spot_imgspot_img
spot_img

Szilágyi Liliána családja nyilvánosság elé állt cáfolják a vádakat

-

Article Top Ad (AdSense)
Most először nyilatkozott Szilágyi Zoltán és Szilágyi Gerda- a nyilvánosság előtt, Fiala János 168 műsorában. Tagadják a vádakat és az ügy tovább bonyolódik!
Tavaly év végén robban ki a Szilágyi Liliána botrány, mely megbotránkoztatta a társadalmat. A kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, Európa-bajnoki ezüstérmes úszó, Szilágyi Liliána, ekkor hozta napvilágra élete tragédiáját. Azt állította, hogy apja, Szilágyi Zoltán, testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta őt. Arra is rávilágított, hogy ez édesanyját is ugyan úgy érintette.
Facebook/Szilágyi Liliána
„ Az anyámat, amikor terhes volt velem, verte. Volt olyan, hogy összevissza volt verve, és két hétig nem igazán ment az utcára. Apámnak a megoldása erre az volt, hogy elvitte anyát Velencébe egy hétre, és úgymond semmissé próbálta tenni a dolgokat. Apám életében nem kért bocsánatot és nem szembesült azzal, hogy az, amit csinált, milyen súllyal bír… Anyukám akkor mondta ezt el nekem, ahogy eljöttünk. 2016-ban, amikor 19 éves voltam, akkor tudtunk leülni és boncolgatni ezeket a történeteket „ – mondta Liliána D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában.
Az ügy nemrégiben tovább bonyolódott, mivel megszólalt a vádolt apa, Szilágyi Zoltán. És Lilliána húga is, akik határozottan cáfolják a vádakat. Szilágyi Zoltán nemrégiben a sajtóba eljuttatott levelében válaszolt az úszónő vádjaira. (A levél változtatás nélkül közölve)
” Hat éve teszed velem, amit teszel, eddig csendben tűrtem. Most, hogy már a húgodat is belekeverted, s mindezt a nagy nyilvánosság előtt, először és utoljára meg kell szólalnom-szintúgy a nyilvánosság előtt. Ezt követően nem kívánok a sajtóban védekezni vagy magyarázkodni, mert amit állítasz, az ellen nem lehet védekezni, hiszen hogyan bizonyítsam, hogy sosem vertelek vagy bántalmaztalak sem Téged, sem édesanyádat, sem húgodat…ugyanakkor az ügyben a kijelentéseid miatt általam indítandó büntetőeljárás során ez várhatóan tisztázódni fog. „
” Aki valóban ismer engem és Téged, az úgyis tudja az igazat. Bármit is állítasz, szilárdan kitartok a hat évvel ezelőtti elhatározásom mellett, azaz bármennyire is tönkre akarsz tenni ezért vagy azért, illetve bármennyire próbálod magadra irányítani a figyelmet: nem támogatlak tovább anyagilag sem Téged, sem édesanyádat, ennek valódi okát pedig mindketten pontosan tudjátok. Minden egyes hamis szavad egy-egy késszúrás a szívembe, de nagykorú vagy és felelős a saját döntéseidért, cselekedeteidért. Azt csak remélni merem, hogy egyszer, amikor majd szembenézel azzal, hogy mit tettél, Te meg tudsz majd bocsátani magadnak. Addig viszont arra kérnélek – amit már korábban is kértem Tőled-, hogy a Szilágyi név helyett viseld édesanyád családnevét, mert nem hiszem, hogy akár a Te, akár az én vonatkozásomban a továbbiakban bármilyen okból is indokolt lenne, hogy te Szilágyi Liliánának nevezd magad. „
Dr. Szilágyi Zoltán
Szilágyi Zoltán az origón.hu/oldalon található riportban kifejtette, hogy mióta ez az ügy kirobban mérhetetlen szomorúságot érez, és teljesen felfoghatatlan a számára az, amit most a lánya rázúdít. Rémálmaiba sem gondolta volna azt, ami most történik vele.
Szilágyi Liliána nemrégiben válaszolt a sajtóban is megjelenő levelekre, amiben édesapja és testvére, válaszolt a vádjaira.

“ Apám megnyilvánulására nem kívánok reflektálni, mert úgy gondolom, teljes mértékben önmagáért beszélnek a sorai. Nem vagyok hajlandó nyílt vagdalkozásba kezdeni, mert ez az egész ügy sokkal, de sokkal értékesebb annál, minthogy szappanoperát csináljunk belőle. A gyűlölet és a támadás csak rossz dolgot tud létrehozni. Én senkit nem akartam és nem is akarok tönkretenni, egyszerűen saját magamat szeretném tisztázni ” – írja Szilágyi Liliána
Húgához is levélben fordult és ami kihallatszik soraiból, hogy megpróbálja őt megvédeni apjuktól
Fotó: Keljfeljancsi/168 óra
„ Drága kicsi húgom! Gerda! Tudom, hogy olvasod ezeket a sorokat. Tudd, hogy amióta megszülettél, Te vagy a legnagyobb motivációm. Minden, amit tettem és teszek, az nagy részben azért van, hogy egyszer Te is szabadon tudj élni! Mérhetetlen erő van benned, és tudom, hogy nagyon-nagyon mélyen vagy most, de igenis egy igazi harcos és túlélő vagy! Mindig is az voltál! Sajnálom, ha nem érted, miért történik most mindez. Sajnálom, hogy úgy alakult minden, hogy ott kell legyél! Legfőképpen pedig sajnálom, hogy önmaga védelme érdekében ugyanúgy pajzsként használ téged és a nevedet apánk, mint engem egykor. Ez nem a Te szégyened! Elmondhatatlanul szeretlek és hiányzol! De küzdök érted. Anyuval küzdünk érted minden téren! ”
Szilágyi Gerda válasza elég érdekes és teljesen más megvilágítást ad az ügynek. Az origo.hu/ sport oldalon megtalálható felvételen, azt állítja, hogy amit Liliána állít az mind hazugság.
” Nem vagyok jártas annyira az internet világában, de a baráti körömben felhívták rá a figyelmemet, hogy van ez az influenszerkedés, és valami folytán a nővéremnek hétezerről megugrott majdnem ötvenezerre a követőinek a száma Instagramon. Ezért elkezdett érdekelni, kicsit utánanéztem és az ötvenezres követő számnál van egy komolyabb pénz, amit kap egy influenszer. Szerintem a pénz áll a középpontban ebben a hazugságokkal teli lejárató kampányban „ – mondta Szilágyi Gerda.
Fotó: Szilágyi Liliána
Dr. Szilágyi Zoltán a beszélgetés végén azt mondta, hogy bármilyen vádakkal is illette őt nagyobbik lánya, szeretne neki megbocsájtani! Gerda pedig azt nyilatkozta, hogy ő igazából csak azt szeretné, hogy ennek a gyalázatos botránynak vége legyen. Hogy valójában hol van az igazság egyelőre senki nem tudja, az eddigi nyilatkozatok alapján. Az viszont biztos hogy egy ilyen komoly vádakon alapuló, családi egymásnak feszülés, ami a médiában mindenki szem láttára zajlik, mindenkit meggyötör lelkileg, bármelyik oldalon is áll.
Szerző: Budafoki Tamás

Forrás: Fiala János 168 /  Origo / sport

 

Nyilvántartják a pedofil személyeket

Az árulkodás valójában segítségkérés

Az online behálózás veszélyei. Így figyelj a gyermekedre!

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!