek köszönnek vissza a csillogás minden bájával. A fényes lurex anyagok, a csillogó sminkek kerülnek szilveszterkor előtérbe, ahogyan a nagyon élénk színek, a neon zöld, neon sárga és a szinte világító pink.

„Nincs új a nap alatt, ahogy tartja a mondás.” – fejtette ki Dévényi Kathy a visszatérő trendeket. „A neon, élénk színek is a ’80-as években voltak divatban, nekem ilyen rövidnadrágom és dzsekim is volt. A fiatalabbaknak ezt el lehet adni új divatként, de nekem már megvolt.” – mesélte nevetve.

„Amit megéltem, az már nem érdekel, kivéve a flitter és a csillogás. Nagyon üdvözlöm, hogy visszajött a csillogás a magyar nők életébe, mert így legalább tudunk egy kicsit sziporkázni. Talán visszakanyarodunk a gyermek önmagunkhoz, amikor minden kislány hercegnő akar lenni, csillogni és villogni akar. Szerintem a felnőttkorban ez ugyanúgy jár egy-egy ünnepi alkalommal!”

Kép: Csillámló szem_Getty Images

Csillogás minden szinten

„Mondjuk meg őszintén, hogy a csillogás a gazdagságot szimbolizálja. Mindenkinek jár, hogy legalább egy éjszakán át csillogós, fényes sminkkel vagy flitteres ruhában tündököljön, ha már a következő napokban visszatérünk a szürke pulóverhez!”

Az örök arany, ezüst és metál, ahogy minden évben, most is hódít. A rainbow eye, azaz szivárvány szemsmink szintén egy tökéletes választás lehet. Élesen elválaszott színekkel vagy elsatírozott átmenettel is jól mutat.

Szintén Dévényi Kathy ajánlásával, a kristályoktól, strasszkövektől se féljünk! Körmös boltokban különböző méretben és színben megtalálhatóak. „Ezekből a kövecskékből annyit ragaszthatunk az arcunkra, amennyit csak szeretnénk! Lehet a szem belső sarkába, a homlok közepére, a szemöldök végére is rakni. Aki bevállalósabb, az az egész szemhéját kirakhatja vele, de még akár a fülének az ívét is! Csak arra figyeljünk, hogy szempillaragasztóval tegyük fel őket, mert úgy nem fognak leesni.”

Kép: Rainbow eye_freepik

Szemöldök és száj

Most nagyon nagy a hangsúly a szemöldökön. „Laminált vagy szépen kialakított szemöldökre fel lehet vinni csillámot, szépen, óvatosan az egész felületre. Ilyenkor az ember nem a szemét festi ki, hanem a szemöldökét.” Ehhez a megjelenéshez nagyon jól passzol egy nagyobb műszempilla és csillogó száj.

Dévényi Kathy egyik legkreatívabb trükkjét is elárulta a csillogó ajkakról! „Szilveszterkor a tartóssága miatt a legjobb választás a mattra száradó rúzs. Azonban, ha kirúzsoztuk vele magunkat és meg is száradt, akkor utána egy jó mélységű csillámot bele lehet tapogatni, amitől gyönyörűen fog sziporkázni az ajkunk!”

Ő maga is előszeretettel használ erőteljesebb, például szeder lila színt, amire rámegy egy irizáló lila selyemporral. „Így el kezd ünnepivé válni a smink! Ráadásul tartós lesz, mert ahogy rátesszük ezeket a porokat, azok fixálják a rúzst, így a nagy ünneplésben sem fog elkenődni!” – mesélte lelkesen.

Kép: Erőteljes rúzs_iStock

Ha nem jön be a csillogás

Szerencsére széles a skála, amiből kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbb sminket. A csillogás mellett a vámpírok inspirálta, vamp stílus is igen népszerű. Ennek az alapkelléke egy lilás, bordós vagy pirosas, erőteljes rúzs. Ehhez párosul egy letisztult, alapozott bőr, feltűnő szempilla és egy finom pirosító. Ha még visszafogottabb megjelenésre vágyunk, akkor meg kell találni azt a natúr sminket, amiben nincs fény, de legalább ugyanannyira ünnepi. A klasszikus vörös rúzs, műszempilla kombináció tökéletes lehet.

„Nagyon sok minden volt divat. Már ott tartunk, hogy bármi lehet divatos, mert annyira sokfélét tapasztaltunk meg és annyira szabad a választás. Ma már a legfeltűnőbb, fényes, metál, csillogó smink is lehet divatos, de mellette a natúr, klasszikus smink is.”

Dévényi Kathy fontosnak tartja, hogy saját magunk miatt készítsünk szép sminket és öltözzünk ki szilveszter éjszakáján. „A saját lelkünk ünnepel, nem fontos, hogy mások mit szólnak. Ha a megjelenés ízléses és önazonos, akkor mindent szabad! Ahogy a dietetikusok szokták mondani, mindent ehetsz, csak mértékkel.”

Kép: Visszafogottabb smink_freepik

Igazítsuk a sminket a körülményekhez

Vegyük figyelembe, hogy hol leszünk egész este. Otthon, egy buliban, esetleg az utcán? Lehet szó hagyományos, de bohókás ünneplésről is. Személyiségtől, kortól és élethelyzettől is függ a megjelenésünk. A körülményekhez mérten válasszuk ki a sminkünket!

„Az alapozásra nagyon kell figyelni!” – emelte ki Dévényi Kathy. „Élharcosa vagyok annak, hogy az alapozót mindenféle korban használni kell! Nagyobb gondot fordítson az alapozásra az, aki kint, a szabadlevegőn lesz! Vastagabban vigye fel, hogy ne fázzon az arca! Plusz, ha még alkoholt is fogyaszt, annak hatására az erek kitágulnak, amit, ha hideg ér, az nagyon nem tesz jót a bőrnek.”

Kép: Bohókás smink_iStock

Szilveszter utáni trendek

Dévényi Kathy külföldről informálódik, de egyelőre nem lát 2023 telére egy erős irányvonalat. „A sminktermékeket gyártó világcégek hosszú évekkel ezelőtt rájöttek, hogy mindegyiküknek külön trendajánlatot kell csinálnia. Viszont, ha nem ajánlhatják ugyanazt, akkor nincs egy egységes irányvonal.”

„Amúgy is inkább az adott nőhöz kell igazítani a divatot, hiszen nem mindenkire alkalmazható egy sminktrend. Én például az old money stílust szeretem, mindegy, hogy mi éppen a divat. Ez egy örök klasszikus, nagyot hibázni nem lehet vele.”

Ami biztos, hogy az új év színe a Viva Magenta, Dévényi Kathy nagy kedvence, garantáltan jelen lesz. „Én nagyon régóta használom ezt a színt. Örültem, hogy végre valaki megtalálta ezt a magentát! A világosabb, de a tüzesebb árnyalatát is előszeretettel használom.”

A szájszínben lesz a legnépszerűbb, de a szemen is jól mutat, főleg egy vampos megjelenéshez. Dévényi Kathy ajánlásával a magenta színt akár feketével körbe lehet satírozni a szemen, ehhez egy erős szempillát párosítva egy nagyon ütős, bátor, magabiztos nőnek a sminkje fog elkészülni.

Kép: Vamp stílus_@oliviamunn_Instagram

Videós sminktippek

Dévényi Kathy a sminkoktatást a következő szintre emelte. A TikTok videóiból bárki tanulhat! „Megfogadtam, hogy több videót készítek, mert úgy látom, hogy pozitív fogadtatása van. Nem gondoltam volna, hogy ennyire szomjazzák TŐLEM a tippeket!”

Sok fiatalabb sminkelő lányt is követ TikTokon és habár értékeli a videók minőségét és a profi vágásokat, Dévényi Kathy a saját videóiban nem erre fektetné a hangsúlyt. „Arra jöttem rá, hogy nem azt akarom, hogy mozit nézzenek a követőim. Azt akarom, hogy tényleg lássák, hogy hogyan fogom az ecsetet, pontosan mit csinálok. Ha el kezdem megvágni, akkor film lesz belőle.”

„Tetszik, hogy közvetlen és interaktív a légkör a TikTokon. Nyugodtan írhatnak, kérdezhetnek a nézők, én pedig szinte rögtön válaszolok nekik.”

Kép: Viva Magenta színű rúzs_@haileybieber_Instagram

Üzenet az olvasóknak

Dévényi Kathy a rengeteg sminktippje mellett még a következő sorokat üzeni a BCOOL olvasótáborának. „Fontos, hogy ebben a katyvasz világban önmagunkkal is foglalkozzunk. Lepjük meg magunkat egy új ruhával, mindegy, hogy fast fashion vagy luxusmárka. Minden nőnek jól esik egy új ruha. Nem számít az sem, hogy otthon ünnepeljük a szilvesztert vagy elmegyünk valahova szórakozni, de ha van rá mód, menjünk el előtte egy kozmetikai kezelésre, hogy a bőrünk minél jobb állapotban legyen. Lehet ez egy kozmetikai masszázs is, a lényeg, hogy kicsit rákészüljünk a szilveszterre, fussunk rá erre a különleges éjszakára!”

„Ha bárki úgy érzi, hogy a felsorolt sminktrendek közül valami megihlette, de magának nem tudná jól megcsinálni, akkor akár egy inspirációs fotóval menjen el sminkeshez, hogy valóra váljon az elképzelése! Aki viszont otthon ügyes, meg tudja csinálni magának, az nyugodtan kísérletezzen, szellemüljön át, akkor aztán az éjszaka biztosan boldogan fog telni!

„Ahogy említettem az alapozót nagyon fontosnak tartom, a műszempilla idén nagy divat, és hát mindenki használjon annyi csillámot, amennyi csak belefér, amennyi jól esik! A lényeg, hogy a sminkünk önazonos legyen!

Kép: Dévényi Kathy
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!