spot_imgspot_img
spot_img

Ma van a legjobb világnap! A szeretkezés világnapja!

-

Article Top Ad (AdSense)
Manapság szinte minden napra jutnak világnapok, minden napra jut olyan, amit megünnepelhetünk. Ma kifejezetten kellemes világnapra ébredtünk, mivel ma van a szeretkezés napja!
Kevesen tudják, hogy van szeretkezés világnapja. Azon „vicces” világnapok közé tartozik, mely nem annyira közismert. Viszont nagy általánosságban, aki megtudja, hogy van ilyen- mielőbb meg szeretné ünnepelni. Hogy mivel? Azt bízzuk inkább a fantáziára. Ez a világnap már magában is jó dolog, hiszen a legtöbb esetben valami komoly témának a világnapját ünnepeljük. Végre egy olyan, ami alapvetően vicces és kielégítően hathat az emberek testére, lelkére- amennyiben megfelelő módon ünnepeljük meg.
ágyban
Fotó: Pixabay Szeretkezés világnapja

Nem tudjuk az eredetét

Hogy valójában mióta ünnepeljük a szeretkezést és miért pont november 12-én, arról számos elmélet született már. Hogy ki vagy kik és mikor döntöttek arról, hogy ezt a napot a szeretkezés napjának kiáltjuk ki, egyáltalán nem tisztázott és semmilyen forrás nincs az eredetéről. A leghihetőbb, miszerint körülbelül tíz éve létezik ez az ünnep és alapvetően az emberi kapcsolatok testi lelki érintkezések napjaként indult. Egyszerűen csak annak okán lett ez jeles nap, hogy az emberek életében fontos szerepe van az érintkezésnek és ezzel együtt a szeretkezésnek.
szerelmesek
Fotó: Pixabay Szerelmesek

Mindenki máshogy ünnepli

Van, aki tudja és készül rá, van, aki csak aznap szembesül vele és nem készül- de egy biztos, mindenkinek megmozgatja a fantáziáját. Akik már készülnek rá, legtöbb esetben beszerzik a megfelelő hangulatot biztosító dolgokat. Egy kis édesség, némi gyümölcs, legfőképp eper és természetesen a hozzá való pezsgő. Ez tulajdonképpen alapnak számít. Ehhez még a már megszokott környezetünket is feldíszíthetjük és a lakás számos pontjára tehetünk figyelmet felkeltő apró jelzéseket. Jó, ha a fényeket kicsit lejjebb vesszük és kellemes félhomályban néhány gyertya melegen pislákoló lángjával emeljük a hangulatot. Mindig jó ötlet egy romantikus vacsorával indítani a szeretkezésnapi esti programot. A kulináris élvezetek hozzásegítenek a megfelelő hangulat megteremtéséhez és természetesen nem hiányozhat egy tüzes bor. Erre az alkalomra nem is passzol más, mint egy mély színű, bársonyosan tanninos, mégis csúszósan lágy nedű. Amennyiben már az elején meg szeretnénk teremteni a pikánsan tüzes hangulatot, jó szolgálatot tehet egy megfelelően kihívó ruha, vagy éppen egy szolidan kihívó fehérnemű.
szeretkezés világnapja
Fotó: Pixabay A szeretkezés világnapját mindenki szereti megünnepelni.

Mivel szeretkezésről beszélünk, nagyon fontos, hogy olyan hangulatot alakítsunk ki, ami megdobogtatja a párunk szívét. Természetesen vérmérséklettől függ, hogy kinek mi a jó és mi az, ami lázba hozza. Persze vannak olyanok is, akik nem a körítésre koncentrálnak, hanem magának a napnak a témáját dolgozzák fel jó alaposan.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, mi is lehet a szeretkezés napjának csúcspontja, de a körítés mindenhol más és más.
afrodiziákumok
Fotó: Pixabay afrodiziákumok

A szeretkezés világnapján jól jönnek az afrodiziákumok

Afroditéről, a görög istennőről nevezték el mindazokat a szereket, amelyektől a szexuális vágy felkeltését vagy visszaadását segítik elő.
Az afrodiziákum vagy vágyfokozó olyan anyag, amely a hiedelmek szerint élénkíti a nemi vágyat és a nemi aktivitást. A természetben sok ilyen gyümölcs, fűszer és zöldség megtalálható. Ha a szeretkezés napján tudatosan ezeket fogyasztjuk, biztosak lehetünk a vágyak felébrednek és pozitívan befolyásoljuk a nemi életünket. A vágy sok összetevő eredménye. Szükséges hozzá az idegrendszer, hormonháztartás és az erek megfelelő működése. A vágyfokozó ételek ezekre a rendszerekre hatnak pozitívan. Hatásuk lehet direkt, mikor az agy érzelmekért vagy örömérzésért, szexuális izgalomért felelős területeire hatnak.

Egy kis segítség az afrodiziákumokhoz

Ezeket érdemes beszerezni: ánizs, andragóra, avokádó, babér, barátcserje, bazsalikom, beléndek, csokoládé, fahéj, gyömbér, jácint, kardamon, narancsvirág, szegfűszeg, szerecsendió, vanília, rózsaolaj, tengeri kagylók.

Ginzeng: Mind az ázsiai, mind az amerikai fajtája fokozza a libidót és a teljesítményt. A központi idegrendszerben fejti ki a hatását, ezzel befolyásolva a hormonháztartást. Porított vagy szárított változatából teát főzhetünk.

Sáfrány: Ez a fűszer segít javítani a szexuális funkciókat. Tapasztalatok szerint azoknál a hölgyeknél, akik sáfrányt szednek, lényegesen nő a szexuális funkció. Férfiaknál pedig segít, hogy erősebben legyen harcra képes a nemiszerv. Ha ételbe tesszük vigyázni kell, mert erőteljes íze elnyomhatja a több alapanyagot, keveset használjunk belőle.

Maca: Nálunk nem elterjedt afrodiziákum, pedig felettébb jótékony hatással bír. A macát eredetileg Dél-Amerikában használták a termékenység növelésére, később szexuális stimulánsként is bevetették.

Csokoládé: Hát persze! Az még nem bizonyított, hogy hozzásegít a szexuális izgalomhoz, de az kétségtelen, hogy kedélyjavító! A tryptophan, ami a szerotonint termeli az agyban megtalálhatóak a csokoládéban. Több csokoládé fogyasztás segíthet a szerelem érzésének megerősítésben, ami minőségi együtt töltött időt eredményezhet.

Forrás/ Szerző: wikipédia, Budafoki Tamás

Fotó: Pixabay

Mi kell a jó szexhez? – Az első lépések

Mi kell a jó szexhez 2 – Tovább az úton

 

 

 

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!