spot_imgspot_img
spot_img

Shane Tusup bevallotta, hogy hibázott, rosszul közelített emberekhez

-

Article Top Ad (AdSense)

„A problémák rendezése nem csak rajtam múlik”

A hazai sportélet egyik legsikeresebb, egyben legmegosztóbb személyisége. Shane Tusup sok más eredmény mellett három olimpiai aranyérmet hozott Magyarországnak úszóedzőként, csúcsra jutását azonban rengeteg konfliktus kísérte, aminek hátterében szerinte sokszor félreértések és meg nem értések sora állt. Úgy látja, ezeknek a feloldása nemcsak rajta múlik, azonban nem mindenki várja örömmel, hogy megbocsáthasson neki; ahogy visszatérését sem fogadta taps és ováció az Úszószövetség berkeiben.

Az Elviszlek magammal legújabb epizódjában D. Tóth Krisztának többek közt arról is mesélt, mi hozta vissza Magyarországra, mit tanult a konfliktusokból, milyen új kihívásokat hozott az életébe a futball, és milyen a kapcsolata barátnőjével, Courtney-val, aki hazánkba is követte. Az Elviszlek magammal legújabb epizódja már látható a WMN YouTube-csatornáján.

„Amit bárhol az USA-ban tenni tudok a sportért edzőként, az közel sem olyan hatásos, mint amit itt tudok tenni Magyarországon. Több okból döntöttem a visszajövetel mellett, egyrészt szeretnék részese lenni a magyar sportéletnek, a magyar úszósportnak, szeretnék eredményeket elérni, példakép szeretnék lenni, hatást akarok gyakorolni, segíteni akarok” – többek közt ezzel indokolta visszatérését Magyarországra Shane Tusup – néhány hónappal Hosszú Katinkától történő válásának kimondása után.

Elmondása szerint azt is be kellett látnia, hogy a személyes márka, amit felépített, illetve a története itt többet jelent, mint bárhol máshol. A döntést nem volt nehéz meghoznia, az viszont sokkal keményebb dió volt, ami Magyarországon fogadta, miután megérkezett.

„Nem azt mondom, hogy arra számítottam, hogy visszavárnak, de arra igen, hogy kicsit könnyebb lesz, hogy amikor azt mondom: »oké, emberek, itt vagyok, csináljuk« – és erre jön a válasz, hogy: »nem«” – mondta. Tusup úgy érzi, ő nyitottan áll az Úszószövetséghez, amellyel korábban rengeteg konfliktusa volt, próbálja segíteni a munkájukat. Azt mondta, egy lassan alakuló, folyamatos párbeszédben van velük, ennek ellenére még nem tisztáztak mindent. „A problémák rendezése nemcsak rajtam múlik, hanem azon is, mások mennyire állnak rá készen. Ez egy folyamat, és nem mindenki várja örömmel, hogy megbocsáthasson és elfelejthesse, ami történt” – fejtette ki.

A riporteri kérdésekre elmondta, hogy annak idején ő is hibázott, rosszul közelített emberekhez, úgy érzi azonban, hogy mára fejlődött a személyisége és a kommunikációja is. Szerinte a konfliktusok egyebek mellett abból is adódtak, hogy sokan nem értették, honnan jön: miért gondolkodik, viselkedik és kommunikál úgy, ahogy. „Amikor nagyon szókimondó és nyílt voltam, kapcsolódni akartam, megosztani és együttműködni, és mindenki mellett állni, azt gondoltam, együtt leszünk sikeresek. Ez szerintem sokakat meglepett, és úgy érzem, sokan rosszul értelmezték, és azt érezték, hogy én azt mondom: »ti eddig rosszul csináltátok, én vagyok a megmentőtök, hozom az amerikai modellt, és mindent helyre teszek«. De én nem ezt akartam, én nagyon tiszteltem az eddigi eredményeiket (…) úgy jöttem ide, hogy mi együtt lehetünk sikeresek” – tette hozzá.

Az elmúlt évek tapasztalataiból egyebek mellett megtanulta, hogy a kudarc is része az életnek, azt viszont nem szabad hagyni, hogy a konfliktusok elharapóddzanak. „Számomra példaképnek lenni azzal is jár, hogy nem számít, milyen kemény, amin átmentem, le kellett vonnom belőle a tanulságokat. És én szeretnék példát mutatni a gyerekeknek, azt is megmutatva, hogy van, amit elcsesztem, és van, amiben meg segítettem. Például megnyerni három olimpiai aranyérmet” – hangsúlyozta. Ma már azonban csak a jövőre koncentrál: az új kihívásokra, futball- és úszóedzőként. Többek között ő foglalkozik a magyar futballválogatott legnagyobb sztárjával, Szoboszlai Dominikkal is.

Céljai elérésében rengeteget segít neki japán-amerikai párja, Courtney, akivel remekül kiegészítik egymást, és aki végre egyensúlyt hozott az életébe. Vele egy kicsit el tudok távolodni a sporttól, a sport világától” – mondta.

 

 

 

 

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!