spot_imgspot_img
spot_img

Az évek múlásával egyre szexibb lesz Shakira

-

Article Top Ad (AdSense)

Ma ünnepli születésnapját a kolumbiai énekes-dalszerző, táncos és háromszoros Grammy-díjas Shakira.

Gyermekkora

Shakira Isabel Mebarak Ripoll 1977. február 2-án született, Nidia Ripoll és William Mebarak gyermekeként. Gyermekkorának nagyrészét Barranquillában töltötte, amely Kolumbia északi részén található. Tizenötévesen kezdett el hastáncolni, amely meghatározó védjegye lett a karrierje során.

Szülei a Shakira nevet választották, ami arabul annyit jelent, hogy bájjal és hálával megáldott lány. Már gyermekkorában kiemelkedett tehetségével, imádott verseket és dalokat írni. Elmondása szerint akár órákra is bezárkózott szobájába, hogy alkosson. Első dalát 8 évesen írta a Tus Gafas Obscuras, amit édesapjának szánt.

Első kislemeze

Tehetségére hamar felfigyeltek, ezért szülei sok rádiós és televíziós versenyre nevezték be. Nem sokkal első nyilvános szereplése után a Sony Music egyik képviselője szerződést ajánlott fel az akkoriban csupán 12 éves lánynak. Rövid időn belül el is készült a Magia című első lemeze, amelyet Pablo Tedeschi és Miguel Cubillo segítségével hoztak létre. A lemezen az énekes 8 és 13 éves kora közötti dalai szerepeltek. Az album nem hozott elsöprő sikert, viszont ahhoz elegendő volt, hogy Kolumbiában felfigyeljenek a fiatal tehetségre. Shakirát szerették volna benevezni az OTI nemzetközi dalfesztiválra, viszont életkora miatt nem utazhatott el a zenei rendezvényre. Két évvel a sikertelen próbálkozást követően a Sony Music kiadta második albumát, ami Peligro címmel jelent meg. Második kislemeze után Shakira szünetet tartott, mivel muszáj volt befejeznie középiskolai tanulmányait.

Nemzetközileg elért sikerek

Shakira karrierje hatalmas fordulatot vett, amikor megismerkedett Luis Fernando Ochoa rockerrel, aki bevezette őt a rockzenék világába. Ennek hatására megjelent első, már befutott lemeze a Pies Descalzos, amivel nemzetközi sikereket ért el. Platinalemeze több mint 4 millió példányban kelt el Kolumbiában, Mexikóban, Venezuelában és az Egyesült Államokban. 2001-ben megjelent első angol nyelvű lemeze a Laundry Service, amiből 15 millió példányt adtak el. Ezt követően Shakira még sok albumot adott ki. 2006-ban jelent meg a Hips Dont Lie című dala, ami világszerte ismerté tette az énekesnőt.

2010-ben felkérték, hogy énekelje el a labdarugó-világbajnokság hivatalos indulóját, így kiadta a Waka Waka című dalát. A zenét több mint négymillióan töltötték le, így a legnagyobb példányszámban eladott VB-dal lett. Shakira rengeteg lemezt adott ki az évek során, valamint szinkronhangként is kipróbálhatta magát a Zootropolis – Állati nagy balhé filmben, amelyben a betétdalt is ő énekli.

Forrás: Flickr.com / Fotó: vince edward

Magánélete

Shakira az argentin elnök, Fernando de la Rúa fiának, Antonio de la Rúának volt az élettársa, azonban kapcsolatuk 2011-ben véget ért. Jelenlegi házastársa Gerard Pique spanyol-katalón labdarúgó, akit a Waka Waka videóklip forgatása során ismert meg. Kapcsolatukat 2011-ben vállalták fel és azóta elválaszthatatlanok, a sztárpárnak két fia is született.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!