spot_imgspot_img
spot_img

Sütemény – remény sütik, sütés nélkül

-

Article Top Ad (AdSense)

Újabb tippek az ünnepi sütikhez, amiket ripsz-ropsz el lehet készíteni. Kezdőknek is ajánljuk!

Fotó: Pixabay Nem profiknak sütés nélkül is menni fog

Nem profiknak ajánljuk

Az ünnepi asztal egyik legfontosabb kelléke a sütemény! Aki nem annyira profi módon tevékenykedik a konyhában, mint anno nagyszüleink tették és mégis édes pillanatokat szeretne- itt a remek megoldás. Gyorsan elkészíthető és alapvetően semmiféle konyha előképzettséget nem igényelnek a most következő egyszerű receptek.

Ezek azok a sütemények, amiket általában mindenki szeret és gyorsan el is tudnak fogyni az asztalról. Ez viszont nem jelent gondot annak, aki ismeri az elkészítésüket. Kétségtelenül remek megoldás, ha vészhelyzet van és megoldást kell találni rá. Egyetlen probléma adódhat csak, mégpedig az, ha nincs elegendő alapanyag. Javasoljuk figyelmesen átolvasni a recepteket és beszerezni a hozzávalókat.

Sütni édes sütni jó

nem kell hozzás sok meló

kellemesen gyorsan kész

máris jön az elismerés

Fotó: Pixabay Kókuszgolyó

Kókuszgolyó:

Hozzávalók: 5 dkg kókuszreszelék, 7 dkg gríz, 15 dkg darált keksz, 20 dkg porcukor, 1 evőkanál kakaó, 5 dkg margarin, megolvasztva

Figyelem, bonyolult lesz! A felsorolt összetevőket körülbelül 1 dl tejjel az egészet összedolgozzuk, és 1 órán keresztül állni hagyjuk. A pihentetés után golyókat formázunk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. És kész is!

Fotó: Pixabay Gesztenyered

Fánk receptek nem csak a farsangi szezonra

Gesztenyebomba:

Hozzávalók: 40 dkg gesztenyemasszát habosra keverünk, 10 dkg margarinnal és 1 evőkanál rummal. 25 dkg babapiskótát egyenként, könnyedén, rumos tejbe mártunk, majd a gesztenyekrémmel rétegezve, bomba alakúra lerakjuk úgy, hogy alulra is krém kerüljön. Utána az egészet bevonjuk a krémmel és tortadarával meghintjük. 1 napig hideg helyen állni hagyjuk. És kész is!

kellemes kekszben gazdag ünnepeket

Fotó: Pixabay Kekesztekercselés

Keksztekercs:

Hozzávalók:

Tészta: 35 dkg keksz darálva, 1 dupla eszpresszó, 3 evőkanál kakaó, 15 dkg darált dió, ½ dl rum, vagy aroma, 1 db narancs leve, és reszelt héja

Krém: 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, Ízesíteni lehet: vaníliás cukorral, aromával, kakaóval

Az egészet összegyúrjuk, jó keményre és két gombócra osztjuk. Kókusz és porcukor keverékét alufóliára szórjuk, és azon egyenként kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra. Utána rákenjük a krémet, összetekerjük, majd a maradék kókuszban megforgatjuk. Miután alufóliával letakarjuk, a hűtőbe tesszük. És kész is!

Forrás: Budafoki Tamás / Airchef 

Fotó : Pixabay

Ínycsiklandozó és egészséges menüsor az egész családnak – receptekkel

Csonka András keresi a receptet a rossz tulajdonságai ellen

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!