Újabb tippek az ünnepi sütikhez, amiket ripsz-ropsz el lehet készíteni. Kezdőknek is ajánljuk!
Fotó: Pixabay Nem profiknak sütés nélkül is menni fog
Nem profiknak ajánljuk
Az ünnepi asztal egyik legfontosabb kelléke a sütemény! Aki nem annyira profi módon tevékenykedik a konyhában, mint anno nagyszüleink tették és mégis édes pillanatokat szeretne- itt a remek megoldás. Gyorsan elkészíthető és alapvetően semmiféle konyha előképzettséget nem igényelnek a most következő egyszerű receptek.
Ezek azok a sütemények, amiket általában mindenki szeret és gyorsan el is tudnak fogyni az asztalról. Ez viszont nem jelent gondot annak, aki ismeri az elkészítésüket. Kétségtelenül remek megoldás, ha vészhelyzet van és megoldást kell találni rá. Egyetlen probléma adódhat csak, mégpedig az, ha nincs elegendő alapanyag. Javasoljuk figyelmesen átolvasni a recepteket és beszerezni a hozzávalókat.
Figyelem, bonyolult lesz! A felsorolt összetevőket körülbelül 1 dl tejjel az egészet összedolgozzuk, és 1 órán keresztül állni hagyjuk. A pihentetés után golyókat formázunk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. És kész is!
Hozzávalók: 40 dkg gesztenyemasszát habosra keverünk, 10 dkg margarinnal és 1 evőkanál rummal. 25 dkg babapiskótát egyenként, könnyedén, rumos tejbe mártunk, majd a gesztenyekrémmel rétegezve, bomba alakúra lerakjuk úgy, hogy alulra is krém kerüljön. Utána az egészet bevonjuk a krémmel és tortadarával meghintjük. 1 napig hideg helyen állni hagyjuk. És kész is!
kellemes kekszben gazdag ünnepeket
Fotó: Pixabay Kekesztekercselés
Keksztekercs:
Hozzávalók:
Tészta: 35 dkg keksz darálva, 1 dupla eszpresszó, 3 evőkanál kakaó, 15 dkg darált dió, ½ dl rum, vagy aroma, 1 db narancs leve, és reszelt héja
Az egészet összegyúrjuk, jó keményre és két gombócra osztjuk. Kókusz és porcukor keverékét alufóliára szórjuk, és azon egyenként kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra. Utána rákenjük a krémet, összetekerjük, majd a maradék kókuszban megforgatjuk. Miután alufóliával letakarjuk, a hűtőbe tesszük. És kész is!