spot_imgspot_img
spot_img

Szabó Győző a kezébe vette az irányítást a teste fölött!

-

Article Top Ad (AdSense)

Gyökeres életmódváltásba kezdett a népszerű színész! Szabó Győző júliusban lép be az ötvenesek klubjába, és az elmúlt egy évtizedben már próbált a régi önmagához képest egészségesebben élni, ám igazán csak most vette a kezébe a teste fölött az irányítást. Egyrészt húsmentessé formálta az étrendjét, másrészt pedig az indiai gasztronómia és kultúra felé fordulva egyre inkább elmélyül az ájurvédikus filozófiában.

Bár Szabó Győző számos interjújában elmondta, hogy az alkata miatt állandó harcot folytat a versenysúlya megtartásával, most mégsem azért váltott húsmentesre, mert feltétlenül a fogyás lebegett első számú célként a szeme előtt. Így, közel az ötvenhez inkább az életfilozófia-váltás volt a szempont!

„Régóta szimpi a vega étrend, néha bizony kellenek olyan hosszabb időszakok, amikor nem fogyasztunk húst” – kezdte a népszerű színész, aki nem jelenti ki, hogy soha többé nem emel majd a szájához egy jó szaftos steakből ízlésesen kikanyarított szeletet, de az biztos, hogy most jó időre száműzte a húst a mindennapjaiból. „Évek óta barátkozom az indiai gasztronómiával, sok-sok receptet ki is próbáltam. Rengeteg hüvelyest fogyasztok, és kísérletezem csicseriborsó változatos felhasználási formáival, valamint a különböző fűszerekkel, például a mentával. Az új étkezési szokásaimmal párhuzamosan egyre jobban elmélyülök az ájurvédikus életmódban is, amely nemcsak a testre, hanem a lélekre is óriási hatással van. Ez az irány most nagyon érdekel!”

Ha már húsmentes táplálkozás, akkor meg kell említsük, hogy Győző ennek kapcsán örömmel csatlakozott az ország leglátogatottabb online gasztrosite-jának Húsbavágó elnevezésű kampányához, amelyben Eke Angéla színésznő és Szilágyi Szilvi influenszer is aktívan részt vesznek. A kampány a húsmentes világnap alkalmából hívja fel a magyar társadalom figyelmét egy világszintű problémára, az ipari húsfogyasztás káros hatásaira, és szorgalmazza a táplálkozással kapcsolatos életmódváltás lehetőségét.

Eke Angéla
kép: Eke Angéla  Húsbavágó Kampány

„A nagyon könnyen hozzáférhető húsok – ellentétben a fenntartható állattartásból származó, termelői portékával – egészen más tápértékkel bírnak és egészségünk szempontjából sem a legideálisabbak. De annak, hogy nem fogyasztok húst, etikai okai is vannak, hiszen ezek az állatok jóval rövidebb ideig élnek, valamint nem a számukra legmegfelelőbb körülmények között. Továbbá a környezetvédelem témaköre sem elhanyagolható, az állattartás és a környezetszennyezés ugyanis szorosan kapcsolódnak: állatok ipari méretű tartásánál a vízfogyasztás, valamint a terület mérete sem környezetbarát módon optimalizálható. Aki szeretne egy kicsit is tenni a környezetéért, és esetleg úgy érzi, hogy a szervezetének is jól esne a változás, már az is sokat számít, ha kezdetnek kijelöl néhány napot egy héten, amikor nem fogyaszt húst” nyilatkozta Eke Angéla, aki már hosszú évek óta tudatosan étkezik.

Információk a Húsbavágó kampányról: https://www.nosalty.hu/ajanlo/husbavago-husmentes-het-vegetarianus-vegan-nosalty-kampany.

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!