spot_imgspot_img
spot_img

Szabadesés a világűrből: Felix Baumgartner ugrásából film készült!

-

Article Top Ad (AdSense)

Tíz évvel ezelőtt történt a hatalmas teljesítmény, mely az azóta is rekordnak számító nyolcmillió nézőt szögezett a legnagyobb internetes videómegosztó képernyője elé. Felix Baumgartner nem kisebb dologra vállalkozott, minthogy meghaladja a hangsebességet, ehhez pedig 39 kilométer magasra emelkedett, hogy onnan zuhanjon a Föld irányába. A jubileum alkalmából jelent meg a Space Jump: How Red Bull Stratos Captured the World’s Attention című dokumentumfilm, amely az esemény előkészületeibe és utóhatásaiba enged bepillantást.

Felix Baumgartner már ötévesen is ejtőernyősként rajzolta le magát: akkor még nem is hitte, hogy negyven évvel később micsoda rekordokat fog megdönteni. A Stratos-projekt keretében egy nagyjából kilenc percig tartó szabadesést hajtott végre 2012. október 14-én, amely az óta is birtkolja a legnagyobb nézettségű élő internetes közvetítés címét. Akik akkor lemaradt az osztrák ejtőernyős legendás zuhanásáról, tíz évvel később dokumentumfilmként pótolhatják be. 

dokumentumfilm
Felix Baumgartner of Austria seen in Lucerne, Switzerland on August 16, 2022 // Michai Stetcu / Red Bull Content Pool // SI202209260524 // Usage for editorial use only //

A Red Bull Stratos-projektről frissen megjelent dokumentumfilm a korábban nem ismert előkészületeket mutatja be, amely során sikerült elérni, hogy egy ember 1 Macchal – tehát hangsebességgel – repüljön, repülőgép használata nélkül. Felix számára 34 másodperc elég volt, hogy elérje az 1358 km/órás sebességet, és szuperszonikussá váljon. 

A Space Jump ugyancsak nagy hangsúlyt fordít a rekorddöntő teljesítmény következményeire is. Interjúkon keresztül láthatják a nézők, milyen innovációkkal igyekszik a Stratos-projekt elérni, hogy az űrturizmus egyszer realitás legyen az emberiség számára. 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!