spot_imgspot_img
spot_img

Szakemberrel beszélgettünk a tartós IPL lézeres szőrtelenítésről

-

Article Top Ad (AdSense)

A sima, szőrmentes bőrre vágyók számára remek megoldás lehet az IPL lézeres szőrtelenítés. Rövid, de többször ismétlődő kezelési idő alatt fájdalommentesen szabadulhatunk meg a nem kívánt szőrszálaktól. Egy tapasztalt szakemberrel, Cserép Judittal beszélgettünk arról, hogy hogyan működik a lézeres, villanófényes szőrtelenítés, illetve mikre kell odafigyelnünk a kezelések előtt és a kezelések közt.

Cserép Judit egészségügyi főiskolát végzett és hosszú évek óta foglalkozik tartós szőrtelenítéssel. A ProfesSzőr Hungary csapatával országosan 10 üzletben végez kezeléseket. A munkája során látta, hogy meglepően nagy hatással van a mindennapi életünkre, hogy mennyire vagyunk elégedettek a külsőnkkel. Éppen ezért fontosnak tartja, hogy megoldást találjon az esztétikai problémákra. Az IPL lehetőséget biztosít, hogy a szőrtelenítés ne jelentsen problémát és segítségével sokak életét lehessen elégedettebbé tenni.

Végleges szőrtelenítés
kép: Cserép Judit

Hogyan működik az IPL szőrtelenítés? Hogyan fejti ki hatását a villanőfényes gép?

Az IPL szőrtelenítés a szelektív phototermolízis elvén fejti ki a hatását. Ez azt jelenti, hogy a szőr festékanyagtartalmában a megfelelő fénytartományt használva a fény elnyelődik, majd a szőrtüszőbe lejutva hőenergiává alakul át, így megközelítőleg 70 fokos hőmérséklet jön létre. A hőhatás révén a szőrtüsző működését megszűnteti, amely ezáltal a továbbiakban nem képes új szálakat létrehozni. A kezelés során apró szúrásokat lehet érezni, de alapvetően fájdalommentes.

Milyen előkészületek szükségesek a kezelés előtt?

A kezelés elkezdése előtt minimum 2-3 hétig már nem ajánlott gyantázni, csipeszelni vagy epilálni a kezelendő testfelületet. Ne essünk kétségbe, a borotválás megengedett. Lényeges, hogy minél világosabb a bőrszín, annál hatékonyabb és biztonságosabb az eljárás, így a szoláriumozást, napozást kerülni kell.

Ki kell tölteni egy nyilatkozatot a kezelés előtt. Milyen fontos dolgokat kell ilyenkor átbeszélni a kozmetikussal, kozmetológussal?

Természetesen minden kezelés megkezdése előtt időt kell szánni arra, hogy a vendég megismerje a kezelés menetét, teljes képet kapjon arról, hogy mire számíthat a későbbiekben és kizárjunk minden olyan tényezőt, ami akadályozhatja a későbbi sikeres eredményt. Fontos, hogy vendégként legyünk őszinték és nyitottak. Bármi, a bőrünket érintő információt, például érzékenység, napozás, fényérzékenység. Ezeket soha ne titkoljunk el, mert ilyenkor léphetnek fel nem várt irritációk, esetleg pigmentáció.

Szakértő kezekre van szükség az IPL szőrtelenítéshez?

Igen, hozzáteszem magában a szőrtelenítésben semmi bonyolult nincs. A tapasztalat, ami igazán fontos. Sokszor látom, hogy akár ugyanannál a személynél az egyes testfelületek másként reagálnak, ilyenkor tudni kell elengedni a megszokott sémát és személyre szabni a kezelést.

Végleges szőrtelenítés
kép: Envato elements

Kinek nem ajánlott, illetve van kizáró tényező?

A világos, szőke vagy megőszült szőrzet esetén az IPL kezelés nem működik, még akkor sem, ha jóval több alkalommal próbálkozunk is. Kizáró tényező az epilepszia vagy az arra való hajlam, valamint a fényérzékenység.

Hány alkalomra van szükség a látható eredményhez?

A tartós eredmény nem jön azonnal, ezzel számolni kell, erre fel kell készülni. Átlagosan 6-8 alkalom javasolt, természetesen egyénenként változhat, hogy pontosan mennyi kezelés kell a kívánt eredmény eléréséhez.

Milyen területeken, testrészeken veszik leginkább igénybe ezt a szőrtelenítési módszert?

Szinte minden testfelületet fel lehetne sorolni, mindenkinek más, amit fontosnak érez, ahonnan eltűntetné a szőrszálakat. Nőknél a bikinivonal, a bajusz, a combok és a lábszárak népszerűek. Férfiak is egyre inkább élnek a lehetőséggel. azt tapasztalom, hogy évről-évre egyre többen választják ezt a szőrtelenítési lehetőséget. Hátról és nyakról is eltüntethetőek a kellemetlen szőrszálak. Talán tenyeret nem kezeltünk még, de ki tudja, még erre is sor kerülhet!

Régóta foglalkozol esztétikai problémák kezelésével, szőrtelenítéssel, mik a tapasztalataid?

Igen, régóta, már több, mint 10 éve. Ezalatt az időszak alatt rengeteg embernek változott meg az élete és lettek könnyebbek a hétköznapjai ennek a szőrtelenítési megoldásnak köszönhetően.  Azt tapasztalom, hogy az esztétikai kellemetlenségek eltüntetése hozzájárul a mindennapok sikeréhez, oldja a gátlásokat, nagyobb önbizalmat ad.

Itt tudsz még szétnézni a témában: www.szormentes.hu

Ezeket is nézd meg:

Legféltettebb titkaink nyomában

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!