spot_imgspot_img
spot_img

Svéd mintára nyílt meg itthon a legújabb kutyás kávézó

-

Article Top Ad (AdSense)

Nem tudom, ki hogy van vele, de talán hozzám hasonlóan, az ünnepek mindig nagy kísértést jelentenek a legtöbb kutyás gazdinak. Hiszen kinek lenne szíve pont karácsonykor megtagadni egy-egy finom falatot négylábú kedvencétől. Ám az emberek számára ínycsiklandó falatok, mint például a bejgli vagy más sütemények kutyusunk számára egyáltalán nem megfelelő ennivaló. Mit tegyünk hát? Látogassunk el egy nemrégiben nyílt szuper kávézóba kedvencünkkel és kényeztessük finomabbnál finomabb falatokkal!

Kutyakávézó vagy kutyás kávézó?

Egy korábbi cikkünkben írtunk róla, hogy a tengeren túl, Los Angelesben nyílt a világ első fine dine étterme kutyáknak, ahová a gazdiknak tilos a belépés. Azonban a Budapest VII. kerületében ősszel megnyílt kávézó a The Dog Bakery Budapest egy olyan hely, ahová nem csak négylábú kedvencünket vihetjük, hanem mi, gazdik is szívesen látott vendégek vagyunk. Míg kutyusunk örömmel játszik az itteni játékokkal vagy épp társaival, mi élvezhetjük a habos cappuccino vagy egy finom sütemény adta feltöltődést.

Fotó: The Dog Bakery Budapest Fb oldala

Kávézó-pékség svéd modell szerint

Ha nem tudnánk, hogy a tulajdonosok valóban Svédországi tartózkodásuk után hozták haza a kutyás kávézó ötletét, a hely belső tere, a berendezés és a miliő egyből elárulja, hogy skandináv stílussal van dolgunk. Igazi hygge hangulat járja át a vendéget az itt tartózkodás alatt. A péksütemények természetes összetevőkből állnak, tartósítószer és finomított cukor nélkül. Találunk itt fánkot rizslisztből és répából, amelyből kutyusaink is nyugodtan falatozhatnak. Ugyanakkor nem csak élelmiszert, hanem különböző kutyás kiegészítőket is találunk a pékségben. Van itt nyakörv, itatótálka, csomagolt keksz, plüss rágóka és még kutyasör is. Bizony! Ám nem kell félni, ez az ital természetesen alkohol mentes.

Fotó: Nova_thelabmix / The Dog Bakery Budapest Fb oldala

Közösségi hely kutyáknak – és gazdiknak!

Ha kutyusunknak szeretnénk társaságot és szociális életet, mi sem egyszerűbb, mint levinni a közeli park kutyakifutójába. Jó időben ez nem is lehet kérdés. De mi a helyzet, ha beköszönt a hideg évszak? Míg mi, gazdik egy csésze forró kávé vagy tea mellett melegszünk, ugató kis kedvenceink szabadon játszhatnak, ugrálhatnak, kergetőzhetnek vagy épp birkózhatnak a kávézó szőnyegén. Kell ennél jobb kikapcsolódás kutyának és gazdájának? Aligha. És ha elfáradnak, biztosak lehetünk benne, hogy jutalomként egy ízletes és egészséges sütit fognak kapni.

Fotó: The Dog Bakery Budapest Fb oldala
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!