spot_imgspot_img
spot_img

Szépnek tűnnek, pedig ijesztőek-elképesztő felvételek egy magyar fotóstól

-

Article Top Ad (AdSense)

Absztrakt festményeknek tűnnek Radisics Milán természetfotós megdöbbentő felvételei. Az Art of Pollution (A szennyezés művészete) kisfilmjében különböző szennyezett európai területeket mutat be egyedi perspektívából, légi felvételeken. Az elgondolkodtató kisfilm tizenkét nemzetközi filmfesztiválon nyert díjat 2020-ban.

 

A kegyetlen valóság

Az Art of Pollution, azaz A szennyezés művészete Radisics Milán fotóművész, természetfotós kisfilmje megmutatja azokat a helyeket, amelyek szégyenfoltjai az ipari túltermelésnek. Az alig 4 perces műben látványosan, művészi beállításokkal jelennek meg a zagytározók, bányák és hulladéklerakók. Felszínesen szemlélve szép színkavalkádokat látunk, ám ha elmerülünk a felvételekben, elborzasztó, hogy milyen szennyezésre, pusztításra világítanak rá.

A film szeptember 15-én megnyerte a Gödöllői Természetfilm Fesztivál szakmai fődíját, majd az ősz folyamán ezt követték a további nemzetközi sikerek. A világ minden tájáról érkeztek az elismerések.

Radisics Milán természetfotós felvételei
Toxic Polluted Lake Due Pyrite Mining    kép: https://milan.hu/portfolio/artofpoll

Tagadhatatlan tény, hogy a fejlődéshez szükségünk van villanyáramra, rézre, alumíniumra, acélra, műtrágyára, tisztító- és mosószerekre, ám sajnálatos módon ezeknek a termelése hihetetlen mennyiségű melléktermékkel jár. Radisics rövidfilmjével arra akarja felhívni a figyelmünket, hogy bár sok dolgot nem látunk, azok mégis léteznek, és szennyezik a bolygót. Nem is tudjuk, hogy milyen barbár módon pusztítjuk az élőhelyünket.

Jelenet A szennyezés művészete rövidfilmből kép: https://milan.hu

Az alkotóról

Szabadfoglalkozású fotós, művész, grafikus. A vizuális történeteket krealásában kombinálja a képzőművészetet és a zsurnalisztikát. Képeivel folyamatosan kutatja az ember és a természet kapcsolatát és azok hatását a környezetre, akár a földről akár a levegőből.

A National Geographic külsős munkatársa.

Radisics Milán fotóművész
kép: https://milan.hu/

Többszörösen díjazott a hazai sajtó- és természetfotó pályázatokon, és sok külföldi elismeréssel is rendelkezik. A 37. Sajtó Fotó fődíjasa és díjazott a POYI-n a Water.Shapes.Earth hosszútávú projektben.

A díjazott fotós ehhez a témához kapcsolódó munkáit itt tudod megtekinteni: milan.hu/portfolio/artofpoll

Ezen az oldalon csodálatos felvételeket is láthatsz az alkotótól: /milan.hu/

A kisfilmet pedig itt tekintheted meg:

 

Forrás: www.godollofilmfest.com/hu/szennyezes-muveszete

Cikkeink hasonló témában:

Így válhatsz könnyedén ökoszülővé

5 fontos dolog, amivel TE is csökkentheted az üvegházhatású gázok kibocsátását

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!