spot_imgspot_img
spot_img

Sokat lendít a városi mobilitáson az ALTE-GO és a SHARE NOW együttműködése

-

Article Top Ad (AdSense)

 Naponta 10-15 közösségi megosztásban használt autót látnak el elektromos energiával az ALTE-GO fővárosi töltőberendezései. Ezzel nem csupán a SHARE NOW ügyfeleinek élete válik egyszerűbbé, hanem – a tudatosabb energiafelhasználás révén – havonta több tonna széndioxid kibocsátásától mentesül Budapest.

Április óta sokat javult a SHARE NOW elektromos autóinak töltési infrastruktúrája: az ALTE-GO-val, az ALTEO Csoport e-mobilitási üzletágát képviselő társasággal kialakított együttműködés keretében négy gyors- és egy villámtöltőt kaptak az óbudai Globe 3 irodaházban. A dedikált berendezések mellett az ALTE-GO töltőit is használják a Gizella úton, a Hungária Office Parkban, az Infoparkban, a budaörsi Praktiker mellett, és ezek mellé zárkózott fel a közelmúltban a vecsési Airport Hotel parkolójában található duáltöltő. 

„Az elektromos autók penetrációjának legerősebb akadályai a töltési infrastruktúrában mutatkozó elégtelenségek: nem véletlen, hogy csak átgondoltan tudjuk növelni az elektromos járművek arányát a 360 elemű flottánkban” – fogalmazott Buday Bence, a SHARE NOW magyarországi ügyvezetője. Az újgenerációs energiaszolgáltató, az ALTEO Csoport e-mobilitási üzletágát képviselő társasággal kialakított együttműködés ugyanakkor extralendületet adhat az elektromos autók térnyerésének, ezáltal is támogatva a környezetbarát városi közlekedést. Utóbbi kiemelt témája a visegrádi országok november végén rendezendő közös eseményének, a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozónak is, amelyen az ALTE-GO és a SHARE NOW egyaránt részt vesz.

A két cég mostani kooperációja folytatása az ALTEO és az AutoWallis stratégiai együttműködésének. A mostani hosszú távú megállapodás keretében a töltőket üzemeltető ALTE-GO – a helyszíntulajdonosokkal karöltve – töltési szolgáltatást biztosít a SHARE NOW gépjárműveinek. „A közösségi gépjárművek éjszakai töltése jól illeszkedik az irodaházak energiafelhasználásához és fontos lépés a tudatosabb energiafelhasználás felé” – hangsúlyozta Novotny Dénes, az ALTE-GO Kft. ügyvezetője. Mivel a cég üzleti filozófiájának értelmében a töltők fejlődésének térnyerésével a fogyasztói élménynek is javulnia kell, nem állnak meg a hagyományos rendszerek fejlesztésénél: már most olyan berendezések telepítésén dolgoznak, amelyek egységnyi idő alatt több áram felvételére adnak lehetőséget, ezáltal növelve az elektromos autókkal megtehető távolságot és erősítve az ellátásbiztonságot. 

Az éjszakai töltésnek nagy előnye, hogy az esetek döntő részében semmiféle átalakítást nem igényel: „az esti időszakban az épületek villamosenergia-kapacitása nincs kihasználva, ezért a teljesítmény bővítése nélkül nyílik lehetőség akár több gépjármű párhuzamos töltésére is” – mondta Novotny Dénes

Buday Bence szerint a konstrukcióban napi szinten 10-15 autó fordul meg a töltőkön, amelyek az eltelt időszak tapasztalata alapján átlagosan havi 7000 kWh villamos energiával látták el a SHARE NOW járműveit. Ezzel havonta 5 tonna CO2-kibocsátástól mentesült a főváros, és ez az érték folyamatosan nő azzal, ahogy egyre több lesz az elektromos gépjármű az autómegosztó flottájában.

Az ALTEO Nyrt. jelen sajtóközleménye alapjául szolgáló tőkepiaci közlemény a társaság honlapján, továbbá a Budapesti Értéktőzsde Zrt.  honlapján, és a Magyar Nemzeti Bank e célra szolgáló közzétételi felületén olvasható.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!