Szerelmek, vágyak, érzelmek – 5 jó könyv kikapcsolódáshoz

-

Hol a Balaton partján, hol egy repülőtéren, hol egy kapcsolat közepén, hol pedig egy levelezésben találjuk magunkat ezekben a könyvekben. A szépirodalmi igényességű szövegek mellett könnyedebb, lazább írások is helyet kaptak válogatásunkba. Cinikusabb, ironikusabb stílusú elbeszélőkkel is találkozhatsz. 

 

Tóth Gábor Ákos: Balatoni Futár – Millennium, Füred, szerelem

A millenniumi ünnepségek idejére repít vissza minket ez a Balatonfüred múltját megidéző bájos történet. Valós, hiteles elemek keverednek a kiszínezett múlttal Tóth Gábor Ákos regényében. Csengődi István a kiegyezés évében született, szüleit a kolerajárvány miatt vesztette el.  Vele pottyanunk vissza a régi Füredre, Jókai idejébe. Csengődit ugyanis ide helyezték ki, cikkeihez itt kell témát találnia. A regény egyik kulcsfigurája Michelini, aki megvásárolta Jókai füredi villáját, és aki maga mellé veszi a kissé lump, kicsapongó életet élő fiatal újságírót. Az új villatulajdonos a fiatalemberre bízza Jókai ott hagyott holmijait, írásait.

Jókai kicsapongásairól és titkos levelezéséről szóló részek megmozgatják az irodalomszerető olvasó fantáziáját, ahogyan persze a főhősét is! Többet nem árulhatunk el, de Jókairól bőven van szó, s egy alattomosnak tűnő balatoni szirén is helyet kapott a történetben.

A szerzőt, sok egyéb remek regénye miatt is, a Balaton tiszteletbeli nagykövetének is szokás nevezni.

A könyvet a 21. Század Kiadó oldalán be tudod szerezni: https://21.szazadkiado.hu/balatoni-futar-toth-gabor-akos

Balatoni Futár regény
Balatoni Futár regény kép:21.Század Kiadó

Holly Martin: Egy nyár az álmok nyomában

Ez a kis szerelmes történet úgy tűnik igaznak, hogy közben azért tudjuk, hogy minden nagyon valószerűtlen benne. Akkor nyisd ki ezt a regényt, ha szereted és igényled a romantikus regények kliséit. A történet legalább annyira sablonos, mint amit a cím sugall, de néha pont az ilyen sztorik frissítik fel a lelket. Reményt adhatnak arra, hogy az életben tényleg lehetnek csodák. A huszonhét éves Eva Blue Londonban él, könyvborítókat tervez. Nem egy utazgatós típus, szereti bejáratott rutinjait. Életét felborítja édesanyja halála. A padláson megtalálja édesanyja tizennyolc évesen kis cetlikre leírt álmait.  Ő akarja valóra váltani ezeket. Merészen utazni készül, a kiválasztott kísérője helyett a jóképű, öntelt Thor Anderson jelenik meg a repülőtéren. Ezzel persze nemcsak egy utazás veszi kezdetét, hanem egy szerelmi viszony is…

A könyvet itt is be tudod szerezni: https://bookline.hu/product/home.action?_v=Holly_Martin_Egy_nyar_az_almok_nyomaban&type=22&id=318891

Egy nyár az álmok nyomában
Egy nyár az álmok nyomában regény kép: bookline.hu

Ugron Zsolna, Meskó Zsolt: Szerelemféltők

A Szerelemféltők levélregény egy régebbi nagy kedvencünk.  Ugron Zsolna és Meskó Zsolt szerzőpáros levelezésekből összeálló regénye egy férfi és egy nő intim titkait, egymáshoz fűződő ambivalens érzéseit tárja elénk. Anna, a levélregény női szereplője egy 10 éve nem látott férfit szólít meg a kapcsolatfelvétel, a régmúlt felidézésének szándékával. A B-nek nevezett férfi azonban elutasítja, értetlenül áll a hirtelen jött önfeltárulkozás előtt. Ám nem hagyja megválaszolatlanul a nőtől jött levelet, így elkezdődik egy furcsa, belső kényszerből fakadó párbeszéd kettejük közt. A két eltérő látásmód (női és férfi) azért is rendkívül hiteles, mert a szerzőpáros saját levelezése adta az ötletet a könyvhöz.

A regénybe itt bele is tudsz olvasni: https://bookline.hu/product/home.action?_v=Ugron_Zsolna_Mesko_Zsolt_Szerelemfelto&type=20&id=622743

Szerelemféltők
Szerelemféltők regény kép:bookline.hu

Keller Katja: Hogyan nem találtam meg az Igazit?

Már a borító is kissé provokatív, kihívó, így érezhető, hogy nem egy habos-babos, tipikus romantikus történetbe botlottunk. Eláruljuk, hogy a szöveg a borító alapján gondolt stílusnál lágyabb lesz, és a cím is más megvilágításba kerül a sztori végére. Nekünk azért tetszett Keller Katja könyve, mert szókimondó, mert nem szépít, és mert minden nő megél hasonlókat a párkeresés közben, szerelmek megélésekor, és a nagy Ő utáni vágyakozásaiban.

Direkt önironikusan mutatja be a regény, hogy amikor rajongásunk tárgyává teszünk egy férfit, nehéz felismerni, hogy köze nincs az elképzelt személyiségének a valóshoz. Kicsit vulgáris, de épp ettől eredeti ez a kis részlet a könyvből, amivel éreztetjük, milyen szövegre számíthatsz: „A szerelem olyan, mintha telibe f@sna egy madár. Jó darabig nem tudod, hogy szerencse ért-e, vagy az egész csak egy darab sz@r.”

Keller Katja karaktere nem akar túl sokat, csak annyit, amennyit talán a legtöbben: „Már nem akarok nehézségi fokokat, nagy drámákat vagy éppen kínzó ürességet, ilyesmit. Partnercserét sem. Egynél lehorgonyozni, mellette megélni a magam szabadságát, azt akarom.”

A könyvet itt tudod beszerezni: https://azenkonyvem.hu/termekek/hogyan-nem-talaltam-meg-az-igazit/

Hogyan nem találtam meg az igazit
Hogyan nem találtam meg az Igazit regény kép:https://azenkonyvem.hu

Ezeket a történetek is érdekelhetnek:

5 szuper könyv utazáshoz, nyaraláshoz

5 szórakoztató könyv a strandra és utazáshoz

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!