spot_imgspot_img
spot_img

Sikerült újraéleszteni az egyik úszót a Balatonátúszáson

-

Article Top Ad (AdSense)

Egy 51 éves férfi nagyjából 500 méter leúszása után kimászott az úszófolyosót biztosító vitorlásra, mert rosszul érezte magát. Ezután eszméletét vesztette. A vitorláson tartózkodó család egyik tagja stabil oldalfekvésbe tette, miközben jelezték az egyik, épp ott haladó mentőhajónak, hogy baj van.

A VÍZIMENTŐK MAGYARORSZÁGI SZAKSZOLGÁLATÁNAK Kócsag hajójának vezetője azonnal riasztotta az északi parthoz tartozó versenyhelyszínen szolgáló sürgősségi mentőhajót, ami pillanatokon belül ott termett a helyszínen. A betegnek ekkor már sem keringése, sem pulzusa nem volt. A vízimentők megkezdték az újraélesztést, és szerencsére a defibrillátor által leadott első sokk sikeres volt, így még a vitorláson stabilizálni tudták a férfit. Ezután a sürgősségi mentőhajóra emelték, és a parton átadták az Országos Mentőszolgálatnak. A férfit stabil állapotban szállították kórházba.

vízimentők-balaton
Fotó:
VÍZIMENTŐK MAGYARORSZÁGI SZAKSZOLGÁLATA

Az ilyen nagy rendezvények megmutatják, hogy mennyire fontos, hogy a Vízimentők a lehető leghatékonyabban, a legmagasabb szakmai színvonalon tudjanak segíteni a bajbajutottaknak, és akár a nyílt vízen, sürgősségi ellátást tudjanak biztosítani.

vízimentés-balaton-átúszás
Fotó:
VÍZIMENTŐK MAGYARORSZÁGI SZAKSZOLGÁLATA

Azért, hogy ezt speciális körülmények között is meg tudják tenni, két úgynevezett airboat mentőhajóra gyűjtenek, amelyekkel mocsaras, belvízes vagy jéggel borított vízeken is tudnának menteni.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!