spot_imgspot_img
spot_img

Body pozitivity: Singh Viki visszaszerezte az irányítást a teste fölött

-

Article Top Ad (AdSense)

A testpozitív sorozatunkban most egy közismert énekesnő beszél őszintén arról, hogy milyen gyötrelmes út vezetett ahhoz, hogy végre elfogadja a testét.

Sing Viki énekesnő sosem csinált titkot abból, hogy nem mindig volt jóban a testével. Húsz év helytelen táplálkozás, önsanyargatás, testképzavar, testsúly jojózás után rátalált önmagára, és hosszú évek küzdelme után elfogadta a testét.

Tisztában lett vele, hogy nem az a nádszálszálvékony típus, domborulatai inkább nőiesek, csípője gömbölyű. Megbékélt a testével, ám hosszú volt az út, ami elvezette a felismerésig, hogy így szereti magát, ahogy van.

– Kislányként csodáltam a Victoria’s Secret modelleket, ezeket a magas és vékony lányokat, ahogy légiesen végig suhantak a kifutón. Követni kezdtem őket az instagramon, próbáltam ellesni a titkukat, mitől olyan csinosak. Reméltem, én is ilyen nyulánk, felnőtt nővé válok. 2018-ban, hogy jobban tetsszek a páromnak, három hónap alatt sikerült 10 kilót leadnom egy olyan szertől, amit apukám hozott Indiából. Ám a tavaly tavaszi karantén nem tett jót, ennek ellenére szép lassan kigömbölyödtem. Elhagyta magamat, meghíztam és narancsbőröm lett. Ezt egyedül is nagyon nehéz volt elfogadni, azt pedig kifejezetten nehezen viseltem, hogy közszereplőként a formáimra tett minden negatív kritikát is el kellett viselnem – kezdte Viki, aki testszégyenítés áldozata lett.
Bár idővel egyre jobb és jobb formába került, rajongói egy videója alapján még mindig kövérnek  látták, és véleményüket nem is rejtették véka alá.
„Mikor híztál meg ennyire, nekem még vékonyan vagy meg” – írta az egyik követőm az egyik fellépésemen készült videóm alá, ahol a pocakom kicsit nagyobb volt a szokásosnál és ez látszott a szűk fellépőruhámban, hisz épp előtte vacsoráztam.
 – Teljesen megdöbbentett, hogy lekövéreztek, pedig nem vagyok se vékony, se kövér, átlagos a testalkatom. Annyira  kellemetlenül éreztem magamat, megszégyenülve, nem is értettem, hogy egy nő hogyan képes ilyet mondani egy másiknak. Gondoltam, hogy véget vetek ennek  az állapotnak, és tavaly év vége felé elhatároztam, hogy visszaszerzem az irányítást az életem, a testem fölött.
Karácsonykor, mint sokunkra, rá is felszaladt néhány kiló, ám már nem zavarta a túlsúly. Elfogadta önmagát, a testét.
– Megnyugodtam, és visszatért a lelki és testi egyensúlyom. Rájöttem, hogy nem érdekelnek a kritikák, én így szeretem magamat. Tudom, hogy mik a testem hibái, de elfogadtam és kezdtem megszeretni a nőies vonalaimat. Ami régen zavart, a széles csípőm, a körte alakom, ma már számomra a nőiesség szimbólumát jelenti, amit nem szégyellni kell, hanem büszke lenni rá. Egyszerűen csak arra kell figyelnem, hogy ne hagyjam el magamat, ha már sikerült megszeretnem a formámat. Reggelente, amikor a tükörbe nézek, egy csinos nőt látok – büszkélkedett Viki.

 

 

 

 

 

Az idei évet hatalmas változással kezdte. Nem csak jógázni kezdett el, hanem beiratkozott egy ayurvedikus jóga iskolába és étrendet változtatott. Már az is megfordult a fejében, hogy vegetáriánus lesz.
– Megváltoztattam az étrendemet, de nem diétázom. Az arjuvédás étkezési és életszemlélet alapján táplélkozom. Olyan ételeket kezdtem efogyasztani, amik nem csak a testemnek a lelkemnek is jót tesznek. Kijelenthetem, hogy kifjezetten jól érzem magam a bőrömben, nincs több önsanyargatás, jojó effektus és nincs testképzavarom.Végre rátaláltam az utamra, és nem bánom, hogy húsz évet kellett erre várnom, végül megérkeztem – lelkendezett az énekesnő.

Ha szeretnél még a  test elfogadásról olvasni, itt megteheted.

Body positivity: elfogadom és szeretem a testem

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!