spot_imgspot_img
spot_img

Szelfik a múltból és Marvel-hősök a Marvel-univerzumból

-

Article Top Ad (AdSense)

A Kolibri Kiadó rengeteg friss és színes újdonsággal, programmal és meglepetéssel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt a 92. Ünnepi Könyvhéten. A gyerekek végre találkozhatnak kedvenc szerzőikkel, elsőként vehetik kézbe a legfrissebb könyveket és diafilmeket. Szeretettel várnak mindenkit szeptember 2. és 5. között a Kolibri Kiadó standjánál (27-es stand) a Duna-korzón!

 

DEDIKÁLÁSOK:

Szeptember 3., péntek:

17.00 Farkas Róbert (Eszes Róka-sorozat, Elugrottam a Plútóra, holnap jövök!)

17.30 Lőrinc László (25 szelfi-sorozat)

18.00 Tittel Kinga (Mesélő Budapest könyvek)

 

Szeptember 4., szombat:

10.30 Fiala Borcsa (Kalandok az erdő mélyén)

11.00 M. Kácsor Zoltán (Zabaszauruszok-sorozat)

11.30 Schmal Róza (Nagy folyók haragja)

Kolibri Kiadó Könyvhét
kép: Kolibri Kiadó

Az ÚJDONSÁGOK közül néhány:

A nagyobb gyerekeknek:

Lőrinc László: 25 szelfi a felvilágosodás korából

Merj a magad értelmére támaszkodni! – szólt a felvilágosodás jelmondata, és mi is erre bátorítjuk az olvasót: a nagy sikerű 25 szelfi-sorozat 3. kötetét is kritikus gondolkodással forgassa (és közben persze legyen nyitott a humorra). Ezúttal a török kiűzése utáni 130 év szereplői lépnek elénk: akad közöttük átutazó művész és betelepülő jobbágy, a népre rátelepülő és a népet felemelő uralkodó, híres feltaláló és gyári munkás, forradalmár és áruló (aki néha egy és ugyanaz a személy).

Kiderül például, miről folytatott kommentháborút Kazinczy és Batsányi, hogyan működött Kempelen Farkas sakkautomatája, milyen praktikákkal védekeztek eleink a pestis ellen, miért kell Beethoven egyik művét szemüvegben előadni, milyen lelkiállapotban írta Kölcsey a Himnuszt, kik ültek a szabadkőművesek titkos páholyaiban, elmesélhető-e vajon II. Rákóczi Ferenc és II. József élete képregényben (eláruljuk, igen).

A fejezetek végén található Hogy volt, hogy nem volt… nos, felér egy igazi megvilágosodással: itt derül fény a kommentek igazságtartalmára és a kommentelők személyére, egy izgalmas történelmi kor eseményeinek fontos összefüggéseire.

Korosztály: 10-14 éveseknek

25 szelfi a felvilágosodás korából
25 szelfi a felvilágosodás korából kép: Kolibri Kiadó

Farkas Róbert: Elugrottam a Plútóra, holnap jövök!

Mire számíthatsz, ha bukásra állsz környezetismeretből, a Királyok bandája állandóan szekál, és az egyetlen barátod a suliban épp lebetegedett? Hát, nem sok jóra… Vagy mégis?

Egy igazán pocsék hét után, a bolygókereső program segítségével a 11 éves Tomi kódolt jelzést fog az űrből. Ki vagy mi küldhette az üzenetet? A kérdésre csak Doki, a fiú őrülten zseniális nagybátyja adhat választ. Így hát Tomi az éjszaka közepén biciklire pattan, és – egy pimasz potyautassal a fedélzeten – kezdetét veszi élete legizgalmasabb és legveszélyesebb kalandja.

Az utazók a Naprendszer egy távoli pontjára tartanak, de mielőtt a professzor összetákolt űrhajójával elérnék úti céljukat, a Marson és a Jupiter egyik holdján is akad pár megoldandó feladat…

Korosztály: 10-14 éveseknek

Plútó
Farkas Róbert: Elugrottam a Plútóra, holnap jövök! kép: Kolibri Kiadó

Robert Muchamore: Az újonc

A CHERUB-ügynökök vérprofik – és mindannyian gyerekek. A bevetéseken terroristák után kémkednek, és titkos információkat gyűjtenek. Hihetetlenül veszélyes munkát végeznek, csakhogy van egy óriási előnyük: a felnőtteknek sosem jutna eszükbe, hogy gyerekek is lehetnek kémek.

James igazi bajkeverő, ugyanakkor elképesztően tehetséges. A CHERUB-nak pedig épp ilyen tagokra van szüksége. Ezért a fiú, mivel nincs más választása, beáll ügynöknek. Mielőtt azonban bevetésre küldenék, túl kell élnie a száznapos alapkiképzést, amire még a legkeményebb újoncok közül sem mindenki képes…

Korosztály: 12+ éveseknek

Az újonc
Robert Muchamore: Az újonc kép: Kolibri Kiadó

Marvel: Új történetek

Marvel-hősök, egyesüljetek!

Csatlakozz a kedvenc szuperhőseidhez, akik összeállnak néhány észvesztő kalandra és epikus harcra, hogy megvédjék a galaxist! Marvel Kapitány és Gamora szembenéznek a legnagyobb félelmeikkel, Pókember nagyszerű barátokkal és bosszantó ellenségekkel találkozik, a Bosszúállók pedig összecsapnak a Fekete Renddel… Ez a gyűjtemény számos akciódús, szórakoztató mesét rejt, amelyek életre keltik a folyton bővülő, nagyszerű Marvel-univerzumot!

Korosztály: 7-10 éveseknek

Marvel könyv
Marvel: Új történetek kép: Kolibri Kiadó

A kisebbek gyerekeknek:

Timo Parvela: Ella és barátai

Az Ella és barátai egy alsó tagozatos osztály kalanddal és humorral teli kalandjait mutatja be. Az első történetben a tanító bácsit kell megmenteni egy titokzatos zsarolótól (vagy mégsem?), a másodikban az osztály egy emlékezetes színházlátogatást tesz, amin Piroska és a farkas is meglehetősen kiborul…

A sok kép és a nagyobb betű méret, no meg a közös iskolai élmények okán kezdő olvasóknak is ajánljuk!

TIMO PARVELA finn gyerekkönyvíró, aki több éven át általános iskolai tanítóként dolgozott – ennek köszönhetően remekül ismeri az alsós osztályok humorral és kihívásokkal teli hétköznapjait.

A szívmelengető Miú és Vau sorozat után a legnagyobb nemzetközi sikert hozó Ella és barátai sorozat is a Kolibri Kiadónál jelenik meg, Horváth Ildi csodálatos rajzaival.

Korosztály: 6-10 éveseknek

Timo Parvela: Ella és barátai
Timo Parvela: Ella és barátai kép: Kolibri Kiadó

Mauri Kunnas: Bolondos képes szótár

Kecske úr angolul tanul! Van kedved vele tartani?

Csak kövesd a bolondos nyelvzsonglőrt a sportok, játékok, járművek sokszínű világába, és láss csodát, az út végére rengeteg angol szót tanulsz!

Mauri Kunnas tarka, részletgazdag és humoros rajzaival az egész világot meghódította. Finnország legsikeresebb gyerekkönyvírójának kedves történeteit eddig több mint 35 nyelvre fordították le, de mind közül a legismertebb a nálunk is kedvelt, Mikulásról szóló sorozata. A Kolibri Kiadó jóvoltából most Kunnas képes szótára is megjelenik, amelynek segítségével a kezdő angolosok játszva, önfeledten ismerkedhetnek az angol szókinccsel. Mert Kunnassal szórakozás a tanulás is!

Korosztály: 6-10 éveseknek

bolondos képes szótár
Mauri Kunnas: Bolondos képes szótár kép: Kolibrii Kiadó

Tea Stilton: Sztárvarázs

Extraegeres jótékonysági koncertet szervezünk. Megalakul a Cinn-Bumm Jazz Band és a Vanília Girls, de a próbák nem éppen úgy zajlanak, ahogyan terveztük. Vajon a zene erejével legyőzzük a nehézségeket?

Korosztály: 6-10 éveseknek

sztárvarázs
Tea Stilton: Sztárvarázs kép: Kolibri Kiadó

Ezeket a cikkeinket is nézd meg:

A szívem egy bezárt bódé – Kamaszmonológok

Kiút a depresszióból – egy apa és lánya megható története

 

FRISS CIKKEINK

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!